Och Så Var Vi Radhusägare :)

 
Igår skrev vi på papperna och den 5e januari har vi tillträde till vårt alldeles egna radhus!
YAY :D Obeskrivlig känsla är det faktiskt, man har inte fattat det än :) Kommer kännas obeskrivligt konstigt att gå från 57 kvm till 125, haha! Till en början lär det ju även eka i rummen när man pratar, för vi kommer inte på långa vägar ha tillräckligt med möbler för att fylla ut radhuset. Men allt det får komma allt eftersom :) Vårt första projekt i radhuset blir iallafall badrummet som ska helrenoveras då det är i original från 1976 för tillfället.
 
Och nu var det också dags för ännu en ny kategori på bloggen - Vårt Radhus! :)
 
 Inredningsdetaljer

 
Innan så har jag aldrig haft intresse för inredning överhuvudtaget, men det är något som har krupit sig på mig allt mer och mer på senaste tid.
Att bo i en tvåa har dock haft sina begränsningar när det kommer till inredning. Eftersom man har begränsat med utrymme, så har man inte kunnat köpa så mycket inredningsdetaljer; det har helt enkelt inte funnits plats för allt man velat ha, på både gott och ont. Men nu kommer vår boyta att öka från 57 kvm till 125 från och med januari, vilket jag verkligen ser fram emot eftersom jag då kan få gå loss på vårt nya hus, hihi! ^.^ (nej du behöver inte vara orolig älskling <3 ;)) Som ni ser så är min inredningsstil enkel.. Vitt och gärna lite marint tycker jag om :D Vitt för att det piggar upp och gör rummen ljusare, och marint är bara för att jag gillar den stilen helt enkelt :>
 
De små båtarna längst upp samt fyren köpte vi i Dubrovnik i maj och plåtboxen med ljus osv i fick jag i present av min kära bror Göran och Nelum. :) När vi var i Kroatien plockade jag även på mig massvis med små svallade och slipade stenar från de olika stränderna vi besökte tillsammans med snäckskal, och det är dessa som ligger på fatet med ljuslyktorna :) Den stora lyktan längst ner fick vi av Madde och Marcus i julklapp förra året <3.
 
 Längtar såååå tills vi får vårt radhus <3
 Tunisien - Chebika, I George Lukas Fotspår & Moskén I Kairouan

Nikon D90 + Nikkor 18-105/3,5-5,6 VR
 
Det har varit en hektisk tid de senaste dagarna med både husbesiktningar, visningar och massa jobb men nu äntligen fick jag tid till att bara sätta mig ner vid datorn och fortsätta berätta om vår resa runt Tunisien.
Efter Big salt lake fortsatte vår resa som nu så sakteliga ändrade riktning norrut och tillbaka mot Hammamet. Tidigt på förmiddagen nådde vi det lilla samhället Tozeur där ett par terrängutrustade jeepar väntade på oss. Nästa stopp för dagen beskrev vår guide i jeepen som den allra vackraste platsen, nämligen oasen i Chebika. Under vår bilfärd dit passerade vi bergskedjan Atlasbergen, som allteftersom tornade upp sig på höger sida om oss. När jag tittade på bergskedjan så kände jag att platsen var välbekant, jag hade sett den någonstans förut.. Men vart? Som om han läst mina tankar så pekade vår guide på bergen och berättade att det var i de här bergen som flertalet scener ur filmerna i Star Wars spelades in, och det var då det slog även mig att ja, det var ju därifrån jag kände igen bergen såklart! ^^ 
 
Efter en stund byttes plötsligt karg öken ut mot palmer och halvt djungel på bara sekunder. Det var en mäktig känsla och efter en liten stund bland palmerna ankom vi till vår destination: oasen Chebika. Den gamla delen av den här lilla byn var byggd på traditionellt vis här ute i öknen, med lera som största komponent. Därför blev även hela byn totalförstörd för ett antal år sedan då denna delen av landet drabbades av det värsta regnovädret på många många år. Det regnade lika mycket under några få dygn som det normalt brukar göra på mer än 6 år, vilket gjorde att alla hus vittrade sönder och rasade ihop. Staten gick dock in med pengar och byggde ett nytt Chebika, som är beläget en bra bit längre nedanför den gamla byn. På en av bilderna kan man se den gamla byn samt delar av det nya samhället nedanför.
 
Vi vandrade upp till källan som möjliggör denna fantastiska oas, och där fick jag syn på en väldigt söt liten krabat som jag förevigade på bild. En groda! I öknen! Det kändes väldigt motsägelsefullt att det fanns grodor här ute mitt i ingenstans i öknen, men den var ju där rakt framför mina ögon så tydligen så var det möjligt :p Söt var den iallafall :))) Vi följde källan ner tillbaka till byn, och därefter tog vi plats i jeeparna igen. Nu var det dags att följa i George Lukas fotspår, till Star Wars byn ute i öknen!
 
Vägen dit blev dock inte så mycket väg direkt, då jeeparna vek av vägen helt för att köra ut till byn offroad. Genom öknen. Resan började någorlunda långsamt men allteftersom terrängen blev alltmer sanddyn, och allt mindre "terräng" så ökade dem även farten. Nu blev det offroad rally på riktigt och i hoppen som bilarna gjorde så lättade även vi från sätena. Plötsligt planar då terrängen ut, och jag ser att jeepen framför oss kör rakt mot vad som ser ut att vara en vägg av sand. Sekunderna efter svänger jeepen upp mot väggen och kör VERTIKALT längs den! Tänkt er parkeur där de springer längs väggar med sina fötter mot dem för att sedan åter komma ner på marken. Precis så gjorde bilen framför fast på denna berg/sandvägg!! Och vi var påväg rakt mot den!! Jag hinner inte direkt reagera mer över saken förrän vår chaufför svänger upp mot väggen och under det korta ögonblicket som bilen befann sig med däcken mot väggen och oss sittande sidledes var bland den häftigaste upplevelsen jag varit med om iallafall. Här sitter vi liksom, mitt ute i Saharas öken, där vi åker rally och kör längs berg/sandväggar i hög fart. Adrenalinpåslaget var enormt, men blev ännu högre bara stunden efter då chauffören i full fart gasar uppför en hög sandvägg. Väl på toppen stannar han bilen längst upp, balanserar en stund på underredet och låter sedan jeepen glida sidledes nedför sanddynen. Kan inte direkt beskriva det mer än att det var en sjukt häftig känsla. Detta upprepades flertalet gånger tills vi från toppen av en sista dyn såg vårt mål: Star Warsbyn.
 
Då bilarna stannat och vi öppnade dörrarna slog en enorm hetta emot oss. Luften stod helt still här ute och uppskattnignsvis var temperaturen dryga 40 grader. Det var varmt. Enormt varmt. Glömmer man att dricka vatten här ute så tar det inte lång stund innan man börjar känna sig yr kan jag lova. Tänk då att skådespelarna har filmat Star Wars här ute i denna hettan?! Hur fasen stod de ut frågade jag mig gång på gång medans svetten pärlade fram i pannan då vi gick genom byn. De filmade här i flera veckor och vi är bara här i cirka 20 minuter, vilket var mer än tillräckligt för att få oss att längta tillbaka till jeeparna och AC:n.
 
Efter att ha återvänt till Tozeur fortsatte vår färd norrut och hem mot Hammamet. Lunchen intogs på Gafsa Palace Hotel, ett femstjärnigt hotell i staden Gafsa. Även här återkom fenomenet med hotellens små "fantastvärldar" med trädgårdar och lummiga grönområden innanför murarna, medans verkligheten utanför var en helt annan. Det var iallafall väldigt välkommet att få lunch, då vi alla var hungriga och trötta, innan färden fortsatte vidare. Efter vad som kändes som en evighet, och efter ett litet stopp i samhället Jelma, nådde vi till slut Kairouan, där den heliga moskén fanns som vi skulle besöka. Tyvärr var dock moskén stängd, men vi fick iallafall se den från utsidan.
 
Solen hade redan gått ner när vi till slut kom fram till Hammamet och hotellet. Efter denna 2dagarsturen där vi fått se mycket slum och fattigdom, kom vi på oss själva med att uppskatta hotellet ännu mer, då det såhär i efterhand faktiskt var det vackraste vi sett i byggnadsväg under hela vår resa. Kan även säga att jag verkligen uppskattade att åter ha en toalett som hade toaring och toapapper också, haha :P Vi stupade i säng nästan på direkten, men trots att det varit två väldigt intensiva dagar med väldigt många mil avverkade i bussen så var det värt varenda mil för allt det som vi fick uppleva. <3Många Bollar I Luften & En Isklump Till Bil

Hej på er :)
Jag är sämst på att uppdatera, jag vet :p Men det händer så mycket just nu så att jag inte hinner tänka på att uppdatera ^^! Iallafall så har vi haft en visning av lägenheten för ett par i måndags, och de har lagt ett bra bud på vår lägenhet! Dock så ska vi ha den riktiga visningen den 13e först innan budgivningen drar igång på riktigt. Det är så himla svårt att fatta att vi snart kommer vara radhusägare :D Det vill liksom inte gå in i huvudet riktigt.. :) Det är ju förvisso tråkigt att vi säljer vår lägenhet efter att bara ha fått njuta av den i cirka ett år, men samtidigt är ju detta en chans som inte kommer att komma igen. ^^
 
Antagligen kommer flytten ske i början på januari om allting går som det ska med besiktningen av radhuset, och det ska bli sååå skönt att få ett garage oxå med tanke på de senaste dagarnas "vackra" väder :p Min bil igår såg ut som en isklump och det var verkligen vad den var oxå. För några dagar sedan regnade det och sedan kom kylan och snön och då frös allt.. Så igår när jag skulle till Maddelutten väntade en mindre trevlig överraskning när jag skulle försöka öppna bildörren. Eller dörrarNA. Alla satt nämligen fast. Stenhårt.
 
Jag stod där och svor över denna förbannade vintern och hur mycket jag avskyr denna årstiden medan jag febrilt försökte karva bort isen från dörrlisterna till passagerardörren som verkade vara den dörr som satt minst fast. Samtidigt som mina svordomar flög ur munnen en efter en gick flertalet människor förbi. De lär nog ha undrat hur det stod till med mig egentligen då mitt ordförråd kunde yttra så många vokabulära hemskheter på väldigt kort tid. Till slut kände jag dock hur isen började ge vika, och jag ryckte stenhårt i dörren och till sist for den upp. Jag makade mig över till förarstolen och tänkte att yes, äntligen kan jag ge mig iväg efter 15 minuters kamp mot bildörren. Jag vs vintern - 1-0!
 
Trodde jag. Det tog nämligen ytterligare 10 minuter innan jag kunde få bort isen från rutan så att jag kunde se något. 10 minuter då jag fick sitta i den kalla bilen och hacka tänder. Men till slut kom jag iväg! Och nu när vi får radhus vet jag vems bil som kommer att få garageplats iallafall, då den inte har kupévärmare, TEEHEE. Fasen vad jag längtar.Vår Bostadsrätt Till Salu

Foton tagna av vår mäklare Markus Bylund.
 
Hej på er!
Det var ett litet tag sedan nu. Det har hänt så sjukt mycket så man har inte hunnit med bloggen hehe. Som ni ser på bilderna ovan har vi nu lagt ut vår bostadsrätt till försäljning, då vi har blivit med radhus! Inga papper är dock skrivna än, då vi ska ta dit en besiktningsman först och främst som ska se att allt är okej. :)
 
Men.. flyttade vi inte precis in i denna lägenheten?! tänker ni säkert. Jo, vi har bara bott här i drygt ett år, men så dök chansen upp att förvärva ett gavelradhus till ett VÄLDIGT bra pris i ett mycket populärt område och vi tänkte att denna chansen kommer inte komma igen.
 
Om ni vill se hur det såg ut här innan vår omfattande renovering lägenheten så kan ni kolla in här <3.Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)