Norrland Tomorrow!

Hej på er!
Imorgon sätter jag och pojken oss på flyget norrut till min kära mami och alla andra. Fast besöket är inte något roligt i sig egentligen.. På fredag ska vi nämligen ha urnsättning för min älskade pappa :(
 
Samtidigt som det känns jättejobbigt känns det oxå bra för att man då kommer att få ett slags avslut som man sedan kan jobba vidare från.
 
Iallafall, så uppdaterar jag mer imorgon innan vi åker =) Kram på er!



Frost & Ice

Nikon D90 + Nikkor AF-s DX 40/2,8G
 
Winter is coming!
Japp, kan man lugnt säga. Kallt ute, och trist väder.. Typiskt Sverige ;) Passar ju bra då att lägga upp lite frostiga bilder som jag tog i helgen i Ronneby en morgon :D Solen hade precis gått upp så var riktigt fint ljus på bladen där frosten inte hunnit smälta än =)
 
Tycker iskristallerna är så vackra ^.^



Permobil

Det behöver jag idag...
Fyfan vilken träningsvärk jag har, är nog den värsta jag någonsin haft. Kan inte ens sträcka ut min arm haha :P Då är det illa! Men det är skönt oxå att känna att man faktiskt har gjort något och inte bara suttit på sitt feta arsle;)
 
Var meningen jag skulle redigera lite vackra frostbilder idag och lägga upp, men såklart så har jag totalt glömt bort det ;P Men de kommer imorgon!
 
Nu ska jag ta min permobil och gå och hämta något i köket att äta, höhö. Ha en fin kväll allesammans <3



Given My Car Some Love

 
Hej på er!
Nu är jag hemma från Ronneby igen =) Har varit en rolig helg. Igår fick min bil lite kärlek av Sebastians pappa då bromsskivorna och beläggen blev bytta, vinterdäcken åkte på och bilen blev vaxad :D Så nu är hon redo för vintern!
 
Pappas fina pärla ska få rulla många mil till är det tänkt. Just nu känns hon som en ny bil, bromsar så fint så :D Dock hade vi stora problem med att få av ena skivan som rostat fast, men vinkelslipen fixade biffen haha ;P Så skivan åkte av till slut (efter många svordomar från Sebastians pappa xD)
 
Har varit på gymmet iag med för första gången på sisådär ett halvår. Tror det får bli permobil imorgon, haha :P Men det är skönt att vara back on track med det igen oxå! =)



-> Ronneby

Hej på er!
Skyfall-premiären var grym :D Dock blev ju dygnsrytmen lite fucked up. Hade tänkt att vi skulle åka till Ronneby för länge sedan, men klev inte upp förrän klockan var nästan tolv.. Haha. Bra där. Men nu ska vi ge oss iväg iallafall!
 
Har haglat en del här nere och det är kallt, så Sebastians pappa sa jag skulle köra försiktigt. Och det ska jag. Imorgon blir bromsskivor och belägg bytta iaf och vinterdäcken åker på =)
 
Kommer hem på söndag igen, så kommer uppdatera då =) Kram på er finisar!



Colours Of Autumn

Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 40/2,8G
 
Bjuder på lite fler höstbilder :D
Var ju korkad nog dock att välja mitt makroobjektiv, hade tänkt fota allén bortanför skolan som är helt gul och fin nu. Dock räckte inte makrots brännvidd till, haha :P Så får ta en tur ut med vidvinkelobjektivet sedan någon dag ;)
 
Tog dessa igår, när det höll på att mörkna. Vad tycker ni? Älskar höstfärger :D
 
Ikväll ska jag på skyfall-premiär med Victor och gänget oxå :D Ska bli skoj! Behöver lite roliga händelser i tillvaron just nu, för höstdepressionen är stor. Kram på er!
 



Quasimodo

Vaknade imorse när klockan ringde med jätteont i ögat.
Hade känt av det redan igår men inte tänkt så mycket mer på det. Så jag gick upp och in i badrummet och kollade. Mitt högra öga har fått en vagel som har fått hela mitt ögonlock att svullna upp. Min första tanke när jag såg mig själv var "Quasimodo". Haha, fyfan vad jag ser ut.
 
Det är så illa att jag totalvägrade att gå till skolan, så jag får göra dagens övning med morgondagens grupp istället, alltså imorgon. Och jag hoppas innerligt att den har gått ner till dess, för på kvällen ska jag ju på Skyfall-premiären med Victor och flera andra!! Ser jag fortfarande ut som Quasimodo kan jag nog inte gå, folk kommer bara stirra.. :(
 
Fan så ful man känner sig nu :(
 
En bild på mig idag.



Build A Computer

 
Idag har jag hjälpt pojken att bygga dator :D
Haha, vilket jäkla strul det har varit, och förbannad har han blivit :P Men det gick till slut, var något dumt med moderkortet som gjorde att strömsladden från nätaggregatet inte gick i, så han höll på att bli stortokig.. Men de gick till slut.
 
Blev en liten tur ner på stan oxå för att köpa en ny CD brännare till hans nya dator, då det inte fanns några IDE kopplingar från det nya nätaggregatet som passade :P Men nu är den up and running iallafall! :D
 
Hade verkligen behövt uppgradera min egna oxå, men inga pengar har man :( Håller på att få cp ryck på den, allt är fan fel på den nu snart :P Nåja, jag får stå ut och hoppas den inte flyger i luften. Den lever ju än iaf =)
 



Autumn At Fältvägen

Nikon D90 + Nikkor 18-105/3,5-5,6 VR
 
Såhär ser det ut nu där jag bor :D
Löven ligger i stora högar överallt, känns lite vemodigt att det snart är vinter faktiskt.. Dock så är ju hösten en vacker årstid, så ska försöka ta mig ut såfort det blir fint väder (har varit rätt dassigt idag så blev inte att jag gick ut).
 
Imorgon är det skola igen, vilket jag inte ser fram emot :P Man blev rätt slut i skallen efter maratonföreläsningen på fyra timmar i fredags utan lunch och med enbart 25 min rast.. ArcMap är inte de roligaste programmet heller om man säger så xD Men jag lider igenom det, så det är lugnt =)
 
Nu är det dags för middag känner jag, magen kurrar :( Ha de gott sålänge finisar <3



Making A Portfolio :3

Hej på er :D
Om man klickar på den lilla knappen till vänster med en kamerarulle på, brukar man komma till min portfolio. Det gör man fortfarande, men jag ska göra om den till en fotografi portfolio istället där jag samlar mina bästa alster :D Så just nu ser det lite tomt ut där, men jag ska fixa det sedan är det tänkt ;)
 
För övrigt njuter jag för fullt av att ha helg, det är så skönt :P Sov till klockan 11 idag typ, haha.. Vadå latmask ;) Såklart glömde jag bort tiden med Richard oxå, så blev inget bloggdesignande idag tyvärr :( Hade velat dragit ut och fotat oxå, men det blev inte av eftersom det har varit kasst väder hela dagen med dimma :S Så förhoppningsvis får det bli en tur ut imorgon för att fota höstlandskap :D
 
Hur har er dag varit?=)
 



Hanna III

Modell: Hanna Rosenquist. Foto: Jag.
Nikon D90 + Nikkor AF 50/1,8D + Reflexskärm Silver
 
Och så sista bilden från min session med Hanna =)
Lite kallare ton på denna, gillar att inte redigera alla bilder likadant, tycker det blir så tråkigt =)
 
Är för övrigt nyss hemkommen från stan, har varit och ätit lunch med Victor på Nostalgia. Vi blev fast där inne i 1,5h, time flies when you're having fun så att säga :D Men det var skoj ^.^
 
Äntligen är det HELG oxå! Imorgon ska jag dock upp tidigt, ska jobba lite med den nya bloggdesignen med Richard är det tänkt =) Kommer bli awesome! :D:D Någon annan som är lika glad över att det är helg som jag? :D



It's Clean! =)

 
Mitt rum är nu i princip så rent som det kan bli :D
(nästan iallafall, hehe). Har haft en riktig städdag idag där jag rengjort avloppet, skrubbat kakel, städat hela toan, dammtorkat, dammsugit och torkat med trasa. Känner mig riktigt duktig =) Alltid som mysigast här hemma när det är rent =)
 
Förutom det och skola samt mathandel så har det inte hänt så mycket idag, har diskuterat lite med Johan på skolan om mitt examensarbete och så :D Börjar äntligen klarna nu vad jag ska göra, vilket känns skönt :D
 
Nu ikväll tycker jag att jag har förtjänat lite slappartid, och det ska jag göra oxå :D Slappa alltså ;)



Steakhouse, Riding, Celebration & The Dentist

Ojojoj vilken busy dag det varit idag!
Började med att jag kom på att jag hade tid hos tandläkaren på högskolan, så det var bara att kuta dit haha :p Gick bra, lite klagomål om att jag måste använda tandtråd som vanligt bara :P Sedan blev det hem och ta bilen till Tildra för en ridtur :D Därefter hem igen, byta om och göra mig iordning för att gå på middag med älsklingen på Steakhouse ^^
 
Älsklingen och jag har nämligen varit tillsammans i 2 år idag, så vi kände att det var värt att fira =) 500 spänn gick notan på, men vi äter ju ute så sällan så det fick det vara värt :D Nu är vi hemma igen iallafall, proppmätta och belåtna (de har så jääääkla god mat på Steakhouse, man måste bara äta tills man spricker typ) och nu ska vi se Sons of Anarchy =)

Blir inga bilder idag, har haft en busy day som sagt :P Men det har varit roligt :D Hoppas er dag har varit lika bra =)



Snow WTF?

I Norrland har det tydligen kommit snö inatt?
What the F***? Normalt med snö i mitten av oktober då :P Tack och lov så är det bar mark här än.
 
Det firar vi med en vinterbild på fina Victor! <3
 



Hanna II

Modell: Hanna Rosenquist. Foto: Jag.
Nikon D90 + Nikkor AF 50/1,8D + Reflexskärm Guld
 
Några fler bilder på vackra Hanna :D
Till dessa bilderna använde jag mig av den guldiga sidan av reflexskärmen, för att få en varmare och mer guldig ton. Är första gången jag använt mig av guldsidan faktiskt ^^
 
Vad tycker ni? :D Blev det fint? ^^ Tycker jag blir bättre och bättre på det här faktiskt ;D Är awesome när man ser att allt slit man gör ger fina resultat =)



Progression =)

Sedan jag började fotografera har jag utvecklas så enormt mycket, speciellt på senaste tiden =)
Det är bara att bläddra tillbaka till äldre bilder så ser man verkligen hur framåt det har gått för mig ^^ Förut tänkte jag inte alls på om bilder blev överexponerade här eller där t.ex, vilket är något jag har börjat ha i åtanke väldigt mycket nu den senaste tiden. Lite tack vare Nina som lärde mig vektormasker och sådant, där man med svart och vit färg kan måla bilden mörkare eller ljusare på vissa partier :D Så det tackar jag henne för, fina Nina <3
 
Har haft funderingar på att göra en facebook sida där jag lägger upp mina alster, eller ändra min portfolio så den innehåller bilder tagna av mig istället för på mig oxå. För modellandet har jag gett upp litegrann, det är mycket roligare att stå bakom kameran än framför =) Har då även funderat på att göra om mina gamla bilder så de ser bättre ut med ljuset och så, dock skulle det ta enormt lång tid! Jag får klura vidare på detta.. ;)
 
Håller för övrigt på att bli förkyld, och har superont i magen idag haha. Vi åkte ju hem till Madeleine och Joel igår för att äta middag tillsammans och umgås, något som varit planerat jättelänge. De är jätteduktiga på att laga mat, så man åt ju tills man i det närmaste sprack haha :P Blev en riktigt trevlig kväll, så det tackar jag för <3 Känns idag man kanske åt lite för mycket dock, min mage är i uppror mot mig, haha :P
 
Idag regnar det, var tänkt jag skulle åka på klassträff idag men mår inte så bra så det blev inte av. Ska sätta mig och boka biljetter till Norrland nu iallafall! =)



Hanna

Modell: Hanna Rosenquist. Foto: Jag.
Nikon D90 + Nikkor AF 50/1,8D + Reflexskärm Silver
 
Idag var jag ute och fotade snygga Hanna för första gången:D
Erik var med oxå och agerade reflexskärmhållare haha ^^ Försökte hålla redigeringen till ett minimum, men nästa gång lär det väl bli dollface om jag känner mig rätt :P Hinner inte redigera mer än en bild denna gången, för ska snart skriva hemsk hemtenta i miljörätt. Men ett litet smakprov fick ni iaf :D
 
 Vad tycker ni? =)



What A Day!

Vilken lång dag det har varit idag, är helt slut!
Har idag kört med stort släp för första gången ^^ Har hjälpt Sanna att flytta ut till Österäng så har blivit en hel del bärande idag. Flytten gick helt smärtfritt dock, är riktigt stolt över mig själv hehe :D
 
Sedan blev det en snabb flyttpizza och därefter ut till lilla Tildra i Vä :D Hon hade ju såklart lyckats smita ut ur hagen och stod längst bort i den yttersta hagen, tog en stund att få in henne, haha :P Men det gick, så blev en mysig tur i kvällssolen. Har precis kommit hem, och nu ska jag bara dega hela kvällen.. Det har jag fan förtjänat :P
 
Fick låna lite simsexpansioner av Sanna med så jag vet vad jag ska göra ikväll, hehe! Två bilder från dagen:
 
Lilla Gunn och släpet utanför Sannas gamla lägenhet =)
 
Och så underbara Tildra :D <3



I Miss You Daddy :'(

Idag är det 1 månad och 3 veckor sedan jag förlorade min älskade pappa i cancer.
Tiden läker alla sår säger dem ju, men inte fan mår jag bättre nu. Har inte velat skriva om massa tråkigheter på bloggen för det är inte roligt att läsa men ikväll mår jag bara så dåligt. Mitt liv känns så värdelöst, har verkligen gått in i en djup depression.. Sitter och spelar Sims 3 nästan hela dagarna, orkar inte göra någonting..
 
Känslan av att ha förlorat en av de personer som står en närmast går inte ens att beskriva med ord. Det gör så ont, hugger i hjärtat.. Man bara går och får upp de där bilderna i huvudet när pappa ligger i sjukhussängen och tar sina sista andetag.. Tror aldrig den bilden kommer försvinna ur huvudet.
 
Jag vet dock att han har det bra nu, men det gör inte saken bättre här på "den här sidan" direkt. Saknar han precis lika mycket ändå och hans glada ton när han svarade när man ringde.. Pappa var den bästa pappa man kunde ha. Han förtjänade inte att dö såhär. Jag hatar sjukhuset och läkarna för att de inte insåg allvaret som var, och inte gav han tillräckligt med smärtstillande. Tack och lov blev hans sista dagar bra iallafall, då han fick en riktig läkare i form av Hans-Olov Sundvall.
 
Kommer man kunna överleva detta? Det känns fan inte som så ibland. Vissa dagar är det dock bättre, men just idag känns allt bara så tomt och värdelöst. Livsglädjen är liksom borta..
 
Jag saknar dig pappa, du var den bästa pappa man kunde ha <3 Jag önskar så du kunde komma tillbaka till mig och oss :'(
 



Launder Money Like A Boss

 
Måste säga att det är jäkla bra papper i de små lapparna asså!
Upptäckte nämligen att jag hade pengar i kläderna när jag tvättade idag.. Haha, lyckat :p Men de blöta papperslapparna verkade klara det bra, och så blev de rena oxå! (inbillar jag mig iallafall). Hur de överlevde centrifugeringen utanför fickorna på kläderna är dock ett mysterium.. Men nu vet ni iaf det, man kan tvätta pengar hederligt! Haha ^^
 
Har lyckats tvätta mina Skullcandy in ear lurar oxå en gång, de överlevde de med konstigt nog :p Maybe I'm lucky? :P Frågan är vad man ska lyckas tvätta härnäst.. iPhonen hade ju inte varit en höjdare ^^



Winter Is Coming

Just nu känns det verkligen som det.
Temperaturerna bara sjunker, och det regnar ute varenda eviga dag. Känns sådär lagom roligt:P Snart får man väl damma av sin vinterjacka oxå tyvärr.. :( Dock behöver jag köpa en ny jacka, har haft min från H&M i två vintrar nu och fodret i den har gått sönder =/ Dock så höll den i 2 vintrar iaf, är rätt bra när jackan kostade 500 kronor :D
 
Är så sjuuuuukt sugen på att köpa Kenzas vinterjacka.. den fodrade skinnjackan... 2500:- går den lös på dock, pengar som inte finns för tillfället.. Men drömma kan man väl alltid göra? :D Visst är den snygg?!
 



Early Autumn Landscapes

Nikon D90 + Nikkor 18-105/3,5-5,6 VR
 
Mitt i allt detta höstrusket med regn regn regn tänkte jag visa två bilder jag tog för cirka två veckor sedan då jag var ute och tog vattenprover!
Fint väder var det då <3 Översta är från fälten vid Maltesholm och undre är från Tosteberga. Känns just nu som att vintern inte är långt borta tyvärr :( Solen har ju typ inte visat sig alls på flera dagar och temperaturen bara kryper neråt.. Sorgligt sorgligt, speciellt eftersom vi knappt fick uppleva någon sommar över huvud taget denna sommaren som var >.<
 
Blir nog så att vi åker till Ronneby imorgon (storskogen ni vet) och stannar till söndag. Inget internet där ute som vanligt, hehe :P Men äntligen är det helg iaf!



2 Years Old Now =)

 
Min iPhone blir nu i dagarna två år gammal.
Är rätt sjukt, hur lyckas JAG av alla människor behålla en och samma telefon i två år utan att den har fått en enda skråma eller repa? Haha ^^ Är rätt galet. Under skyddet jag har är den helt som ny, och när jag tar av skyddet är det ingen som kan gissa att telefonen är två år gammal. Sorry för halvkassa bilder btw, men det är mörkt ute idag så var rätt svårt att fota utan blixt =)
 
Får ofta frågan hur jag lyckats, och jag undrar fasen ibland själv när man ser alla ens kompisar gå omkring med spruckna skärmar på sina telefoner :P
 
Hur som helst, galet är det att jag lyckats ^^ Blir nästan lite stolt :D Grattis lilla iPhonen till två år!



Sims 3.. Heheheee..

 
Nu är mitt liv förlorat igen..
Men denna gången kommer det inte att vara pga WoW iallafall! ;P Har saknat detta spel!



Autumn Leaves II

Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 40/2,8G
 
God kväll :D
Har varit lite seg med uppdateringarna de senaste dagarna.. Tyvärr har jag haft fullt upp med skolan och massa skolarbete till miljörättskursen så jag har inte hunnit med å mycket annat =( Sedan håller jag ju på att knåpa med en ny design =) Har inte riktigt bestämt mig för hur allt ska se ut än, hehe :P
 
Bjuder på en mysig höstbild iallafall ikväll, som togs under promenaden runt Näsby fält i förrgår =) Hösten är verkligen vacker och perfekt när det kommer till att fota så jag ska försöka passa på att fånga så mycket som möjligt av den innan vintern kommer ^.^



Making New Design!

Håller på att göra en ny design nu :D
Inte helt bestämt mig än hur det ska se ut, vill ändå behålla en del element som jag har här i bloggen. Orkade inte plugga mer, så det var därför jag satte igång med detta istället, hehe ;P
 
Får se hur designen blir, men tror att den kommer bli awesome när den är klar ;) Lite mer höstig oxå! Får se hur lång tid de tar detta.. hehe.



Autumn Leaves

Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 40/2,8G
 
Och så kom hösten.
Löven faller från träden och det börjar bli kyligare och kyligare. Tog en promenad idag runt Näsby med pojken i jakt på fina höstlöv att fota. Än har inte löven fått riktigt den fina färg jag är ute efter men det är en början iallafall :D Så bjuder på två murriga höstbilder ikväll.
 
Har för övrigt varit väldigt produktiv idag. Det mesta av dagen har gått åt att plugga tyvärr, men har även hunnit tvätta och städa mitt rum! Så nu är det skinande rent här iallafall två dagar eller så, haha.. :P Det är det som är det kassaste med svarta möbler, de blir dammiga på en gång. Aningen störande. Sedan samlas ju dammet så mycket mer när man bor på en yta som är 19 kvm stor, haha. Nåja, inom närmaste framtiden blir det förhoppningsvis flytt =)
 
Gillar ni bilderna förresten? =) Kommer nog bli mycket sånt här den närmaste tiden, haha :p



Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)