Kroatien Recap Part 1 - Sunday

Nikon D90 + Nikkor 18-105/3,5-5,6 VR
 
Dag 2 i Dubrovnik åkte vi in till Gamla Stan för första gången.
Den gamla delen av Dubrovnik är omgärdad av en hög stadsmur som stupar rätt ner i havet på vissa ställen. Hela staden kryllar även av diverse fåglar som inte direkt är rädda för att komma nära. De är vana vid att turisterna ger dem mat och är perfekta fotoobjekt då man får komma riktigt nära dem. En annan sak som Dubrovnik kryllar av är herrelösa katter. De finns lite varstans, vandrar runt på torget, på torgtaken samt i trädgårdarna. Oftast brukar det ju vara herrelösa hundar man ser när man är utomlands, men här i Dubrovnik är det alltså herrelösa katter istället.
 
Ingången till gamla delen av staden kan ske genom flera portar, dock är nog den mest välkända den stora Pileporten, som tar en in i stadsdelen från väst. Väl inne hamnar man mitt i smeten, på huvudgatan Stradun. På Stradun trängs turistbutikerna på båda sidor om vägen, blandat med caféer, restauranger och glassbarer. Två glassar i strut kostar här oftantliga 60 kuna vilket är cirka 75 (!) svenska kronor!
 
Passerar man Stradun rakt öst så kommer man till den gamla hamnen där båtar avgår till diverse utflykter såsom till Lokrum, Mljet och Elaphite Islands. Bilderna i mitten och med vatten är fotade där ute. Vi satte oss ute vid piren där och bara njöt av solskenet och av att höra vattnet slå mot klipporna innan vi fortsatte vår rundtur :)
 
Tyvärr är jag inte helt nöjd med alla bilder jag fick, då hårt solljus i mitt tycke förstörde mycket av bilderna. Har försökt att eliminera de hårda kontrasterna lite men är inte helt säker på att jag lyckats helt med alla bilder :P Nåja, atleast I tried :)





Japp, jag bor här!

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback

Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)