Sluta Snusa: Dag 9

Idag är det nionde dagen sedan jag slutade snusa :D
Det har varit upp och ner, vissa dagar bättre, andra sämre. Har köpt en dosa Onico (nikotinfritt "snus") som jag tar som substitut, haha :P Värsta är väl att man säkert kan bli beroende av det oxå. Det får inte hända! Ska verkligen försöka trappa ner med de oxå.
 
När huvudvärken har varit som värst har jag varit dum och tagit en nikotintablett oxå. Är inte stolt över det, och jag ska sluta med dem oxå på måndag när pojken har ledig vecka igen. I can do this! Nu har jag ju kört de här i typ en vecka, alltså med tabletter och nu de senaste dagarna med Onico, så nu känner man sig ändå rätt redo att lägga av med det oxå :)
 
Är bara så irriterande att den där huvudvärken inte vill försvinna, haha. Den bara ligger där och lurar och sen när den väl bryter ut kan man typ inte göra någonting. Man blir sjukt irriterad och argsint/emotionell om vartannat, har gråtit hur mycket som helst under den här veckan haha. Men jag antar det bara kan bli bättre :D
 
Denna helgen ska jag ligga i att skriva CV:n och personliga brev iallafall, för nästa vecka tänker jag ge mig ut på ännu mer jobbjakt. Ger mig fan inte förrän jag har ett jobb :P Så får hoppas jag lyckas charma någon arbetsgivare så e vill anställa mig, haha :)
 
Ha en mysig kväll allesammans, min ska jag spendera med att spela lite gitarr och sen tänkte jag gå och lägga mig faktiskt :)



Drömlägenheten

 
Idag var vi på visning på denna lägenheten som ligger på Backgränd här i stan.
Vi hade spanat in den redan förra veckan och idag var det då dags att titta på den. Och den var precis så fin som den ser ut på bilderna. Meeeeeeen! Vid badrummet tog det stopp. Om man nu kan kalla det för badrum.. Skulle snarare vilja säga toaskrubb, haha :p
 
De som fotograferar åt mäklarna använder ju vidvinkelobjektiv vilket får allt att se så mycket större ut. Och så trodde vi även om toan. Att den var större alltså. Men där gick vi bet! Det är knappt man kan vara två stycken samtidigt inne på den. Det enda som finns där inne är en dusch som är intryckt i ena hörnet, toan bredvid den och ett pyttepyttelitet handfat.. Samt ett litet väggskåp på väggen mitt emot. Hur fasen överlever man med en så liten toalett? :P Hade det inte varit för minitoan hade vi nog gett oss in i fighten för att få lägenheten. Tror inte de kommer få det begärda priset heller, för verkade som fler var besvikna över toaskrubben.
 
Annars var den supersupersuperduperfin denna lägenheten! Egentligen hade jag kunnat tänka mig att acceptera minitoaletten, men vi är ju två nu om det här och älsklingen vill ha badkar ;) Så vi får antagligen leta vidare.
 
195 000:- hade de begärt i pris iallafall för den.. Och visst var den snygg? :) Tror som sagt dock inte de kommer få det priset för den, men den som väntar får se. Köket var iallafall det snyggaste jag någonsin sett på riktigt (bilder räknas inte!) med högglansluckor och allt.. usch @.@ Nej nu ska jag försöka glömma den där lägenheten, haha :P Blev så kär i den dock men det kommer fler..
 
För övrigt är det en vecka idag utan snus! GO ME FFS :D Ha en fin kväll allesammans :)



Playin' That Guitar

Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 40/2,8G + Reflexskärm Silver
 
Idag har det gått 4 dagar sedan jag slutade snusa!
Duktigt! Bara att fortsätta kämpa trots att jag idag har massor av huvudvärk. Men istället för att prata om det så lägger jag upp en opublicerad bild på min älskling från när vi var i Torsebro i juni ^.^ Eller om det var maj, jag kommer inte riktigt ihåg ;) Min snygga hunk!
 
Blir ju så trist här på bloggen om jag bara ska skriva om mitt snusbegär ju, eller hur :D Och omväxling förnöjer :) Har för övrigt varit duktig idag, städat så mycket jag orkat och lagat lite mat. Känns som jag håller på att bli förkyld dock :( Det går icke! Så ikväll blir det att krypa upp i älsklingens famn, dricka massa c-vitamin och försöka kurera mig framför en film eller något :) Blir mys de :D
 
Ha en fin kväll allihopa <3



Sluta Snusa: Dag 3

God förmiddag på er :)
Har varit vaken sedan 06:30 idag. Har lyckats sova relativt bra so far på nätterna, men så fort man vaknar är det halvt omöjligt att somna om.. Så då är det bara att gå upp! Idag känns det lite bättre med allting, dock är huvudvärken fortfarande där och tauntar mig :P Det mest jobbiga är att försöka sluta tänka på snus vid vissa tillfällen.. Typ de tillfällen då man alltid brukar ta snus egentligen, som till kaffet, efter maten, när man ser film osv.. Kommer på mig själv med att leta i väskan efter dosan flera gånger om dagen innan jag kommer på att jag ju inte har någon.
 
Jobbigt deluxe det här måste jag säga :( Idag känns det som att min motivation har sjunkit en del också, vilket inte är bra! Så har blivit några nikotintabletter för att stå ut med eländet. Måste ju sluta med dem oxå såklart, och rensa kroppen helt.. Men det ska nog gå!
 
Nu ringde mamma oxå! Dags att hoppa in i duschen och ge sig iväg fort som fasen :P Får bli en uppdatering senare igen, hehe :p Kram på er!



Sluta Snusa: Dag 1

God kväll på er från en tjej med humörsvängningar deluxe.
Idag började dagen bra, allt kändes som vanligt -DE FÖRSTA TIMMARNA- för sedan har helvetet bara brakat lös. Och det känns som att det blir värre och värre för varje timme som går. Kan inte bestämma mig för om jag ska skratta eller gråta, skrika eller slå på något.. Just nu pendlar det åt att jag vill slå sönder något, för så jäkla argsint är jag. Under alla år jag snusat har det inte gått en enda dag då jag inte tagit en snus. Så idag håller jag på att göra något historiskt för min del.
 
Dock inte utan sacrifices, för mitt huvud känns just nu som det håller på att sprängas i bitar av huvudvärken som vägrar ge med sig. Inget hjälper heller. Jo jag vet det enda som hjälper mot den, och det är att ta en snus. Men det tänker jag fan inte göra!!! Jag SKA klara det här.
 
Imorgon är det iallafall tänkt att Madde och jag ska till Sundsvall så man får komma bort lite och förhoppningsvis fokusera på något annat än snuset. Hade inte kontot ekat tomt så hade jag isåfall unnat mig något som belöning för att jag varit duktig, då jag imorgon klarat av min första snusfria dag sedan jag väl började med skiten. (på 3 år, så go me!). Men nu går inte det och just nu känns det inte ens som att jag vill åka alls för de kanske bara får mig att må sämre när man hittar nåt man skulle vilja ha och inte kan köpa det, haha.. Kanske man slår sönder något i ren förbannelse oxå:P Så istället vill jag typ bara lägga mig ner och dö istället och gråta känns de som nu, haha.. :(
 
Önskar så att jag hade ett jobb och drog in lite cash så man inte bara sitter här hemma och tycker synd om sig själv. Samt leker hemmafru så man känner att man bidrar med NÅGOT iallafall. Men tyvärr är det ju så i vårt äckliga kapitalistiska samhälle att typ allting kostar pengar. Vad kostar inte pengar? Tja, gå ut och gå kostar inget, men det kan man ju inte göra hela dagarna.. Jag söker iaf jobb som en galning, så sitta hemma och bara rulla tummarna gör jag ju inte trots allt.. Bara hoppas jag får något napp snart, för jag är så ovan vid den här situationen att inte ha några pengar och det tär verkligen på mig.. :( än mer just nu eftersom jag redan mår så skit av att inte få mitt nikotin :( Men pengar är ju inte allt iallafall, för jag har underbara vänner, familj och en stöttande pojkvän och det kan man inte köpa för pengar. Så lite rik är jag ändå på ett sätt...
 
Menmen, nu ska jag inte sitta här och vara bitter, dock kan jag ju inte direkt påstå att dag 1 har varit en höjdare. Återstår att se hur dag 2 blir imorgon, och om jag åker iväg till Sundsvall eller inte. 
 
Over and out från argbiggan no 1.
 
 



Bye Bye Mr Snus!

Jag fick ett ryck förra veckan.
Det var som att motivationen bara kom över mig. Äntligen känner jag motivation att göra detta som jag ska påbörja imorgon. Jag ska sluta snusa! Denna gången ska det gå, men det kommer bli jobbigt som fasen, det vet jag. Vet ju hur jag blir utan bara x antal timmar utan snus. Hur ska jag klara detta har jag frågat mig många gånger under denna veckan. Men jag kommer att ha ett fantastiskt stöd av min fina pojke, mina vänner och min familj så med deras hjälp ska det gå. Det finns inte på kartan att misslyckas.
 
Jag kommer göra som så att från och med imorgon nu är det bara såna nikotintabletter som gäller tills det värsta är över, och sedan lägga av med dem med. Inget nedtrappande, sånt funkar inte på mig eftersom jag redan försökt med det flera gånger. Nu klipper jag helt med snuset. Blir inte en snusjävel till! Började redan förra veckan med att försöka förstöra min relation till snus genom att byta ut min älskade Catch Eucalyptus som jag snusat i två år till äckelsnuset Knox White som smakar SKIT. Enbart för att typ försöka glömma lite hur gott Catch Eucalyptus är. Så man är inte så himla sugen på snus längre när dessa börjar rinna xD
 
Iallafall, kommer hålla er uppdaterade iallafall dag för dag. Antar de första dagarna kommer bli ett rent helv*** men jag SKA klara det! Så ja imorgon kommer en första uppdatering iaf ;) So stay tuned haha :D Will I succeed? Klart jag ska! Taggad till tusen nu ju! :D:D Önska mig gärna lycka till, haha :p
 
Ikväll ska jag avnjuta min sista snus. Förhoppningsvis för livet.
 
 



We Are Family!

Nikon D90 + Nikkor 18-105/3,5-5,6 VR
 
Hej på er!
Ett tag sedan jag skrev nu, har varit lite lat hihi. Har hänt en hel del oxå som jag vill berätta om :D Men först ska ni få njuta av dessa fina bilderna jag tog på familjen Rönnqvist-Nyman, första riktiga familjebilden på de alla tre dessutom :D Tycker de blev så himla fina tihi <3 Och Viggo är ju helt underbar. Så söt <3
 
Njutit klart av bilderna nu? :D Isåfall så ska jag berätta att imorgon åker jag ner till Sundsvall för anställningsintervju på Manpower :) Har sökt extrajobb som Coop personal via dem, så förhoppningsvis ska jag kunna göra ett bra intryck på cheferna och lämna in CV och sånt på Coop för att förhoppningsvis bli anställd där om allt går bra :) Men Manpower är en bra början ^.^
 
För Mattes del så har han fått fast jobb, vilket betyder att vi nu kan flytta från bachelor-ettan till något större :D Så snart kanske det bär av igen med flytt, haha! Längtar så tills vi har något eget <3! Det går bra nu! ;)



A Small Cornerstone Is Laid..

 
En liten hörnsten till min framtida masterpiece är lagd nu.
Ovanstående projektplan är dock fortfarande in the making, men ser väl helt okej ut so far? :P Ser nu jag glömt ett frågetecken på en frågeställning haha ^^ Inte säker på om jag skall använda alla dessa frågeställningarna heller, kanske kommer att skriva om dem lite. Men i stort sett är det typ såhär det kommer bli. Ska skriva lite mer på den imorgon, för min kursansvarige Johan Elmberg är nämligen inte tillbaka från semestern än så det är ingen brådska med att skicka in den ^^
 
Kommer nog bli mycket svärande över ArcMap och allt som har med det här att göra känner jag, men det kommer det att vara värt i slutänden. Jag är duktig på att skriva så jag är inte speciellt orolig för den skrivna delen av examensarbetet direkt. Snarare mer orolig inför den muntliga delen ;) Men är ett tag än tills dess som tur är, haha!
 
Har varit ute med Madde en sväng idag på stan iaf samt hängt lite hemma hos dem och myst med Viggo :) Har även sökt lite jobb, så snart kanske jag är anställd på Manpower, haha! Fast får väl se, har lite mailande att göra där oxå för att visa att jag är intresserad och på ;) Men nu tackar jag för mig idag, har fått en hel del gjort så känner mig nöjd med dagen :D Bara att ta tag i disken nu så den är gjord tills pojken kommer hem från jobbet :)



Sötnosar!

Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 40/2,8G
 
Jag har finaste pojken i hela världen.
Har aldrig i hela mitt liv träffat en så underbar och godhjärtad pojke som honom, och som kan få mig att bli så lycklig :)
 
Även när han pushar mig tills jag formligen är spyfärdig (som idag) när vi är ute och joggar så är han ändå den bästa, hihi :P Ja, vi har varit ute och sprungit idag, kors i taket ^.^ Jag med min kondition som en åttioåring och han som en maratonlöpare.. Ni kan ju tänka er hur de ser ut då, han inte ens andfådd och jag typ totalt död, flåsandes efter honom samt röd som en kräfta.. xD
 
Men jag älskar dig :D Fintuss! Bilden ovan på honom och Viggo tyckte jag blev så himla fin, eller vad tycker ni? :D Tagen ute i stugan för några dagar sen :)



Either Or, As Usual :p

 
Här sitter man och ska ta en fin bild ute i stugan, och vad händer :P
 
Låter bilderna tala för sig själva haha ^.^



Vi, Nakenskylten och Vad Som Hände Sen...

 
Igår åkte jag, Marcus, Madde, älsklingen och Viggo ut till Norrfällsviken och Storsand för en mysig picknickkväll!
Var supermysigt och så hittade vi denna fina skylten dessutom som indikerade nakenbad. "Vi måste sätta upp den och ta en bild på oss med den" utbrister Madde. Så skylten sattes ner, och bilden togs. (se ovan :P)
 
Minuter efteråt satte vi oss ner för att njuta av vår ostbricka med tillhörande kex som vi tagit med oss dit. Men då kom Madde på idéen att skylten måste läggas ner igen. Det upptäcktes strax att skylten satt ordentligt nedpulad i marken och den var inte direkt lätt. Så skylten åker ner med ett brak, och all sand som var runt omkring flög rakt upp i luften flera meter. Madde insåg faran och hann springa därifrån, men älsklingen och jag som satt ovetande med våra kex upptäckte det inte förrän det kom en stor dusch med sand över oss och på kexen, osten, i drickan.. ja överallt xD
 
Haha, så kan de gå xD Det roliga var att sanden hade bara sprätt rakt upp i luften utan att ens hamna på oss förrän den kom ner igen så vi hade ju inte märkt nånting förrän sanden trillade ner :P
 
Hur som helst var det ändå en mycket rolig kväll :):) <3 Det måste vi göra om snart! (Minus sandincidenten då, känner jag fått nog med sand på mig för åtminstone ett år framöver haha!)



Saknad

Om 13 dagar har det gått ett år sedan min älskade pappa gick bort i cancer.
Tiden har gått så fort, det har funnits så mycket annat att tänka på och saker som man behövt göra. Men inte en dag har gått utan att jag tänkt på min fina papi.
 
När en person som under alla år stått en så nära plötsligt går bort, får man ett annat perspektiv på saker och ting. Man inser att ingenting varar för evigt, och man börjar värna mer om det man har kvar för man vill ta vara på all tid som man kan få, innan det är för sent. 
 
Den familj jag har kvar betyder allt för mig. Och om något skulle hända någon av mina kära vet jag inte vad jag skulle ta mig till.. Så allihop, ta vara på all tid som finns, för en dag kommer det att ta slut, kanske förr än ni anar. Ta hand om varandra! 
 
Pappa, vi älskar dig <3 
 
Bilden ovan tog jag med inspiration av Ballade pour Adeline, pappas favoritlåt på piano som jag brukade spela för honom. <3



Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)