Reinstall Windows And Programs All Nite Long

Jag har just ominstallerat Windows på min dator.
Anledningen till detta är att jag surfade på Internet Explorer för en gångs skull (råkade klicka på den ist för Firefox men tänkte inte mer på det) och surfade runt lite om kändisskvaller samt letade lite serier att se för jag hade tråkigt. Helt plötsligt kommer denna enorma sida upp på datorskärmen där det står att hela min dator är låst för att jag har brutit mot en massa lagar hit och dit. Stod att det skulle vara från Rikspolisstyrelsen tydligen, haha. Och att de spårat min adress och tjolalalahopp etc. Sedan stod det att jag brutit mot än den ena än den andra lagen (visst jag har laddat ner litegrann och så men vem gör inte det, ändå inget svenskt jag laddat ner). Iallafall så stod det längst ner att de skulle ha överseende med detta om jag betalade 1000 kronor till staten. LOL. Det gick inte att alt tabba ur denna sidan eller något, prövade starta om men fanskapet dök upp på skärmen igen i samma ögonblick som jag kom in i Windows. Så jag googlade "rikspolisstyrelse virus" på iPhonen och jäklar vad många träffar jag fick. Är tydligen inte den enda drabbade iallafall.
 
Så jag stängde av datorn, startade om den i felsäkert läge för att ta bort skiten men såfort skrivbordet öppnades stängdes datorn ner igen.. Gjorde om samma sak några gånger men det funkade inte. Så jag hade inget annat val än att omformatera hela C-disken och ominstallera Windows. Det enda roliga är att nu efter jag startat upp datorjäveln igen så funkar inget av mina program jag hade på D-disken. Typ INGET. Så jag får nu ominstallera vartenda förbannade program på datorn :D YAY! Ja, jag är väldigt lycklig just nu (ironi på hög nivå).
 
Ska fan aldrig någonsin använda Internet Piss Explorer igen, aldrig någonsin. Har unpinnat skiten från taskbaren och allt. Så fick man lära sig allt den hårda vägen oxå :) Underbart.
 
Nu ska jag återgå till att installera program, tack och lov hade jag det mesta på back up på min externa så jag slipper leta efter allting på nätet. Tack pappa för den hårddisken <3
 
//arg tjej





Jonatan :)

Borde inte spela någon större roll vilken webbläsare det är. Verkar mest vara otur, eftersom att Explorer faktiskt erbjuder ett bättre virusskydd än både chrome och firefox.

Supertråkigt att förlora allt dock. Hände mig också då datorn fick någon smäll när jag flyttade den. Riktigt riktigt irriterande :(

Svar: Ja kanske är så :( Men använder typ aldrig explorer så hade inget virusskydd på den direkt.. :P Ja, det suger! Tack och lov har jag ju det mesta på min externa, så gick rätt bra iallafall :) kram :)
Cissi

Mamsen

Usch, vad jobbigt! Jag vet flera som drabbats av detta virus, Martin bl.a. Hoppas du får ordning på alla program.
Kram

Svar: Har lyckats få in det mesta i datorn nu igen ja :D kram <3
Cissi

Japp, jag bor här!

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback

Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)