En Liten Färgklick I Köket

 
Ikväll när jag kom hem från jobbet åkte de sista liljorna ner i soporna då de blommat klart.
Rosorna på bilden fick istället ta deras plats ^^ 35 kronor kostar dem på Lidl där jag jobbar :) Inte så dyrt med andra ord för en bukett rosor :D Och då är ändå dessa oxå våra dyrare Fair Trade rosor.
 
Fint blev det iallafall, fick dock improvisera som vanligt med "vasen" haha ^^ "Vasen" är nämligen en tillbringare.. :p Måste köpa fler vaser känner jag ^^ nej, nu väntar lite seriertittande iallafall, är rätt trött efter jobbet ikväll så ska bli skönt att få lata sig lite :) kram på er!



Ska Snart Vaccineras >.<

Den 4 mars klockan 14:00 ska jag ta vaccin för första gången sedan grundvaccinationen man fick när man var liten.
Längtar inte kan jag lova. För är det något jag har en sjuk fobi för så är det just sprutor och nålar.. Ryser i hela kroppen på mig när jag tänker på det! Usch och fy!
 
Jag ska iallafall ta med mig pojken har jag bestämt.. Så de så! Haha, mår dåligt bara jag tittar på bilden här nedanför.. Menmen, det ska nog gå bra.. Så länge jag har min pojke med mig som stöd.. Kommer nog inte kunna hindra mig från att gråta som ett litet barn ändå dock xD
 
Har varit lite kass uppdatering här tyvärr senaste dagarna, men det beror på att det inte finns så mycket att skriva om för tillfället ^^ Antingen så jobbar jag lixom, eller skriver på examensarbetet eller umgås med pojken innan han åker till jobbet. Så det händer inte så mycket just nu med andra ord. Jobbar varje dag nu resten av veckan så jag hoppas lönen blir fet i mars iaf :D
 
Ha en mysig kväll allesammans <3
 
 Bild från Google. Usch och fy!



Min Mini Walk-In-Closet!

 
Efter några lager med färg är den nu i det närmaste klar, min mini garderob ^.^
Det enda som saknas nu är nya lister vid golvet, vilket ska fixas inom snar framtid :D Men redan nu har jag flyttat in om man säger så :D Resten av mina kläder - byxor, tjockare tröjor och toppar - får dock förbli i byrån i hallen :)
 
På den understa bilden syns även "garderoben i garderoben" hehe :) Är sjukt nöjd :D Min älskling har varit så duktig att måla väggar och tak samt lägga golv :) Sen får jag väl ge mig själv lite cred med för hyllorna. Så vad tycks? :D



Projekt: Mini Walk-In-Closet II

Ikväll kavlade vi upp ärmarna som jag skrev innan, och påbörjade målningen i skrubben!
Efter renoveringen hade vi kvar två burkar med takfärg, och då detta bara är en skrubb/garderob egentligen så tänkte vi att vi använder oss av denna färgen, den är ju ändå vit ;)
 
Först skulle bara den hemska understa hyllan bort som syns på denna bild:
 
 
För att genomföra detta krävdes ett idogt skruvande med både fingrar och mejsel, då hyllan satt som berget.
Ingen match dock för mästerskruvaren Mattias!
 
Hyllan lämnade vackra spår efter sig dessutom:
 
 
Går verkligen inte att beskriva den fula gulnade färgen som var på väggarna förresten. Bilderna är tagna i dåligt ljus och kan ej med rättvisa återge väggfärgens fulhet, bara så att ni vet!
 
Iallafall så ser garderoben ut såhär nu efter två lager av målning (ett enda lager på trähyllorna, vi måste använda bättre färg där på nästkommande lager då takfärg såklart inte är ett smart val på trä haha):
 
 
Trots kasst ljus ser man ändå vilken skillnad det blev :P Sitter och klurar på om man skulle ta och måla något snyggt på väggarna sedan, hihi.. Fast, det är ju bara en garderobsskrubb ju! Nåväl, den som väntar får se ;)
 
Återstår fortfarande en del jobb nu:
 
- Lister och karm skall målas
- Innerdörren till det inre förrådet i garderoben (japp vi har en garderob i garderoben) skall målas vit
- Golvlister skall monteras
- Hyllorna ska få sig en omgång färg till!
 
Så, fortsättning följer ^^



Blommigt Värre I Hallen

 
Ogillar egentligen plastblommor, men nuförtiden så ser de ju faktiskt verklighetstrogna ut! :)
Ovanstående murgröna beställdes därför hem och fick ta plats i hallen. Gillar resultatet skarpt!
 
I övrigt då, jo jag har min första lediga dag denna veckan från jobbet :) Så idag är det tänkt att vi ska kavla upp armarna och fortsätta vårt Mini Walk-In-Closet projekt ^.^ Första delen av projektet finns att läsa om här. :)
 
Ha en fortsatt mysig dag allihop, uppdatering från garderoben kommer sedan ^^



Powerwalk I Slask

God Kväll på er :)
Kom för inte så länge sedan hem efter en powerwalk i slasket ute. Känns inte direkt som att vi befinner oss i februari månad om man säger så :P Dock måste jag röra på mig.. Friskvård kan man kanske se det som ;) Jag har nämligen börjat få problem med ischiassmärtor i ryggen, benen och rumpan efter alla timmar i kassan.. I fredags när jag slutade så hade jag så ont på kvällen att jag satt på golvet och grät rakt ut. Har aldrig känt en sådan smärta i rygg, rumpa och ben förut!
 
Dock verkar det som att promenaderna gör sitt, för idag (tredje dagen med motion) så är nästan all smärta borta :) Så det är bara att fortsätta i samma spår hädanefter oxå. Snart är det ju vår (på riktigt) och då ska jag komma igång med träningen på allvar igen :D Längtar faktiskt efter att kunna springa en runda i skogen just nu ^^
 
Nu ikväll ska jag försöka skriva lite mer på mitt examensarbete iallafall ^.^ Sedan ska jag även göra lite ryggövningar som älsklingen brukar göra (han har samma problem med sin rygg).
 
Nu iochmed detta inlägg fick jag ju även en chans att återuppliva min "träning & hälsa" kategori ;D Yay för det! Ha nu en fortsatt mysig kväll allihop :)



Vad Jag Fann Imorse..

 
Imorse när jag vaknade såg jag att älsklingen hade köpt en bukett med liljor till mig, ett hjärta med choklad och lagt en en söt liten lapp intill på bordet <3
Naaaw :D Blev genast mycket roligare att vakna till liv då innan jobbet, haha :) Jag hade även jag förberett en liten överraskning till honom oxå som han fick när jag vaknade, hihi :)
 
Nu väntar jag iallafall bara på att den där buketten ska slå ut! En liten lilja har visat sig än så länge, så jag får väl se hur det ser ut imorgon när jag kliver upp ^^ Ha en fortsatt mysig alla hjärtans dag allihop <3



Jobba Jobba Jobba Jobba :D

Hej på er!
Har precis kommit hem från en heldag på Lidl. Idag har nog varit den stressigaste dagen hittils nästan, haha ^^ Dessutom fick vi problem med en av kassorna som totalt hängde sig mitt i en kundrusch, något som kunde slutat illa då vi bara var två stycken just då och en fungerande kassa :P Men precis då kom vår chef in genom dörren och kunde rädda situationen :P Snacka om timing ^^
 
Är helt slut nu, för jag är inte van att jobba långa pass flera dagar i rad och speciellt inte stressiga torsdagar ^^ Nu ska jag bara öppna imorgon, och sedan när jag slutat 15:45 har jag två dagar ledigt. Kommer bli skönt att få vila lite, för jag har fått en sträckning i låret så det gör ont att gå :( Menjag hoppas på att det är bättre imorgon.
 
Nu väntar snart sängen, så ha en fortsatt mysig kväll alla :) Godnatt ^^



Spegel Spegel Mot Väggen Där..

 
...säg om det var en bra plats att ha dig här? :)
Jag förstår verkligen inte hur jag har lyckats överleva utan en spegel där man inte ser mer än sitt ansikte sedan oktober månad. Men igår var det slut med det! Jysk hade nämligen sista dagen med speglar på halva priset rea igår så det blev en snabbvisit dit för att köpa ovanstående spegel till sovrummet. Så nu, äntliiiiiigen kan jag se mig själv igen från topp till tå, haha :p Vilket kanske inte var en så positiv syn ur min synvinkel, då jag gått upp säkert 5 kilo sedan jag slutade snusa.. Men snusfri nu i strax ett halvår, så det får det vara värt! ^^
 
På dessa bilder ser man även den stol som jag fick av finaste mami i julklapp <3 Önskade mig nämligen en sån här stol att ha kläder på (+ gäststol såklart) då vi inte hade någonstans att lägga använda kläder. ^^ Blev därför en vit spegel oxå för att matcha :) Sjukt nöjd med resultatet ^^ Spegeln kostar 699:- men var på rea för 350:- :)
 



Kroatien & Dubrovnik!

Bilder hämtade från google.
 
I maj har jag och älsklingen bokat en resa!
Vi ska till KROATIEN! Kan ni gissa till vilken stad? ^^ Jo... Dubrovnik! :) I maj bär det av, och jag längtar så mycket! Det har inte sjunkit in än att vi ska dit :P Men kommer väl att inse det ju närmare vi kommer avresedatumet som är satt till 17 maj.
 
På nedersta bilderna ser ni hotellet vi ska bo på :) Massor av hotell var uppbokade redan så det fanns inte så många att välja på tyvärr men känns som att vi valde rätt av de som fanns. Behöver jag säga att kameran _SKA_ med?! Ska till och med köpa ett större minneskort till den, så att jag kan fota massor och åter massor!
 
Själva staden Dubrovnik har jag velat åka till ända sedan jag fick höra om den första gången. Det var pappa som visade mig staden på internet och sa att han ville åka dit. Tyvärr hann vi inte göra det innan han gick bort :'( <3 Så nu åker jag och älsklingen istället. Men jag har en känsla av att pappa kommer finnas med oss när vi är där <3 :)
 
Ha en fin och mysig lördagskväll allihop :)
 
EDIT: I och med detta inlägg har jag nu gjort en ny kategori oxå till bloggen, nämligen resor & äventyr :) Så här kommer det komma upp bilder på allt som har med det att göra sedan! :D:D



Steghylla Från Mio

 
Igår monterade jag och älsklingen ihop steghyllan från Mio som jag köpte samma dag som duschväggen kom.
Det blev så himla fint med den i hallen :D:D Är så sjukt nöjd. Möbleringen i hallen är nu färdig ^.^ Ska fixa lite annat pynt bara att ställa i hyllan sen, hehe :) Blev det bra eller ser det för klottrigt ut? Vad tycker ni? ^^
 
Förresten, ser att jag har en del läsare, men det är så få av er som kommenterar ^^ Kommentera gärna och länka till era bloggar så att jag hittar till dem och kan ge en kommentar tillbaka eller bara se vilka det är som läser min blogg för det hade varit skoj :) kram på er!



A Remake Of Sofia

Modell: Sofia Kalling. Foto: Jag.
Nikon D90 + Nikkor AF 50/1,8D + Reflexskärm Silver
 
Kommer ni ihåg de här bilderna som jag fotade på Sofia för bra länge sedan nu?
På den tiden hade jag problem med kontrasten och brightnessen på min skärm, vilket resulterade i att många redigeringar och inlägg här inte blev som jag tänkt mig eller som de såg ut på skärmen. Så för några dagar sedan bestämde jag mig för att ge dem ett försök igen, efter att ha kollat igenom gamla inlägg och blivit förargad :P
 
Resultatet denna gång blev mycket bättre, även om det inte gick att helt rädda färgerna på den rosa tröjan som var väldigt överexponderad på originalbilderna. Men absolut en klar förbättring om man jämför med de gamla ^^
 
Det är även alltid roligt att sätta sig ner och redigera om bilder, för man märker verkligen hur mycket bättre man har blivit. :)



Old Postcards

Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 40/2,8G
 
För några dagar sedan vann jag en frimärksauktion på Tradera.
Har som hobby att samla på äldre svenska frimärken från 1870-1925 ^^ Ostämplade såklart. Iallafall så kom brevet med frimärkena hem och hon som sålde dem hade emballerat dem med dessa vykort. Det äldsta är stämplat 1910 och är skrivet med gammalt bläck samt på gammeldags svenska.
 
Tycker de var så fina så kommer att behålla dem och ha som dekoration av något slag. Tänk att det äldsta skrevs för 104 år sedan.. Och "Selma" som skrev det är säkert sedan länge död. Gillar verkligen såna här gamla saker :) Någon mer än jag? ^^



Välkommen Till Min Ekhörna

 
Såhär ser det ut vid min datorplats just nu ^^
Ekböcker lite här och var, haha. Har ju satt igång med examensarbetet igen, och denna gången känner jag mig riktigt taggad! I juni är det dags om allt går som jag vill, och då ska jag ta min examen :)
 
Enda som är lite tråkigt med att bo i lilla Härnösand i Norrland är att jag måste fjärrlåna de flesta böckerna, och det tar lite tid att få hem dem till sambiblioteket här i stan. Missade en reservation jag gjort för några dagar sedan, då böckerna endast ligger kvar i tre dagar och jag jobbade då.. haha typiskt :p Men nu har jag fått hem den boken med ^^ Allteftersom jag hittar ny intressant litteratur kommer jag att låna hem fler böcker och lämna tillbaka dem jag är färdig med. Har redan återlämnat en bok oxå ^^
 
Hoppas ni får en mysig dag där ute i snöovädret :) Kram på er!



Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)