Välkommen Hem Till Oss! :D

Äntligen har vi internet!
Och ääääntligen kommer före- och efterbilderna på vår lägenhet :) De små bilderna till vänster är förebilder. Allt är inte klart i lägenheten än heller, men man kan ju till stor del se hur det kommer att bli ;)
 
Välkommen till oss! ..Så, vad tycker ni? :D
 
 



Första Natten

Medan jag slår upp ögonen och långsamt sträcker på mig drar jag in doften runtomkring i näsborrarna. 
Det luktar nymålat och nytapetserat. Den sunkiga luften som fanns i lägenheten när vi köpte den är ett minne blott. De väggar som förut gick i en orange färg avbrutet med en bård och blått är även de försvunna och istället har rummet blivit ljust med vita väggar och en fondvägg med silvertonat mönster. 
 
Jag kliver upp och styr stegen mot hallen där den bruna panelen även den har antagit en vit nyans som tillsammans med det nya golvet och nya tapeten ger ett välkomnande intryck och ljus. 
 
Jag fortsätter in i vardagsrummet där mina bara fötter känner av det tunna lager av damm som lagt sig ovanpå det nylackerade golvet. Detta ska bort idag. Även här lyser rummet upp av vita väggar som bryts av mot fondväggens silvriga toner. Våra gitarrer har tagit plats på väggen bakom soffan där de väntar på att bli spelade.
 
Jag vänder och styr benen mot badrummet där det nykaklade golvets kyla får mig att huttra till. Här behövs det mattor, såsom i resten av lägenheten. Jag trycker på strömbrytaren och spotlightsen tänds på den nya spegelhyllan som tillsammans med det nya handfatet införskaffades på Bauhaus för en dryg månad sedan. Jag blickar ner, och i toaletten finns det inte längre någon försvunnen skära, då även denna är ny. Bokstäverna Ifö kan tydligt urskiljas på spolknappen. 
 
Jag har sovit första natten tillsammans med min älskling i vår nya lägenhet!:) Inom något/några dygn kommer bilderna upp, men först väntar Ikea idag:) 



Kaklat & Klart!

Vill härmed meddela att badrummet nu är kaklat:)!
 
Nu saknas det bara badrumsmöblerna och så måste det målas ovanför kaklet + tak :) åh jag vill ju flytta in nu!! Helst i förrgår haha ;P Toan måste komma på plats med såklart, så man har någonstans att uträtta sina behov, haha!
 
Vill verkligen verkligen visa bilder, men har lovat min älskling så några dagar till blir de innan något kommer upp här :P Vi har jobbat så mkt på senaste att det går lite långsamt med allt, men
Snart så...:) 



Jag Lever! :)

Hej på er!

Var ett tag sedan, hehe. Min kära datorburk befinner sig för tillfället hos älsklingens bror, nedpackad, så jag kan inte uppdatera bloggen så bra. Skriver från mobilen nu^^;
 
Har varit ett par stressiga dagar med utstädningen av ettan och flytten. Dessutom har jag jobbat massor (bland annat ett mastodontpass idag på 12h) så det känns som tiden inte räcker till :P men håller ni ut några få dagar till så ska jag visa er bilder sedan kan jag lova ^.^ 
 
Blir sen middag nu, imorgon är det bara på't igen med jobb ;P Kram på er sålänge! 



Nedräkning Pågår..

Idag är det 3 dagar kvar (strax två) tills vi har överlåtelse på vår etta.
Stressen börjar kännas av, haha ;P Så tre dagar tills denna lägenhet ska vara helt utstädad och ren, och vår nya lägenhet ska vara klar för inflyttning. Peppa peppa! :)
 
Kan säga att såhär ser läget ut just nu i lägenheten:
- Tapetseringen är klar (blev så himla fiiiiint, men ni får hålla er en liten stund med att se resultatet tills allt är klart och jag lägger upp efter-bilderna ^^)
- Golvläggningen i sovrummet blev klar idag
- Parkettgolvet blev slipat igår och färdiglackat idag
- Alla lister och panelen i hallen är färdigmålad
- Hallgolvet är färdigt
- X antal flyttkartonger har lämnat vår etta idag
 
Så, det som finns kvar är då badrummet som ska kaklas, badrumsmöblerna som ska på plats samt vår nya toalettstol, listerna på golv och dörrar skall upp, nya dörrar ska införskaffas. Sedan är det lite annat småpill som ska göras. Samt städa ur denna etta!
 
Men känns som att vi kan klara av det här ändå rätt lätt ^^ Med tanke på allt slit som vi redan gjort och all hjälp som vi har så känns de här sista som en baggis :)



Myspys & Historiestund I Gamla Stan

Nikon D90 + Nikkor 18-105/3,5-5,6 VR
 
Innan vi satte oss i bilen i förrgår och lämnade Stockholm passade vi på att besöka Gamla Stan.
Det är något speciellt med alla de där gamla husen och de trånga gränderna. Känns nästan som att resa bakåt i tiden ^.^ Väldigt mysig känsla, man kan nästan se de gammaldags klädda människorna vandra fram längs gränderna på olika ärenden.. Samt höra ljudet av hovar som klapprar mot gatstenarna. Åh! :)
 
Vi blev bjudna på historielektion av bröderna Åströms kusin Johanna och hennes sambo Martin oxå. Alldeles lämpligt till vår resa ner hade de nämligen varit på en guidning genom Gamla Stan där de fick lära sig om stadsdelens historia, så de passade på att berätta både det ena och det andra medans vi vandrade genom gränderna ^^ Mycket intressant faktiskt, visste ni t.ex. att ett av Gamla Stans caféer har varit likhus tidigare? haha ;p
 
Blev ett sent inlägg idag, för jag har först varit och jobbat idag och sedan blev det en tur upp till lägenheten så jag kom precis hem i det närmaste ^^ Ska ta och mysa ner mig i sängen med älsklingen snart. Ska berätta lite mer om läget i vår nya lägenhet imorgon ;) Godnatt sålänge allihop :D
 
 
 



Så Jäkla Bra Var Dem!

Bilderna lånade från Rockfoto.nu. Foto: Alexander Tillheden
 
Nu är vi hemma igen!
Och vilken konsert det var. Vilket drag. Fy vad bra de var live alltså! :) Tack älskade för denna födelsedagspresent ^.^ Enda irriterande momentet var att kön var enormt lång och vi stod ute i kylan i en timme säkert. När vi väl kommer fram så visar det sig att man inte får ha systemkameror eller "proffsutrustning" med sig in, så jag fick lämna in min kamera, haha :p Så blev inget fotograferande :( Men lika bra för det var dem, Avenged Sevenfold! :)
 
Kommer bjuda på lite bilder från Gamla Stan sen (Edit: imorgon ^^), men först ska jag iväg till lägenheten för att måla panel ^^



Vi Är Påväg!

Förutsatt att vi inte kört av vägen på grund av bananskal eller något annat roligt så är vi nu påväg ner mot Stockholm i detta nu när detta inlägg publiceras.
Yes, detta är ett tidsinställt inlägg för att fylla upp för det tomrum som blir idag då jag inte är hemma och kan sitta här och göra mig lustig :p Antar att jag får sitta bak i bilen dessutom (kommer nog vara världens värsta backseat driver för övrigt haha) så ska se till att ha något skojigt med mig att roa mig med, typ en tidning eller något ^.^
 
Väl nere i Stockholm lär jag få höra min älsklings stämma ljuda då han kommer säga "Prata inte med mig, jag måste koncentrera mig!" ackompanjerat till ett något rynkat ansiktsuttryck ;) Hihi, jag känner min älskling vid det här laget ^^ Tror dock det kommer gå bra och att vi kommer hitta till hans kusin, trots att de bor typ mitt i smeten :p Jag är nämligen världens bästa gps-läsare, så de så!
 
Hinner vi imorgon så blir det ett snabbt stopp i Gamla Stan oxå om jag får bestämma innan hemfärden ^^ Så pra pray pray att vi hinner med de! Hörs imorgon då vi kommer hem igen, uppspelta och glada (och säkerligen sjukt trötta efter bilresan haha) Ha de gott sålänge :)
 
 



Next Stop: Stockholm & Avenged Sevenfold!

Har ju glömt att meddela här att imorgon så sätter sig Martin, jag och älsklingen i bilen och kör ner till Stockholm ^^
Vårt absoluta favoritrockband Avenged Sevenfold spelar nämligen på Hovet i Stockholm imorgon kväll och vi har biljetter :D Ska sätta kamerabatteriet på laddning nu så att det är fulladdat imorgon, dock vet jag inte om det kommer gå så bra att fota för hovet är ju ganska stort. Skulle haft ett teleobjektiv ju! Nåväl, får lägga de på önskelistan tills nästa år eller så ;)
 
Blev rätt sent inlägg idag, för jag är typ.. död. Detta trots att jag sov som en klubbad säl inatt och var pigg som en lärka vid sexsnåret imorse ;p Var väldigt högt kundtryck på jobbet dock så sex timmar i kassan har gjort sitt med mig ;p Fick beröm för min insats dock, så mitt ego fick sig en boost, haha. Snart ska jag iallafall skutta i säng.. Sömn is needed! Godnatt på er vänner och om inte annat så hörs vi på lördag igen när jag är hemma :)
 
 



Köra Truck & Måla Tak

 
Hade fruktansvärt svårt att somna inatt, så klockan 04:48 bestämde jag mig för att jag skulle kliva upp.
Precis som jag lyfter telefonen för att stänga av larmet så byts bilden på skärmen till en bild på min mamma och texten "Mamma ringer". Tog mig en liten stund att yrvaket inse att det faktiskt var mamma som ringde mig denna okristliga tid och inte något larm som pep :P
 
Visade sig att sötaste mami bara ville kolla så att jag kom upp ur sängen haha <3 :) Hasade mig upp, öppnade kylskåpet och där låg det två färdigbredda mackor som älsklingen hade gjort inatt när han kom hem från jobbet åt mig. Söte! Därefter blev till att glo sig i spegeln, konstatera att fan jag ser förjävlig ut för att sedan måla lite snabb mascara i ett försök att dölja min avsaknad på sömn. Gick sådär :p Detta samtidigt som jag tryckte i sig mackorna som älsklingen gjort. --> Mot jobbet nästa.
 
Idag fick jag ta truckkort samt lyssna på massa teori och säkerhetsföreskrifter tillsammans med den andra nya tjejen Moa. Jag som aldrig hållt i ens en manuell gaffeltruck innan måste sett fruktansvärt rolig ut när jag försökte manövrera den där.. saken :p Den gjorde ju inte som man ville iallafall och det slutade med att jag nästan höll på att köra över chefen med den, haha! ;) Nåväl, så illa var det inte, så godkänd blev jag ^^
 
Efter jobbet har jag och älsklingen hunnit med att nästan tömma förrådet nere i källaren och bankat in alla grejer i det nya förrådet istället. Blev en snabb tur in i lägenheten oxå där målarna har spacklat klart hallen samt målat taken nu. Fasen vad det går undan! De börjar nog tapetsera imorgon ^^ Weeee :D
 
Nu ska jag sluta babbla, trött som fasen är jag efter typ 3h sömn, så ikväll ska jag skalla kudden riktigt hårt. Imorgon är det jobb 08:00-15:00 :)
 



Det Tar Sig, Sa Pyromanen..

 
Ja, fast i det här fallet är det då inte riktigt elden som tar sig dock, utan vår lägenhet ! :)
Vardagsrummet och sovrummet är i stort sett färdigspacklat nu, så nästa etapp blir att måla tak. Steg för steg närmar sig lägenheten till att bli vårt framtida hem :D (förlåt förresten att det blir så mycket lägenhetsbilder, finns inte tid för så mycket annat än det och jobb just nu så då blir det lite monotont ^^;)
 
Idag är det iallafall tio dagar kvar tills vi måste lämna ettan, och då ska den vara färdigstädad och alla möbler borta. Så imorgon är det tänkt att vi ska tömma förrådet här och packa ner saker i lådor. Dock ska jag till jobbet först. Jag börjar klockan 06:00 :P Ser verkligen fram emot att kliva upp så tidigt *not* :P Fast jag brukar ju vara morgonpigg så det ska nog gå bra :)
 
Så ja, snart är de läggdags då :D Sen får man hoppas att man kan somna. Får väl ligga och läsa politik på flashback tills jag däckar, hehe.



Spackla Väggarna När Du E Riktigt Gla'

 
Idag när vi kom upp till lägenheten var det redan full fart där inne.
En målare från Westerlunds var nämligen igång med spacklingen i vardagsrummet! :) Så snart kan tapetseringen börja, yay :D:D
 
Den otympliga garderoben i sovrummet åkte dessutom ut idag tack vare de tappra bröderna Åström som kånkade ner ovan nämnda garderob för trapporna och ut till släpet. Alla lister som ryckts bort från väggarna åkte även de ut idag, dock med ett lite mer våldsamt tillvägagångssätt;  en flygtur ner från balkongen.
 
Golvet i hallen är även det färdigt nu, dock syns det inte på bild eftersom golvet är täckt för tillfället ^^ Så de får ni inte se än, hihi :p Vill även tillägga att bilderna ovan är tagna med min ifååååne och inte systemkameran :) (bara-så-att-ni-vet-lixom) ;)
 
Nej nu väntar lite serietittande, och sedan blir det en tidig kväll :) Ha det gott :D



Första Dagen På Jobbet! :)

Hej på er :D
Har nyss kommit hem från min absolut första arbetsdag på Lidl ^.^ Allt har gått sjukt bra och det känns som att jag har hamnat i ett riktigt härligt gäng :D Fick beröm dessutom att jag var duktig i kassan vilket gjorde mig glad :D Har i det närmaste bara suttit i kassan idag och det har strömmat in folk hela tiden så det har varit fullt upp!
 
Nu är jag lite slut i huvudet måste jag erkänna, men det är bara för att jag inte är van. Är lixom min första arbetsdag på många år :) Är iallafall sjukt glad, allt har gått så himla bra! Är mycket intryck man måste smälta nu, så det är tur att jag inte har nästa pass förrän i övermorgon :)
 
Nu ikväll blir det till att ta de lugnt, har lagat lite mat och tänkte se serier och bara vila :) Imorgon blir det full rulle i lägenheten igen. Kommer upp ett litet separat inlägg om det lite senare. Ha de så gott sålänge!



Fogmästare Martin, Mattias Rivaren & Golvläggare Stefan

 
Maddelutten ringde mig igår och berättade att hon blivit förkyld, så det blev inget Sundsvall idag.
Istället var vi uppe i lägenheten och donade. Nu är alla dörrlister rivna, och de första golvplattorna lagda i hallen! Dessutom gör vi ofrivillig smygreklam för byggmax märkte vi, som ni kan se ovan haha ;) 
 
Egentligen var ju grundtanken att golvet var det som skulle läggas sist, men vi börjar känna av tidspressen nu, då vi ska vara ute ur ettan här om 13 dagar. Så får se hur det här går :p
 
Jag har precis bokat biljett till mami oxå, så kommer spendera natten där uppe :) Återkommer imorgon igen ^.^ Ha en mysig kväll allesammans :)



Två Snabba Från Idag

 
Hej på er!
Idag var vi uppe i lägenheten igen (oväntat va xD) och städade undan massa skit. Så bjuder på några bilder från hallen och sovrummet. Vardagsrummet blev även det städat :) Bilderna till vänster är från imorse och de till höger då vi städat undan :) Så nu är vi i princip redo att ta dit Westerlunds Måleri ^^
 
Bilden till höger på hallen fick jag ta med blixt, för det hade börjat skymma så därför den ser lite rolig ut i färgerna. Blev en tur till Byggmax oxå för att köpa golv, så nu är sovrumsgolvet införskaffat samt hallgolvet! Roligt ^^
 
Imorgon bär det av till Sundsvall med Maddelutten och Ramona så då blir det inga lägenhetsbilder hehe :P Golvläggningen i hallen ska påbörjas imorgon ändå dock av älsklingen samt hans far :)
 
Åker till Kramfors imorgon med för att träffa min älskade mami samt syster <3 :D Ska bli skoj :)



Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)