Kroatien Recap Part 7 - Friday

Nikon D90 + Nikkor 18-105/3,5-5,6 VR
 
Det har varit dålig uppdatering här på senaste, jag vet, men datorn har inte lockat lika mycket som den härliga solen ute ^^
Men nu är den äntligen här iaf, näst sista delen av vår resa till Kroatien och vackra Dubrovnik. För fredagen hade vi sparat det bästa till sist - nämligen linbanan upp till berget ovanför Dubrovnik och restaurangen Panorama som ligger där uppe. På första bilden hade vi precis klivit av bussen och påbörjat promenaden till linbanestationen som låg en liten bit längre upp ovanför gamla stan. 100 kuna kostade en biljett upp med linbanan, men det var värt vartenda öre att få komma upp på toppen. Kommer ihåg att jag upprepade som ett mantra innan vi gick på att "tänk om linbanan ramlar ner och vi dör", haha :p Ja lite nervöst var det allt, för jag hade aldrig åkt linbana förut :p Det gick såklart bra dock, även om det var lite läskigt :) När vi väl var uppe kunde jag inte sluta fota den vackra utsikten, och experimenterade med kamerainställningarna till max för att få ut så mycket som möjligt av denna vackra plats. (Tyvärr är dock min blogg så liten att bilderna blir väldigt komprimerade och förlorar mycket detaljer, men det finns det inte så mycket att göra åt).
 
Vid kanten av utsiktsplatsen frågade vi en amerikan om han kunde ta en bild på oss, vilket han gladeligen gjorde :) Därefter fick jag fota han och hans flickvän på samma plats haha :D Tjänster och gentjänster som det kallas ^^ Därefter var det på plats att ta sig lite att dricka på restaurangen och bara njuta av utsikten ett tag, för att sedan gå en liten promenad på berget. Bergsgetter fanns det på berget oxå, som med säkra steg vandrade omkring på berget och tuggade i sig av den något magra vegetationen. Vågade mig dock inte alltför nära dem, för de hade en bock med de största horn jag någonsin sett som idoget iakttog oss medan vi gick förbi.
 
Efter att ha sett allt som man kan se uppe på berget åkte vi därefter åter ner mot gamla stan :) Resten av vår sista dag kommer i nästa del, hade blivit på tok för många bilder om jag skulle lägga upp alla här :) Ha en fortsatt trevlig kväll allesammans! :)
 



Några Lata Dagar I Solen

Fotat med iPhone 4
 
Den senaste veckan har vi verkligen haft kanonväder!
Har samtidigt haft turen att vara ledig från jobbet 4 dagar i rad, så det har blivit flertalet lata dagar ute i stugan bland annat :) Har inte fotat något direkt, förutom från vår åktur med Ådalen III tillsammans med Micke, Ramona, Madde och Marcus (samt älsklingen såklart), men dessa bilder har jag inte ens tagit in i datorn än, haha :p Ska ta och göra det snart :)
 
Har iallafall haft en mysig ledighet, och idag bär det av till jobbet igen. Bjuder på lite iphonebilder från de gångna två veckorna sålänge. :) Ha en fortsatt mysig dag i solen alla :)



Kroatien Recap Part 6 - Thursday

 
Äntligen har jag fått tid till att redigera nästa del av kroatienbilderna :)
Vår näst sista dag i Dubrovnik hade vi siktet inställt på ön Lokrum. Lokrum är den ö som ligger alldeles utanför gamla stan i Dubrovnik, och hela ön är utnämnt till naturreservat. Varje halvtimme gick en turbåt ut till ön från gamla hamnen, så vid lunchtid var det vår tur att hoppa på den.
 
När vi kom till ön var det första vi hörde ett konstigt fågelläte och sekunderna därefter landade en stor fågel alldeles intill. Denna fågel visade sig vara en påfågelhona, som det på ön fanns massvis av! Flertalet hanar spatserade även över vägarna samt på de öppna ytorna och en visade upp sig för oss. Detta var även första gången vi fick uppleva påfåglar i "det fria" :) Väldigt skoj! Runt ön gick det flertalet vandringsstigar, och det tog oss cirka 3.5 timmar att ta oss runt till de "viktigaste" ställena. Vi råkade även hamna på en nudiststrand av misstag, haha! Vid bilden nedanför den enorma gräshoppan har vi iaf hittat till vad som kallades för "The Dead Sea", där vi tog en välbehövd paus samt såg på när en galen asiat hoppade ner från de höga klipporna som omgärdade oasen. Skulle jag aldrig våga göra kan tilläggas.. :p Avslutningsvis besteg vi även högsta toppen på ön, till fort Royal, där man hade utsikt över hela ön åt alla håll. När vi nådde toppen var vi helt genomsvettiga! Kan säga att efter detta kommer Högklinten vara en baggis! :)
 
Det var klarblå himmel och högt stående sol när vi var på Lokrum, vilket tyvärr är den sämsta ljussättningen när man tar landskapsbilder. Har försökt att reducera det hårda ljuset, men jag inser såhär i efterhand att jag skulle satt inställningarna i kameran lite annorlunda redan när vi var på Lokrum. Nåväl, inget jag kan göra något åt nu iaf ^^
 
När vi kom tillbaka till Gamla stan satte vi oss på restaurangen Dubravka, där vi serverades underbar mat. Det var väldigt skönt att få sätta sig ner efter att ha vandrat runt hela dagen kan jag lova. :) Lite stenplockande hann jag även med, och därefter åkte vi hem till Babin Kuk där älsklingen tog sig ett kvällsdopp. Sedan såg vi på solnedgången tillsammans på Cava Beach för att därefter bege oss tillbaka till hotellet efter ännu en supermysig dag <3



Familjen Nyman-Rönnqvist

Nikon D90 + Nikkor AF 50/1,8D + Reflexskärm Silver
 
Varning för sötchock! ^^
Detta är alltså återstoden av bilderna som fotades vid det här tillfället, ute i Saltvik vid stugan. Måste säga att ljuset verkligen var magiskt där ute denna dag och att det var en ren fröjd att redigera dessa bilder. ^^ Uppskattade var dem onekligen oxå att döma av Maddeluttens reaktion när hon fick se de tre av dem som jag skickade till henne igår :)
 
Har en känsla av att mitt och Mattias kärleksbarn kommer att bli den mest fotade bebisen någonsin, haha... :) <3
 



Viggos Dop

Nikon D90 + Nikkor 18-105/3,5-5,6 VR + Nikkor AF 50/1,8D + Nikkor AF-S DX 40/2,8G
 
Wow, vilken bildkavalkad det där blev ^^
Här är iallafall äntligen bilderna från vår fina gudsons dop som hölls den 14 juni i Stigsjö kyrka :) Det var en jättemysig dag, och hemma var vi inte förrän midnatt. Massor av bilder blev det ju oxå såklart, och tillochmed jag är med på två bilder ovan för ovanlighetens skull oxå ^^
 
Så nu är det bara att ta itu med de resterande bilderna från Kroatien, hehe :p Ska försöka fixa det så fort som möjligt :) Ha en fortsatt mysig kväll i värmen allihop :D



Välkommen Tillbaka Till Livet :)

 
Då var det bara att välkomna min fina lilla orkidé tillbaka till livet :D
Efter några dagar med kärlek och omsorg kan jag nu förkunna att mitt orkidé rehab blev en succé :D Vitmossepåsen gjorde sitt jobb, och bladen har fått tillbaka sin spänst nu :) Och jag som trodde jag vattnat den för mycket och så var det alldeles för lite! Så kan de gå.. haha :) Tror dock att orkidéen blir kvar någon dag till i vitmossan, den verkar trivas så bra i den så ^^
 
Man kan knappt tro att det är samma blomma.. :)
 
Fyra dagar sedan vs idag.. :) Vilken skillnad va? :D
 
Jag kanske borde bli orkidé doktor? ;D



Rehab För Mina Blommor

 
 
Idag drog jag ner på stan och fixade lite jord samt krukor till några av mina blommor :)
Jättekallan jag fick av mamma behövde större kruka, min enbuske likaså. Även en av mina orkidéer var i behov av mer utrymme. Slutligen behövde min lila orkidée tillsyn samt rehab. Den har nämligen blivit jätteledsen, med slokande och skrumpnande blad och min tanke är att den nog har blivit övervattnad innan den kom hit.
 
Jag har läst på lite om orkidéer och läst att vitmossa är antiseptisk samt kan göra mirakel för döende orkidéer. Så jag sprang ut till skogen här uppe vid Högslätten, då jag visste att skogen här är rätt tät på sina ställen samt fuktig. (Biolog som man e, visste jag ju ungefär vart det skulle kunna tänkas finnas vitmossa hehe). Så viker jag av från vägen vid vad jag tror kan vara ett lämpligt ställe och så fort jag kommit in i skogen får jag jackpott!
 
Det var som jag trodde oxå när jag tog ut orkidéen ur krukan. En del av dess rötter hade ruttnat så det var bara till att ta fram saxen och klippa av dem. Sedan planterade jag om den i krukan i en blandning av 50/50 vitmossa samt orkidéebark. Så jag hoppas den tar sig nu, annars tar jag upp den igen och sätter den på rehab i en "vitmossepåse" :) Ha nu en fortsatt mysig kväll alla :)
 
EDIT: Förresten så har min tredje orkidée, som jag fick av min bror samt Nelum i våras någon gång, börjat få en ny stängel :D:D Så snart kanske det blir blommor igen, hihi!



Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)