Smulan

Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 40/2,8G
 
Här kommer en liten bildboom på min bror Göran och hans sambo Nelums katt Smulan ^^
Sötare katt får man leta efter faktiskt. Honär väldigt egen och har en unik personlighet vilket har gjort att jag själv är sugen på en kattunge ur nästkommande kull från hennes mamma :) 
 
Visst är hon ursöööööt?! Inte den lättaste att fånga på bild, men några bra bilder blev det allt iallafall ^^Nyinflyttad Norrlandsbo

Hej på er! Nu har jag fått liv i min dator här hemma i ungkarlslyan, haha :P
Det har varit några tuffa dagar de senaste dagarna måste jag säga, så har inte haft lust att pilla ihop datorn förrän nu. Men kan ju berätta lite iallafall :D
 
Blev flertalet dagar med dålig sömn efter att älsklingen kommit ner. Att dela på en bäddmadrass och en sunkig skumgummimadrass var ingen höjdare direkt. I onsdags tömdes hela rummet och allt packades ner i bilen. Har sagt det förr och säger det igen; det är en jäkla tur att jag har en Saab! Fick plats med i stort sett allting som jag hade i rummet (minus möbler då). Det var dock inte mycket kvar på dämparna bak när allt var packat kan jag lova, haha! Var som att köra med ett släp påkopplat. 
 
På torsdagen städade vi heeeeeeeeeeeela dagen. Enda pausen vi tog var när vi gick ut för att ta luft samt körde till McDonalds för lite käk och för att testa bilen med packningen. På kvällen hade vi gjort klart i hela rummet och det var dags för det som jag hade anat skulle vara värst, nämligen kaklet. Och ja, jag hade rätt. Fy fasen vad kalk det satt i kaklet. Och vi skrubbade och skrubbade. Det sista gick inte bort trots idoga skrubbande så till slut hällde vi på lite allt möjligt på väggarna. En blandning av Cilit Bang, Kalkosan, citronsyra och ett annat kalklösande medel samt lite mer skrubb gjorde susen. Så vid midnatt var vi klara, efter 5 timmars skrubbande och städande i badrummet. 
 
Sista natten tillbringade vi ute i allrummet med madrasser utlagda på golvet. Var ingen höjdare direkt men det gick. Och klockan nio på fredagen kom besiktningsmannen för att besikta. Han började med badrummet och vi höll tummarna stenhårt för vi visste att blev kaklet godkänt så kommer resten bli det med. Och när hans kommentar "Ja det här ser ju bra ut" kom så jublade vi i smyg åt varandra. Vi fick till och med beröm för vår städning ^.^! 
 
Vid 09:30 rullade vi från Kristianstad och påbörjade den 100 mil långa resan norrut. Efter bara två timmar blev det dock totalstopp. Det var översvämning i Jönköping. Hur kunde detta ske, undrade vi för när vi tittade ut såg vi bara klarblå himmel och gassande sol. Det skulle bli början på en 3 timmar lång väntan i bilen innan vi kom ut ur trafikkaoset och de milslånga köerna som hade bildats längs E4an norrut. Till slut lossnade det dock men som sagt det tog sin lilla tid. Var lagom trevligt att sitta i en bil utan AC i 30 grader värme med en gitarr i knäet. Slutade med att jag helt sonika drog av mig brallorna och satt i enbart trosor. För fyyyy vad varmt det var. 
 
Vid 10 på kvällen rullade vi iallafall äntligen in i Ockelbo och kom fram till min bror och hennes sambo. Där bjöds det på god mat och relax under ett dygn så att vi kunde återhämta oss från resan  innan vi tog oss an de sista 25 milen. Och nu sitter jag här, hemma hos min älskling. Denna resan tänker jag aldrig göra om.. Känns konstigt att jag är tillbaka i Norrland nu, efter 6 år i landet i söder. Men det känns bra :D Att bara kunna ta bilen och åka de tre milen upp till Kramfors och mami känns även det awesome. Så dit åkte vi igår. Var ett år sen nu som Gunnsan rullade söderut från den uppfarten och känslan att köra henne uppför backen och in där igen var awesome. Blev en mysig kväll :D
 
Dagen hade vi tillbringat ute i stugan tillsammans med Madde och Marcus samt vår lilla gudson Viggo. Åh, han var ett så sött litet pyre! Även fast han nästan bajsade genom blöjan på mig, haha! Får mig riktigt att längta efter att ha barn själv när man ser den pojken :D
 
För ett halvår sedan satt jag här hemma hos älsklingen och vi satt och sa till varandra att "usch, det här kommer ju aldrig att gå, hur ska vi klara detta? att vara ifrån varandra i ett halvår och med mig såhär långt bort." Och nu sitter jag här, och nu är det över. Nu är jag norrlandsbo igen. Denna gången på riktigt. :)Packning Pågår!

Hej på er!
Nu håller jag och pojken på att städa för fullt. Så får bli ett snabbt mobilinlägg här. Rummet är tömt på möbler, är i stort sett bara garderoben kvar att tömma samt städningen. Datorn är nedpackad i bilen så den har jag ingen användning för just nu ^^ 
 
Som det ser ut nu blir vi nog färdiga redinkompetens förhoppningsvis^.^ återkommer nog med en uppdatering då, annars så ses vi i Norrland :DSaab Maffian 2.0

 
Nyss hemkommen från en mycket givande tur till Helsingborg och Alex idag :D
Nu är det tryck i pärlan kan jag lova! Den nya vevhusventilationen förvandlade min trötta lilla bil till en rallybil, typ :P Haha, helt galet vad fint turbon laddar nu. Dessutom är all rost borta nu! Så bilen är mkt fin för tillfället ;) Och dyr! hehe.
 
Är sjukt lycklig över att allt gick så bra med vevhusventilationen. Vi var lite nervösa innan vi startade den för det kunde ju ha varit så att motorn hade massa koks i sig oxå. Men det var det inte :D Dessutom har jag en ny display inne i bilen nu utan pixelfel :D Den ni! Inte funnits i denna bil på god knows how long :P Men nu funkar de ^.^ Alex is THE man när det kommer till Saab :D Tack!
 
Snart kommer min älskling hit med :D Åh det ska bli så awesome! Snart är det dags att ge sig av norrut :D Längta längta längta :D Blir en serie nu och lite mat dock medan jag väntar ^.^!Så Nära Nu!

Om 6 dagar sätter jag och min älskling oss i bilen och påbörjar den långa resan norrut.
Jag blir alltså snart sambo med världens finaste pojke! Hur ofattbart är inte det :D Samtidigt i mitt lyckorus finns det dock speciellt en person jag kommer att sakna här nere i Skåne. Och det är fina Victor. Victor är min bästa vän här nere som jag har kunnat prata om allt med, han har funnits där när jag som mest behövt honom och alltid ställt upp och varit världens bästa. Du kommer att bli så saknad ska du veta! Men du är välkommen upp att hälsa på när som helst, och det vet du oxå ^.^ Ser fram emot måndag, även om jag säkert kommer börja grina :)
 
För övrigt så känns det väldigt konstigt att lämna Skåne. Känns som att Norrland är ett annat liv typ, men det är ju där mitt liv faktiskt kommer att börja nu på riktigt! Dock så har ju 6 år här nere satt sina spår, och det kommer ju såklart ta ett litet tag att vänja sig vid att vara "där uppe" igen på heltid, men det är inget jag oroar mig för för jag vet att det är det rätta att göra och det känns så rätt. Norrland i mitt hjärta <3 Och nu har jag träffat mannen i mitt liv oxå, något som jag har väntat på i flera år att få göra. Och allt känns så rätt med honom. Om det är såhär äkta kärlek känns så har jag fasen funnit den <3 För jag är så lycklig när jag är med honom. Vi båda vill samma saker i livet och så har jag dessutom fått världens bästa svärfamilj.. så ja, det kunde inte ha blivit bättre =)
 
Tanken på att få komma och våldgästa mamma och mina bröder och min syster när jag vill är oxå något som gör mig glad och som jag längtar efter :D Följa med mami ut i naturen och plocka svamp, eller bara sitta där hemma och dricka kaffe och larva oss så som bara mor och dotter kan göra. Haha, det kommer bli underbart <3 Och att kunna umgås med bästa Madde och Marcus, samt min gullige lille gudson Viggo, åh :D Längta!
 
Nej Norrland, snart kommer jag och det kommer bli helt underbart :D Jag känner det på mig och jag längtar så! Det är nu det börjar, det är nu jag kan börja leva på riktigt! :)
 
 Varför Räknar Jag Ekar?

Fick en kommentar av Anna tidigare, och det har varit fler som undrat varför jag egentligen är ute och räknar ekar på dagarna.
Så jag tänkte beskriva mitt examensarbete litegrann för dem som inte vet :D Iallafall så började det hela med ett möte nere på kommunen med kommunekolog Ulrika Hedlund, som jag tidigare praktiserade hos. Hon har länge velat kartlägga det ekstråk som sägs gå genom Kristianstad, men har inte tid att göra det själv. Så jag antog utmaningen. Min första tanke var att jag skulle inventera hela kommunen efter ekar och kartlägga ekstråket på så vis, men jag insåg snabbt att det här ju inte var genomförbart. Så efter lite prat med Ulla Berglund som jobbar på Skogsstyrelsen fick jag tag på en förstudie över eklandskapet i kristianstad, där de grovt markerat ut områdena för var ekstråket är tänkt att finnas.
 
Denna förstudien har kommit att bli grunden i mitt examensarbete. Jag och min handledare Ola Magntorn har sedan tillsammans Med Nils Wallin (lärare för GIS kurserna på högskolan) suttit och funderat och tänkt på över hur det skulle vara möjligt att inventera ekstråket. Tanken blev då att med hjälp av högupplösta ortofoton samt IR bilder över ekstråket arbeta i GIS för att ta reda på vart ekarna finns. IR-bilder ger ett rött ljus över träden, och ekarna har ett snäpp mer magentaton i färgåtergivningen än andra träd. Men det kan vara lite svårt att se, och för att få in vetenskap i examensarbetet så ställde vi upp en frågeställning:
 
"Hur stor noggrannhet kan man få vid enbart flygbildstolkning av ekarnas utbredning i de områden där fältinventering inte skett"? För att ge svar på denna fråga och för att pröva metodiken behövdes det såklart ett "facit" som man kan utgå från där man sedan i GIS kan räkna ut en procentsats på hur pass säkert resultat man kan uppnå genom enbart flygbildstolkning av områdena. Det är här mina rutor kommer in.
 
Mina rutor är alltså ett slags "facit" som sedan kommer att kunna användas när jag studerar ortofotona och IR-bilderna för att ta fram ekstråkets utbredning. Metodiken prövas och facitet skapas genom att jag lagt ut ett grovmaskigt nät av rutor med 2km mellanrum genom hela området där ekstråkets utbredning sägs finnas. Jag har även skapat rutor som jag själv placerat ut där jag tror att det finns ek eller för att täcka upp för "dåliga" rutor som inte placerade sig så bra i nätet jag gjorde. Dessa är dock hälften så stora, då jag själv kan välja vart jag lägger ut dem (många av mina större rutor hamnar delvis där det inte finns träd osv ^^).
 
När jag är ute och inventerar tittar jag även på åldersfördelningen hos ekarna genom mätning av deras omkrets, tittar på deras vitalitet och ser om det finns håligheter i dem. Detta för att se hur ekstråkets struktur ser ut i ett naturvårdsperspektiv då Ulrika har efterfrågat detta. Varje ek inom rutan som jag hittar läggs in i en gps som jag har med mig i fält, där trädets koordinater sparas. Detta kommer att ge upphov till ett punktskikt i ArcMap sedan där jag kommer se varje ek i ortofotot som jag inventerat och på så vis har jag mitt "facit" för min senare flygbildstolkning.
 
Huvudfrågeställningen till arbetet kommer således att vara:
"Finns det ett ekstråk i Kristianstad kommun och hur ser isåfall detta ekstråk ut"?
 
Hoppas ni blev lite klokare :D:D Kram på er!Fältarbete & Dovhjortar

 
 Idag är en sån dag då jag önskar jag hade haft ett teleobjektiv.
Vid 8 imorse rullade jag och Ola iväg från Kristianstad och ut i fält för att inventera. 6 rutor blev gjorda, vilket betyder att jag bara har 6 rutor kvar nu! Slutet närmar sig!
 
Kroppen värker som fasen just nu, den säger ifrån. Vill inte ha mer fältarbete på ett tag. Men det är bara två dagar kvar nu förhoppningsvis om allt går som planerat. Och idag fick jag se ovanstående varelser på nära håll för första gången. Det var vid ruta tre för dagen då Ola och jag var påväg tillbaka som vi såg dem. Vinden blåste mot oss vilket gjorde att dovhjortarna inte kände vår lukt. Så dessa foton är fotade på cirka 20 meters avstånd med mitt 18-105mm objektiv. Ögonblicksbilder fick det bli, och det ojämna ljuset gjorde dem lite mörka tyvärr. Men man ser iallafall att det är dovhjortar ;)
 
Åh vad jag önskar jag hade haft ett teleobjektiv nu, tänk vilka bilder det hade blivit då! Men det kommer, får bara ha lite tålamod ;) Nu är det tack och hej från mig för denna dagen, ska försöka hålla mig vaken till klockan åtta men sedan blir det till att däcka. Ha en fin kväll allesammans <3Flicksländor

Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 40/2,8G
 
Nu när ni läser detta så är jag ute på inventering med Ola!
Men tänkte underhålla er lite under tiden och visa upp de underbara bilderna jag fick till igår på flicksländorna ute vid kärret :) Sjukt nöjd med bilderna, de var inte de lättaste att fota kan jag lova. Fick smyga mig upp på dem och fyra av en serie med bilder och hoppas på att några blev bra, för de är smala och svåra att låsa fokus på. Manuellt fokus var inte att tala om eftersom de inte ville sitta still sålänge.
 
Men här har ni dem iaf :D Visst är de vackra! Den flerfärgade har namnet Allmän smaragdflickslända och känns igen av den gröna kroppen till det blå :) Önska mig lycka till nu på inventeringen :DHenrik, Jag och Konsten Att Hitta Ekar I Ett Kärr

 
Hemma åter igen efter en dag med inventering.
Henrik och jag har haft en rätt trevlig dag, 4 rutor blev gjorda varav rutan ovan var den andra vi besökte för dagen. Rutan låg delvis ute i ett kärr så det blev inte så mycket ekräknande på den rutan. Istället blev det en hel del fotografering, och jag har SUPERFINA bilder att visa upp sen på flicksländorna jag lyckades fånga på bild idag ^^ Åh! Hann även med lite hästgos då 2 av rutorna delvis låg i hästhagar där hästarna var på sommarbete. De följde oss genom hela hagen och buffade på oss för att gosa ^^ hihi så söta :D
 
Tills vidare får ni iaf nöja er med ovanstående bilder från kärret dock för jag är för trött för att redigera just nu. Tror jag ska hoppa i säng snart faktiskt. Och klockan är bara sju.... Har bara 12 rutor kvar nu iallafall!!
 
Jag och Henrik avslutade dagen med McDrive och 2 stycken Chicken El Nacho menyer. Åh vad det var gott med mat i magen! Imorgon rullar jag och Ola ut vid 08:00 på morgonen, så kanske är lika bra att hoppa i säng snart :) Lär sova gott inatt iaf! Kram på er! Och tack igen Henrik :DVery Very Tired

 
Då var man hemma igen efter denna dagens inventering.
Det tar på krafterna alltså att vara ute i fält så mycket som jag är nu. Är helt slut varje dag när jag kommer hem. Och det värker lite i kroppen måste jag säga :p Men det tar sig! 16 rutor kvar nu att göra, sedan är jag klar. Så 8 dagars arbete om man tar 2 om dagen (förhoppningsvis blir det mindre än 8 dagar eftersom jag kommer ha sällskap ute nu de närmaste dagarna).
 
Imorgon följer Henrik med mig ut, på onsdag följer Ola med och på torsdag Timothy. Så blir nog en del rutor avverkade då :D
 
Bilderna ovan är från idag. Översta bilden är min inventeringsutrustning. Andra bilden är ekar längs en stenmur på en liten sketen grusväg jag körde in på för att parkera bilen ^^ Och så Gunn såklart ^^ Nu är det dags att luta sig tillbaka och bara chilla lite. Har inte ens orkat redigera dessa bilderna, så trött är jag :p Kram på er!
 Mina Dagar = Inventering

Hej på er!
Har precis kommit hem efter dagens ekinventering. Känner mig aningen stressad med att hinna klart allt, sover dåligt gör jag med och försöker bli av med mina möbler.. Allt på samma gång :p Har dock fixat bananlådor från Ica nu iallafall så att jag kan börja packa ihop allting inför flytten.
 
Tyvärr händer det inte så mycket annat i mitt liv just nu än just detta, haha :P Men på inventeringarna ser man iallafall många såna här :)
 
 Ont I Kroppen

Idag vaknade jag med en väldigt öm kropp.
Känner mig helt mörbultad typ efter gårdagens inventering med Benjamin då vi lyckades klara av fyra rutor på ekinventeringen. Men trots detta achievement blir det ingen vila idag.. Ska ut till Lingenäset och rutan som ligger där så den blir gjord med. Fast min kropp säger ifrån lite, den vill verkligen inte ut i fält idag igen...
 
Men det är bara att bita ihop, har två veckor kvar av detta och sedan är det klart. Bara att kämpa! Vill inte veta hur min kropp kommer kännas om två veckor haha..GRATTIS Madelene & Marcus!

 
För några dagar sedan blev jag och min pojke gudföräldrar åt en söt liten Viggo!
Åh vad glad jag är för deras skull :D:D Förlossningen hade tydligen gått bra och jag längtar så tills jag flyttar upp och kan hälsa på <3 Så fruktansvärt stolt över dem båda som klarade det här så fint och har skapat ett nytt liv! :) Grattis båda två! <3
 
Behöver jag säga att jag längtar sjukt mycket tills det är dags för oss också? :)Inventering & Bokoxe!

Fotat med iPhone 5
 
God kväller :D
En glad men mycket trött Cissi här. Är nyss hemkommen från inventeringen som jag gjorde idag med Timothy som sällskap. Vilken dryg ruta asså xD Men nu är den klar. Den var belägen i fint kulturlandskap med mycket bokskog, dock så tornade ekarna upp sig på rad när vi närmade oss fältet. Så fyra timmars slit blev det men nu är rutan klar :D
 
Idag hittade jag även någonting som jag har velat se väldigt länge här nere. En bokoxe! De finns bara här nere och upp till Södermanland, samt är sällsynta så jag har inte hittat någon förrän nu. Sjukt glad över den "lilla" krabaten ^.^ Såklart så glömde jag kameran hemma så iPhone 5 bilde får funka som Timothy tog. Det roliga var att den var inte rädd alls, på sista bilden ser det ut som jag håller den hårt men faktum är att jag knappt höll i den alls för den bara låg där mellan mina fingrar och tittade på oss ^^ Efter lite fotande fick den sin frihet åter igen och kröp snabbt ner i lövverket på marken.
 
Stolt biolog! ^.^ och tacksam för att Timothy följde med och hjälpte. Är underbart att ha så hjälpsamma och bra vänner :D Nu ska en trött Cissi snart hoppa i säng iaf :) Vill för övrigt inte ens veta hur många fästingar jag har på mig men säkert plockat bort 15 stycken från brallorna.. haha. Natti på er :DOh GIS, How I Love You

Observera ironin ^^
Har suttit hela eftermiddagen/kvällen med det här programmet som kallas ArcMap. Fick fräscha upp mina kunskaper i hur man rektifierar, hur man får en jpeg att försvinna från Afrika till Sverige, och en hel del editing.. Men nu är mina snygga rutor klara. Blev 26 stycken, varav 24 är inom mitt fina karterade ekstråk som jag rektifierat från jpeg filen. Alla rutor ligger nu 2km från varandra åt alla håll, och är 200x200m. Vissa ligger mitt ute i fält dock, men ca 15 stycken ligger där det finns mer intressant än bara fält och förhoppningsvis ekar. Ska fundera lite över huruvida jag ska flytta vissa av rutorna några 100m hit eller dit, men ska prata med min handledare om det först.
 
Helvetesrutan är död iallafall, för min gps raderade alla waypoints där och allt arbete som jag och Victor la ner helt utan anledning ^^ Poff väck bara. Känns ju inte så skoj för det var 4 timmars hårt slit som vi gjorde där.. Sedan behöver jag tydligen ett program för att lägga in alla waypoints på datorn oxå, men det behöver jag ju inte göra än.
 
Imorgon bär det av ut till en ny ruta iallafall som läget ser ut nu. Måste bara komma på hur jag ska kunna ladda in mina rutor i gpsen, haha ;P Nils gjorde det förut men kommer inte ihåg hur man gör så det blir nog lite pill med det imorgon. Nu orkar jag iallafall verkligen inte mer, men nedan kommer lite av mitt work in progress i GIS. Ha en fin kväll allihopa :)
 
 Sommar & Löpning

 
Finns det något mysigare än svensk sommar? :D
Idag har det varit riktigt varmt ute så jag snörade på mig joggingskorna, shorts och linne och gav mig ut på en tur. :) Var nästan lite för varmt men blev 3km iallafall ^^ Därefter en tur till ica där jag bokstavligt talat hällde i mig en iskall bonaqua. Gott!
 
Fotade min klassiska bild på Näsby oxå som jag brukar ;) Senaste gången jag tog denna bild var det ju vår och fortfarande lite snö ute ^^ Åh älskade sommar, försvinn aldrig :P
 
Nu ikväll blir det att ta det lite lugnt, och imorgon blir det stenhård körning med GIS och kartering då jag laddat hem kartor från lantmäteriet nu :) Ha en fin kväll allesammans ^^
 ArcGIS Helvete

Åh vad jag hatar detta programmet.
Har tagit ner det på datorn men fattar inte hur det ska installera som. Finns ingen guide eller nånting och bara massa jäkla folders överallt med skit i. Hur fasen ska man lyckas med detta? :S Måste ju ha det på datorn, ÅÅÅÅÅH! Vad irriterad jag blir.. :(
 
Har inte direkt lust att köpa skiten heller för att använda för det kostar hur mkt som helst att köpa.. Hjälp :( Life sucks just nu! :( Skjut mig i skallen tack..
 
//arg tjejSälsten In Monochrome

Nikon D90 + Nikkor 18-105/3,5-5,6 VR
 
Har precis kommit hem från dagens ekinventering med Victor!
Han är en sån underbar vän som ställde upp och följde med mig ut under 3,5 timmar i skogen utanför Torsebro. Till helvetesrutan då, som är rutans nya namn. Tack och lov för beckoljan som jag fick av mamma och Thomas. Kom hem med endast två myggbett, varav ena på foten och andra i ansiktet, haha :p Riktigt skönt. Victor förde protokollskrivandet medans jag hoppade runt bland skog och sten och mätte :) Tyvärr hann vi inte klart rutan, vilket gör mig så arg haha :P Så blir en tredje och kanske fjärde vända ut dit innan allt är klart. I can do this!
 
Bjuder på en svartvit bild från vackra Sälsten i Norrland idag, fotad på kvällen dagen innan jag åkte hem. Har aldrig varit så mkt för att fota landskap i svartvitt, men just denna bild passade ypperligt för ändamålet :) Kommer bli finare bilder sen när jag har stativet där uppe oxå och kan komponera bättre landskap :D
 
Nu ska jag sitta här vid datorn och bara ta det lugnt resten av kvällen. Blev ca 100 ekar totalt idag, så har fasen förtjänat att få slappa lite nu ^^ Ha en fin kväll <3Tordyveln Thord

Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 40/2,8G
 
Det här är tordyveln Thord som inte ville ställa upp på bild riktigt när jag skulle fota honom :p
Han satt inte still för en sekund vilket gjorde det jobbigt att få in rätt fokus, haha :P Tror han var lite självmordsbenägen eller iallafall inte rädd för höjder oxå för han hoppade gång på gång nerför stubben han satt på när jag skulle fota. På bilderna syns han i full fart mot kanten (syns bäst på bild 1) ^^
 
Visst är han söt dock? :D Haha, tycker verkligen tordyvlar är söta, jag måste vara konstig ^^ Namnet Thord passar så bra oxå, haha! :P (förlåt Thodde :P)
 
Har ganska precis kommit hem från en joggingtur runt naturreservatet förresten, och trots att jag inte sprungit på ett tag så gick det bättre än förväntat att springa ^^ Så jag har gjort mitt för idag, nu väntar slack resten av kvällen :) Ha en underbar kväll allihop <3Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)