Snökaos I Härnösand

 
Hur himlen kan öppna sig något så kolossalt mycket och vräka ner så mycket av detta vita puder som jag hatar på så kort tid, det är en gåta.
Hade vi bott i Stockholm hade väl pansarvagnarna redan varit framme, krisläge intagits och hela stan blivit nerstängd. Men det här är Norrland. Så det var bara att kliva upp imorse, dra av kapellet från bilen som jag tack och lov hade lagt på igår, och ploga ut från parkeringen ner till Henkes bilservice där jag hade tid 07:30. För inte fasen hade traktorn varit här och plogat inte! Nej då. Snön var hela vägen upp på kofångarn, och på Henkes möttes jag av samtliga anställda som stod med skyfflar och frenetiskt försökte skotta bort snön från sina verkstadsportar. Deras traktor hade inte kommit heller. En anställd tog sig an att "parkera" Gunnsan medans de andra skottade, och han fick nyttja en parkering som varken blivit plogad eller skottad under de senaste dagarna. Detta innebar då alltså att snön var ända upp på lysena när han plogade fram med Gunnsan för att parkera, haha. En av de anställda med snöskyffel gjorde en uppgiven gest och utbrast "Och det är ju för fan bara i början av november! Sen har vi december, januari, februari och mars som det säkert kommer komma mer snö på!"
 
Har iallafall aldrig varit med om dess like under mina år. Snön är nu snart halvvägs upp på kuporna på övervåningen här hemma, och det vräker fortfarande ner. Så jävla less på snö redan, ni anar inte. Kan det ge sig någon gång?! Mamma skickade en bild från Kramfors, de har knappt snö så att det täcker marken, och det är bara fem ynka mil bort! Hur kan det vara sån skillnad kan man fråga sig på så kort sträcka. Verkar som att Härnösand tar igen för den brist på nederbörd som varit under sommaren. Personligen hade jag dock föredragit denna nederbörd i form av vatten, och inte detta hemska vita skräp som vi kallar snö.

Avoria

Men att vi ändå bor kvar här år efter år trots att vi hatar snö är det största mysteriumet... Här i Ö-vik ligger bara ett tunt lager av snö än, otroligt vad mycket ni fått! Kram

Svar: Haha ja eller hur xD
Cissi

F

Ska ut på E4 och åka hemåt snart från Sundsvall. Hoppas de plogat E4 i vart fall..

Svar: Hehe hoppas det gick bra :)
Cissi

Diana

Jisses, det var mycket! Då ligger vi helt klart i lä med vårt tunna snötäcke.

Svar: Haha ja xD
Cissi

Japp, jag bor här!

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback

Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)