Sjukskriven Handledare Och Valborg

Blev väckt av att telefonen ringde imorse efter fem timmars sömn.
De jäkla telefonförsäljarna alltså!! De ger ju inte upp, ringt tre gånger redan från dolda nummer och all möjlig skit. Så eftersom jag inte kunde somna om så klev upp och läste mina mail på First Class. Visar sig att min handledare Ola fått en streptokockinfektion och är sjukskriven i två veckor. Så jag har under denna tid fått en vikarierande handledare, nämligen Nils från GIS kursen :P Känns ju lite passande med honom just nu eftersom jag ska hålla på med ArcMap en hel del till det här arbetet! Så nu på morgonen har jag mailat lite underlag till honom så att han kan sätta sig in i arbetet litegrann och han skall även hjälpa mig med utskrifterna av kartorna osv. :)
 
Kom på en ubersmart grej igår jag kan göra på inventeringen utöver den "klassiska" metoden med penna och papper oxå! Under GIS kartlade vi en dag skolgården med hjälp av en GPS sändare som man kan markera ut punkter i med koordinater. Denna kan jag ju använda för att markera vart ekarna finns! Då får jag ju koordinater på alla ekar dessutom, och sedan kan man föra in detta i GIS och markera i kartan vart ekarna finns direkt! :D Inlägget jag skrev om denna mackapär finns att läsa här om ni vill veta mer om denna smarta uppfinning :) Så jag har med andra ord lyckats åstadkomma en hel del redan idag, haha :P
 
Valborg är det ju idag oxå. Men blir inget Lund för mig idag iallafall, känner mig lite för gammal för parkhäng och alkoholintag.. Sedan är jag inte så sugen heller på det, och tänkte fortsätta på min vita period (inte druckit en droppe på > 2 månader) :P Men Benjamin kommer hit i eftermiddag och då ska jag lära han att spela lite gitarr och så :) Så lär bli en trevlig kväll ändå. :)
 
The savior of mankind, haha :p



Lilla Gumman

Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 40/2,8G
 
När man fotar handlar det ofta om att lyckas "capture the moment" och det tycker jag verkligen jag lyckades med på den här bilden från i påsk som jag tog när jag var uppe i Norrland sist.
Mammas katt Lilla Gumman har verkligen de finaste ögon en katt kan ha, så underbar färg :D På denna bilden ser hon ut att ha olika färg på ögonen dock, till följd av ljussättningen då fotot togs. Men det har hon inte egentligen :) Det gör dock bilden ännu lite häftigare tycker jag ^.^
 
Då jag tog bilden hade hon suttit bakom vasen till påskriset, och jag lockade på henne. Då kikade hon fram och *klick* så var det förevigat :) Fina kisse!
 
Skrev just ett fint litet worddokument för övrigt till Ola där jag summerat lite över hur jag skall gå tillväga på den ekinventering som jag snart skall påbörja till examensarbetet. I övermorgon sticker jag iväg till skolan och skriver ut de förta kartbilderna jag skall använda och därefter påbörjar inventeringen! Nu är det igång på riktigt snart :D Men först ut är tandläkaren imorgon, wohoo vad jag längtat. not :p



Emporia Today With Benjamin

Idag har jag spenderat hela dagen i Malmö med Benjamin för att kolla in det nya shoppingmeckat Emporia som öppnade för ett tag sedan.
Vilken jäkla byggnad alltså! Riktigt mäktig är den och massvis med butiker fördelade på tre våningar. I all hast imorse glömde jag dock tyvärr kameran hemma såklart, typiskt mig. Hade velat fota byggnaden.. Får ta det nästa gång :) Men på bilden nedan som jag lånade från raboff.com ser man hur byggnaden ser ut :D Maffig är bara förnamnet.
 
Agerade personal shopper åt Benjamin som inhandlade skinnjacka, jeans, skor, jeansjacka, väska, kalsonger, tröja, parfym.. xD Haha! Emporia kommer det definitivt bli ett återbesök på när man har pengar :)
 
Är helt slut nu efter alla kilometer som man vandrat där inne idag, tror det blir en tidig kväll ikväll :)
 



My Car Has Beard!

 
Som ni ser ovan har Gunn valt att odla skägg.
Tycker dock inte att en äldre dam som hon passar i det, så jag tog bort det, haha! Skämt åsido, har precis kommit in för jag har varit ute och vaxat henne nu :3 Dock hann jag inte med hela bilen, för det kom en massa regnmoln så jag vågade inte lägga på mer vax. Men hela fronten plus nästan hela ena sidan klar iallafall :) Kommer säkerligen få göra om en liten del av sidan dock, för den fick jag polera i rekordfart eftersom regnmolnen tornade upp sig fort som attans. Jaja ;) Imorgon får jag göra klart resten :)
 
Victor är för övrigt hemma igen i Sverige, åh vad jag har saknat han! Han har spenderat nästan två månader i Indien på MFS till sitt examensarbete, men för några dagar sedan landade han i Sverige igen :) Så imorgon kommer han hit :D Ska bli SÅ kul att träffa han igen ^.^
 
Ha en fin kväll allesammans :) <3
 
Ps. älskling, jag saknar dig! Men snart kommer du ner <3



In My Sister's Aquarium

Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 40/2,8G
 
Där bor det onda fiskar!
Haha nej, skämt åsido :p När jag och pojken var uppe i Umeå för några veckor sedan så tyckte min lillasyster att jag skulle fota hennes fiskar för hon hade inga bilder på dem. Sagt och gjort så dök jag ner i akvariet med kameran. Haha nej det gjorde jag faktiskt inte, men jag fotade dem från utsidan av akvariet iallafall :) Det var inte den lättaste uppgiften kan tilläggas, för de små liven rör sig fruktansvärt fort. Men några bra bilder blev det :)
 
På sista bilden kan man tillochmed se objektivet som speglas i glaset, tyckte det gav lite häftig effekt :D Det enda tråkiga var att jag behövde ha så lågt bländartal för att kunna fota att skärpedjupet blev jättekort. Fick inte upp tillräckligt snabba slutartider annars inne i deras vardagsrum. Men det blev ju okej ändå ^.^
 
Ska fortsätta rota igenom alla mina bilder nu, ha en bra kväll allesammans :)



Spring <3

Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 40/2,8G
 
Våren är verkligen här och snart kommer sommaren!
Har varit mycket behagligt ute de senaste dagarna och bilderna ovan fotade jag för några dagar sedan. Idag när jag passerade samma plats var marken helt blå och täckt av blommor :D Underbart!
 
Har börjat ta tag i träningen igen oxå. För några dagar sedan sprang jag första rundan runt naturreservatet trots hård motvind och sedan har jag gått powerwalks :D Senast idag då jag gick runt Näsby Fält med awesome musik i lurarna :) Lite färg i ansiktet har jag fått oxå, men annars är man fruktansvärt blek haha. Fast jag orkar inte bry mig om det, för jag är hellre blek och frisk än brun och med risk för att få hudcancer. Blir aldrig mer något nötande i solen för att pressa fram en bränna..
 
Var rädda om er, man tänker ofta att "det drabbar inte mig" men sen står man kanske där en dag med ett märke på huden som börjar klia och då kan det vara för sent att ångra sig över att man solade som fan tidigare..
 
Med de orden önskar jag er en skön kväll <3



Spring Clean Baby!

 
Idag har jag varit och satt på sommardäcken hos Kå Ve Däck samt åkt iväg med Johan och tvättat bilen :D
Första gången jag tvättade bilen i en sån Gör det själv tvätt, var ju helskönt ju :) Inte tog det speciellt lång tid heller, hehe! Så nu är pärlan blank och fin, och imorrn väntar en vaxning för henne ;) Har fortfarande inte hittat det där Black Vinyl dock som mamma pratat om till listerna, hmm.. Ingen aning om vart man kan köpa sånt, men skulle behöva lite, hehe :P
 
Är iallafall väldigt nöjd med dagen och det jag lyckats göra idag, har ju varit vaken sen 07:45 med :D
 
//duktig tjej



Updated Portfolio

 
Nu har jag uppdaterat min portfoliosida :D
Gjorde om hela siten litegrann så att den känns mer seriös :) Blev riktigt nöjd med resultatet :D Om ni vill se sidan klickar ni här eller på kamerarullen uppe i vänstra fliken ^^
 
Visst blev sidan bra ändå? Gillar detta mer än svart  :)



"Entertainment" Of Today

 
Det här är vad jag hållt på med hela eftermiddagen.
Mycket roligt, NOT :P Har suttit i kartprogrammet som Kristianstad Kommun tillhandahåller för att sätta ihop en översiktskarta över kommunen där jag senare ska markera ut ekar till examensarbetet. Tog ca 4h att färdigställa kartan och den består av 60 bilder som den ovan som jag satt ihop efter varann för att få en fil som jag kan markera i senare.. Roligt :P Kan typ vartenda hörn av Kristianstad kommun nu, hah!
 
Mailade den färdigställda kartan till Ola iallafall, så får vi se vad han säger. Därefter är det bara att ge sig ut i fält och hitta alla dessa ekar. Kommer ta väldigt lång tid tippar jag på.. Tack och lov ska jag inte markera varenda ek i kommunen, för då hade jag väl haft heltidsjobb i typ ett år framöver :p
 
Nu är jag färdig för dagen med detta iallafall, och ska sätta mig ner och njuta av resten av kvällen medans jag inväntar svar från Ola, vilket jag lär få imorgon :) Ha en mysig kväll allesammans!



Guitar Love <3

Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 40/2,8G
 
Jag köpte min systemkamera hösten 2011 och det har varit det bästa köpet jag någonsin gjort.
Men förutom kameran så måste jag säga att min fina Fender är det absolut bästa som hänt mig i köpväg :D När jag köpte denna gitarr var jag i det närmaste nybörjare på att spela, men nu allteftersom jag övat och övat så har jag börjat bli riktigt duktig på att spela :)
 
Min gitarr har förmågan att få mig glad, jag blir lixom glad av att spela på samma sätt som jag blir av att fota ^.^ Låter kanske knäppt men när man får ut tonerna rätt, allt bara går i ett flow och man skapar musik.. Det gör mig lycklig. Och ljudet i den sen, det är helt magiskt.. Man vill lixom inte sluta spela förrän fingrarna och handleden värker haha :D När våren/sommaren kommer ska jag ta lite bättre bilder på den utomhus, dessa ovan tog jag nämligen inne i mitt rum utan någon som helst belysning utöver dagsljuset ^^
 
Usch vad tråkigt jag hade haft utan dessa två i mitt liv <3 Kameran och gitarren..



Mysfika I Norr

Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 40/2,8G
 
Nu är man tillbaka nere i skåneland.
Känns lite trist, men det var iallafall vårvärme som mötte mig när jag klev av planet i Ronneby :) Innan jag åkte hem hade vi iallafall en mysfika hemma hos Jocke (älsklingens bror) med bullar och kaffe i solen :) Jättemys ^^ Efter bullarna var uppätna kom det två flugor oxå som kände sockerdoften. Så fick fota årets första flugor med, hehe :)
 
Känns lite trist att vara nere i skåne igen dock, men idag hade jag ett givande möte nere på kommunen med Ola och Ulrika iaf angående mitt examensarbete. Kanske blir kvar här till slutet av juni dock, vilket fuckar mina planer litegrann tyvärr :( För lär inte hinna klart alla inventeringar innan dess :( Har ju redan sagt upp min lägenhet med, så måste försöka bli klar i juni!
 
Känns ju lite sådär, menmen.



Återvänder Söderut

Imorgon går planet åter igen söderut.
Det är som vanligt blandade känslor. Självklart längtar jag efter vår, min fina lilla bil som ska få på sommardäcken och min gitarr. Men samtidigt vet jag ju att saknaden efter älsklingen, vänner och familj kommer vara stor och jobbig för nu ska jag vara ifrån dem igen i typ en månad. Så det är med blandade känslor jag inväntar morgondagen...
 
Väl där nere blir det till att satsa stenhårt på examensarbetet, nu jäklar ska det dras igång! Tror det kommer bli rätt skoj faktiskt, har ju valt ett rätt intressant ämne som ska samköras med kommunen i Kristianstad och förhoppningsvis även Skogsstyrelsen :) 
 
Dessutom är det bara två månader kvar tills jag flyttar hem <3 Åh. Längtar så.. Det ska bli underbart att få styra bilen norrut och hem till de norrländska skogarna :D 2 månader.. I can do this :) Ja, det ska nog bli bra allt ;D 



Run Like Crazy

Idag har jag gjort något jag inte gjort på väldigt länge.
Nämligen sprungit! :D Jag och älsklingen satte på oss träningskläderna och tog en runda på 5km runt "bingorundan" som ligger bara runt hörnet här i Härnösand. Nästan direkt när vi startade blev vi dock överraskade av ett våldsamt snöfall, haha :P Det bara kom från ingenstans och det var inte lite heller. Dock försvann det rätt snabbt iallafall :) 
 
Var riktigt skönt efteråt men nu är jag helt död i benen haha xD Tror detta kommer att kännas i benen imorgon... Men lätt värt :D Beach 2013 oh yeah! haha :p



Nova & Lexie

Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 40/2,8G
 
Förra veckan var vi uppe hos min kära syster och hennes sambo Jonas i Umeå.
Deras två katter är dessa små tussarna ovan ^^ Nova (den sköldpaddsfärgade) är syster med Missan som mamma har. Visst är dem väldigt lika ändå? :D Så söta båda två. 

Lexie är en norsk skogskattblandning som från början var min och min systers katt. När jag valde att flytta ner till Skåne så blev hon dock min systers :) Grå tussboll kan man väl kalla henne, haha :P Den katten är mer långhårig än hon ser ut på bilden oxå, så söt :D
 
När vi först skaffade Lexie så trodde vi att hon var en liten pojk. Därför döpte vi henne först till Lexus. När vi sedan kom på att det ju var en liten tös vi skaffat så kom jag på att man kan ju bara göra slutet av namnet mer tjejigt, och så fick namnet bli Lexie :)
 
Åh, katter är så underbara att fota! Jag och älsklingen har bestämt oss för att skaffa en Ragdoll och en Maine Coon när vi skaffar större och eget ^.^ Längtar!



Spring Is Coming

Nikon D90 + Nikkor 18-105/3,5-5,6 VR & Nikkor AF-S DX 40/2,8G
 
De senaste dagarna har det verkligen känts som att våren är påväg :D
Därför packade jag och älsklingen ner varm choklad, kanelbullar och mackor och begav oss ut till deras sommarstuga utanför Saltvik. Var en helt underbar dag och vi satt på balkongen och lyssnade på hur isen i Ångermanälven knakade då den sprack :) Färg fick vi oxå, iallafall i ansiktena. Lite jobbigt var det med promenaden på skoterspåret dit dock då jag är lite förkyld, men det hindrade oss inte från att ta oss ut dit och sitta ute på verandan i lite över en timme iallafall ^.^ Bilden på oss tog jag med självutlösaren på kameran btw ^.^
 
Riktig myspysardag med andra ord, och deras stuga är så himla gullig :D I sommar lär det bli många turer ut dit :)



Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)