Igår Var En Sorgens Dag

Vila i frid Miss Miss <3.
 
Igår var det en sorgens dag då min mami ringde och berättade att de akut hade fått åka upp till veterinären i Nyland för att avliva Missan.
Finaste lilla Missan hade antagligen fått den hemska kattsjukdomen Fip, som gör att katten kvävs :(. Sjukt sorgligt är det, för fina lilla Missan och Lilla Gumman var de bästa av vänner och nu är Missan borta.
 
Till Missans ära kommer här en liten serie bilder <3
 
 
You Will Be Missed, Missan <3



Kroatien Recap Part 1 - Sunday

Nikon D90 + Nikkor 18-105/3,5-5,6 VR
 
Dag 2 i Dubrovnik åkte vi in till Gamla Stan för första gången.
Den gamla delen av Dubrovnik är omgärdad av en hög stadsmur som stupar rätt ner i havet på vissa ställen. Hela staden kryllar även av diverse fåglar som inte direkt är rädda för att komma nära. De är vana vid att turisterna ger dem mat och är perfekta fotoobjekt då man får komma riktigt nära dem. En annan sak som Dubrovnik kryllar av är herrelösa katter. De finns lite varstans, vandrar runt på torget, på torgtaken samt i trädgårdarna. Oftast brukar det ju vara herrelösa hundar man ser när man är utomlands, men här i Dubrovnik är det alltså herrelösa katter istället.
 
Ingången till gamla delen av staden kan ske genom flera portar, dock är nog den mest välkända den stora Pileporten, som tar en in i stadsdelen från väst. Väl inne hamnar man mitt i smeten, på huvudgatan Stradun. På Stradun trängs turistbutikerna på båda sidor om vägen, blandat med caféer, restauranger och glassbarer. Två glassar i strut kostar här oftantliga 60 kuna vilket är cirka 75 (!) svenska kronor!
 
Passerar man Stradun rakt öst så kommer man till den gamla hamnen där båtar avgår till diverse utflykter såsom till Lokrum, Mljet och Elaphite Islands. Bilderna i mitten och med vatten är fotade där ute. Vi satte oss ute vid piren där och bara njöt av solskenet och av att höra vattnet slå mot klipporna innan vi fortsatte vår rundtur :)
 
Tyvärr är jag inte helt nöjd med alla bilder jag fick, då hårt solljus i mitt tycke förstörde mycket av bilderna. Har försökt att eliminera de hårda kontrasterna lite men är inte helt säker på att jag lyckats helt med alla bilder :P Nåja, atleast I tried :)



Busy Busy Days :D

Hej på er! :)
Hemma på svensk mark är vi igen sen några dagar tillbaka. Vi har hunnit fira mors dag, lämnat in bilen på reparation, besökt mami i Kramfors, ätit middag på Brunnshus.. Listan kan göras lång ;) Idag ska jag tillbaka till jobbet igen, vilket känns lite skumt efter en såhär lång ledighet :P Nåväl, det kommer nog gå bra :D
 
Jag har påbörjat redigeringen av alla bilder från Kroatien oxå, och det är en jääääääääääkla massa bilder! Kommer ta mycket lång tid detta, haha :p Många av bilderna är fotade i hårt ljus oxå, eftersom solen sken från klarblå himmel i stort sett hela tiden nästan. Så det gör att det tar en stund att eliminera de stora kontrasterna mellan ljust och mörkt :P Men det är på g :D
 
Nu ska jag ringa verkstaden och se hur det går med min lilla bil :) Kram på er!



Last Day In Paradise

Idag var vår sista dag i paradiset Dubrovnik.
Upp åkte vi idag, i en linbana som tog oss hela vägen upp till det höga berget som omgärdar Dubrovnik åt norr. Vilka vyer säger jag bara! Har nog aldrig sett något så vackert i utsiktsväg. (Bilder kommer när vi är hemma igen!). Efter lite vandrande därefter i Gamla stan och en fin avslutningsmiddag på restaurang Dubravka bar det sedan iväg hemåt igen med buss 6 mot Babin Kuk.
 
Som alla sagor så har även denna ett slut tyvärr, och imorgon kommer vår transfer till hotellet klockan 08:00. Massvis med fina bilder har jag som jag vill visa oxå. Och då menar jag verkligen MASSOR! Men det får vänta tills vi är hemma i Sverige igen. Nu kallar sängen på oss tyvärr. Ses när vi är hemma i Sverige igen!



Magiska Dubrovnik

Nikon D90 + Nikkor AF 18-105/3,5-5,6 VR
 
Magi var ordet!
Och nog fick vi smaka på magi igår då vi besteg den gamla befästningsmuren som omgärdar den äldre delen av staden. 100 Kuna kostar det att få tillträde till muren (cirka 120 kronor) och promenaden runt tar cirka en timme eller två beroende på hur fort man går och hur många stopp man gör. Utsikten är magnifik, går seriöst inte att beskriva hur vackert det är här. Man förstår verkligen att staden räknas som en av Europas vackraste, ja tillochmed en av världens vackraste ^^
 
Har så sjukt många bilder jag vill visa, men dessa får sammanfatta gårdagen tills jag är hemma. Sedan blir det retroaktiv bloggning i en vecka eller två för att visa allt som jag vill visa, haha :) Kram på er!



Dubrovnik So Far

 
Hej på er!
Här kommer en liten uppdatering från oss i Dubrovnik :) Jag har insett att jag kan inte sitta och redigera alla bilder här nere på laptopen, det tar för jäkla lång tid :P Så här kommer ett litet litet smakprov :) Första och andra bilden är tagen igår på ön Lopud som vi besökte med båt. Tredje bilden visar en liten kompis jag hittade igår på ön Kolocep, som även den var en av öarna vi besökte igår. Sista bilden visar Stradun i gamla stan, som är huvudgatan.
 
Vi hade en sjukt mysig dag igår ute på båten oxå :) Idag är det tänkt att vi ska vandra på muren i Gamla stan samt besöka ett akvarium :D Alla bilder kommer jag lägga upp sedan när jag kommer hem, i en Kroatien - recap typ :P Dag för dag.. För skulle jag sitta här och redigera alla skulle vi inte hinna med att göra mycket annat, haha ;) Ha en mysig dag nu allihop :D



Babin Kuk

Nikon D90 + Nikkor 18-105/3,5-5,6 VR
 
Våra första hälsningar från soliga Kroatien kommer här :)
Det tog hela kvällen att redigera ovanstående bilder som är från igår då vi kom hit på denna lilla sketna laptopen. Sedan är resultatet kanske inte det bästa heller för skärmen är inte så bra men de får duga då jag inte har något bättre att redigera med ;) Har heller ärligt talat ingen aning om kontrasten är för stark eller svag i bilderna haha xD
 
Så hur har vi det i Kroatien då? Kan säga att landet är fruktansvärt vackert, precis som man trodde att det skulle vara. Runt hotellet där vi bor här på halvön Babin Kuk är djurlivet rikt, och fåglarna kvittrar utan avbrott morgon som kväll :) Växtlivet är väldigt rikt oxå, med både främmande som välbekanta arter.
 
Igår var vädret inte det bästa då vi kom hit, fast jag klagade inte. Molnigt är ju det bästa vädret för att fotografera ju! Under natten regnade det dock, men efter regn kommer solsken ju :D Så idag var det skinande sol och vi har besökt Gamla Stan i Dubrovnik. Dessa bilder får vänta ett tag dock, tog nog lång tid med ovanstående på denna lilla laptop :) Nu ska vi snart hoppa i säng, för imorgon ska vi ut på en båtutflykt till bland annat Lopud :) Natti på er! <3



@ Arlanda & Gate 20

Jag ska vara ärlig, det har varit en tung natt :P
Sitter just nu i en fåtölj vid gaten och väntar på att få boarda planet till Dubrovnik som går 06:30. Älsklingen ligger här bredvid mig helt utslagen, stackaren har kört hela vägen från Härnösand till Arlanda själv så jag förstår att han är trött.
 
Hade tänkt slänga iväg ett flashigt inlägg med bilder på vår frukost osv i äkta reseanda, men så insåg jag att jag såklart lämnade kamerasladden i väskan som åkte in i baggage dropen.. Haha typiskt xD så bilder blir det inga tyvärr än så länge :P
 
Ska tydligen regna idag och imorgon i Dubrovnik oxå, fy på det :P Grannländerna har dessutom tydligen översvämningar, så jag hoppas Kroatien inte blir drabbat oxå. Skulle regna idag och imorgon, sen skulle det bli varmt och sol. Jaja, regnar det så kan vi ju bara chilla på hotellet och ta igen lite sömn nu såhär första dagen så it's all good! :)
 
Ska försöka sova på planet med dock, såklart ^^ flyget tar ju ändå 3 timmar lite drygt :) Kram på er!



Arlanda Nästa Snart Då :)

Nu har jag gjort klart allt med jobb för ett litet tag framöver och nu väntar semester! <3
Just nu sitter vi på Brunnshus hos svärföräldrarna och tar det lugnt :) Väskorna är packade, mat är intagen och nu räknar vi ner timmarna tills vi ska fara :)
 
Runt klockan 11 är det tänkt att vi ska bege oss söderut mot Arlanda. Planet går imorgon klockan 06:30 så vi har goda marginaler :) Klockan 09:30 ca är det sedan tänkt att vi ska vara framme i Dubrovnik <3 Kommer att ta med mig min lilla laptop, som även är vad jag skriver från nu så uppdateringar kommer det att bli :D
 
Uppdaterar kanske igen på arlanda innan flyget går. Annars hörs vi i Dubrovnik ;) Ha de så gott sålänge allihop, för de ska vi ha <3



Solnedgång Från Vår Balkong

 
Vilket guldläge vi har på vår lägenhet!
Inte nog med att det är en hörnlägenhet, dessutom har vi en balkong med underbar kvällssol och som man kan bevittna vackra solnedgångar från :) Som gårdagens ovan. Fasen dock, kameran kan verkligen inte fånga ljusspelet som blir vid dessa vackra solnedgångar :p Ska tilläggas att hela vårt vardagsrum badar i guldfärgat varmt sken oxå när solen går ner :)
 
Ikväll har vi varit på bio iallafall, älsklingen och jag. Har min första lediga dag sedan förra onsdagen, vilket har utnyttjats till max ska tilläggas ;) Gjort stan har vi hunnit med oxå. Samt bokat klipptid. Imorgon ska jag klippa mig innan jobbet, sedan blir det packa på kvällen, jobba lite på fredag och sedan sticker vi. Åh :D
 
Längtan är total ;) God natt nu alla :)



Sakura

Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 40/2,8G
 
Norrlands vår är här, och träden håller på att slå ut sina löv nu :D
En sak saknar jag dock från våren i Kristianstad, som för övrigt inte finns här uppe, och det är de japanska körsbärsträden. De fanns lite varstans där nere, bland annat på högskolans skolgård, samt i tivoliparken. Och vackra som attans är dem när de blommar :D Sprang alltid runt med kameran som en tok varje vår för att fota haha :)
 
De två bilderna ovan fotade jag förra våren, fast har inte visat dem förrän nu ^^ Förresten så betyder ordet "sakura" just körsbärsblommor på japanska för er som inte visste det :D Ha en mysig kväll allihop!



Grattis Till Min Älskling! <3

Idag fyller min älskade sambo och underbara man 28 år :)
Tyvärr hann vi typ inte ses något alls idag :( Han kom hem runt 6 imorse, jag vaknade snabbt och sa grattis, samt gav han en puss.. Sen somnade vi och så klev jag upp vid nio :P Åkte till jobbet därefter och kom hem lagom tills han hade dragit till jobbet.. :(
 
Jaja, så kan de va ;p Han fick iallafall sina presenter imorse när han kom hem, då de stod på köksbordet ^.^ Sedan kommer ju en till present om en vecka till oss oxå, då vi åker till Kroatien! Ännu inte fattat det, haha :)
 
Ha en mysig kväll fina läsare, samt min stackars älskling som jobbar <3
 
Arkivbild från 2013. Torsebro med gitarren <3 Fin du är älskling!



Organisera Bland Rawfilerna

 
Perfektionist som jag är när det kommer till sånt här, så har jag sedan ett bra tag tillbaka försökt organisera bland mina raw filer, vilket har tagit mycket tid men det har varit så värt det.
Filerna tar nu över 50gb i storlek, och är daterade efter år månad och datum sedan 2011 då jag skaffade kameran. Varje månad överför jag de raw filer jag vill spara till nya daterade mappar oxå :) Har dock blivit mycket snålare med vilka bilder jag sparar nuförtiden, så det är mycket som raderas. Har insett att man kan inte behålla ALLT ;) Har även jättemycket bilder jag skulle vilja redigera, men jag har varit lite lat på sistone :p
 
Skulle nog få fnatt om jag inte hade organiserat bland mina bilder, haha ^^ Nu ska jag bara överföra lite redigerade bilder oxå till min back-up på externa och sedan är jag klar för denna månaden med :)



Breakfast Of Champions

 
Idag började jag verkligen dagen med en superfrulle! :)
Kan behövas, min kropp är helt mörbultad efter gårdagens jobbpass. Packade upp frys och kyl i fyra timmar i sträck, vilket jag inte är van vid. Så träningsvärken är inte nådig idag :P
 
Idag jobbar jag kvällspass. Samma med imorgon. Har blivit mycket jobbande nu vilket gör att allt annat blir lite lidande :p Försöker skriva på examensarbetet oxå när jag har lust och ork. Skickade förresten in det jag åstadkommit so far till min handledare Ola för tre dagar sedan, och han gav mig beröm för att jag jobbat på så bra :) Kändes fint. Fick tillbaka arbetet igår så nu har jag mkt att kolla igenom när jag är ledig sen :p
 
Idag är det bara 2 (!!!!) veckor kvar också tills vi åker till Kroatien! Omg :D Så så så så taggad! Kommer bli så himla kul <3 Bara jag och min älskling i ett främmande land, hihi :) Längtar sjukt mkt. Ha en fin dag nu alla <3



Jobbhelg & Barnvakt

Hej på er :)
Hade ni en fin valborg? :) Vår spenderades iallafall hos Maddelutten och Marcus :D Började med att vi satt barnvakt ensamma åt Viggo i några timmar, sedan åkte vi upp till deras nya radhus som de just fått nycklarna till :) Och därefter lite film och mys resten av kvällen i deras gamla lägenhet :)
Idag bar det iväg till jobbet, så nu jobbar jag till på söndag. Börjar 07:00 imorgon, ser inte direkt fram emot att kliva upp så tidigt haha :p Kom ju hem för en halvtimme sedan nu, och snart ska man gå och lägga sig :P Jaja, det är ju cash iaf och mysiga arbetskamrater :)
 
Bjuder på några iphonebilder från veckan och igår :)
 
Startade upp Gunnsan efter vintersömnen :)
 
Älsklingen övar skalor me min Fender :)
 
Inte lätt att fota denna sötnosen med en gammal iphone :p
 
Bästa bilden av dem alla: Såhär såg Viggo iaf ut efter vi hade matat han, xD! Blev raka spåret ner i badet :p
 



Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)