Tunisien - Solnedgång Vid Hammamets Strand

Nikon D90 + Nikkor 18-105/3,5-5,6 VR
 
På söndagskvällen i Hammamet drog det ihop sig till ett litet oväder och på himlen kunde man se blixtar avteckna sig mot de allt mörkare molnen som drog in över land.
Himlen var så otroligt vacker att jag övertalade min andra hälft att gå ner till stranden för att fota den annalkande solnedgången. Den nedgående solen gav ett sådant magiskt ljus som inte var möjligt för kameran att återge, och den snabbt sjunkande solen gav det ena färgspelet efter det andra på Hammamets strand.
 
Till slut var skenet i det närmaste gul/orange för att sedan snabbt avta till ett mörker. Medans vi gick tillbaka upp till hotellet hade himlen redan hunnit skifta från gul med toner av rosa till en mer lilaaktig nyans, och kort därefter lade sig mörkret över hotellet.
 
<3
 Tunisien - Ett (Familjärt) Försök Till Porträtt

Låg vid poolen på söndagen när älsklingen ställde sig vid poolkanten och frågade om jag kunde ta ett porträtt på honom.
Visst sade jag och hämtade kameran. Nedan följer vad som hände när älsklingen trodde att han var ensam på bild. :P
 
 Tunisien - 2 Dagars Sol & Bad (Lördag & Söndag)

Nikon D90 + Nikkor 18-105/3,5-5,6 VR
 
De två första dagarna i Tunisien var två väldigt avslappnande dagar.
När vi hade stupat i säng natten till lördag hade klockan varit 5 på morgonen, vilket betydde att vi tyvärr sov bort halva första dagen i Hammamet. När vi väl vaknat var det första vi gjorde dock att gå ner till stranden för att sola och känna på vattnet. Havet var väldigt väldigt salt och mycket varmare än vi trodde. Det var ju varmare än poolen till och med vilket verkligen förvånade oss. Men om havet var varmt så var det inget mot för vad sanden var. Aj aj aj säger jag bara! Man brände verkligen sig om fötterna när man gick på stranden, haha :)
 
Temperaturen var uppemot 36 grader när det var som varmast, vilket gjorde att dopp i poolen eller havet var ett måste. Minst en gång varje halvtimme. Värmen där nere var dock en helt annan än den vi har här uppe, för trots att det var väldigt höga temperaturer så kändes det ändå rätt behagligt. (Förutom då man legat och stekt i typ en timme, för då rann svetten om en, bokstavligt talat). ^^
På söndagen bokade vi även den tvådagarstur som skulle avgå dagen därpå, till bland annat Saharas öken. :)Kaosval 2014

Ja, ingen har väl undgått att se valresultatet av riksdagsvalet 2014 som var igår.
Herregud säger jag bara, hur ska det här sluta? De rödgrönas hopp om egen majoritet slogs totalt i spillror. SD drog massvis av väljare från M och blev Sveriges tredje största parti. Inte ens om de så skulle få 20-30% av rösterna skulle de ju dock kunna få något inflytande, då alla andra vill stänga dem ute. Dock är det rätt förståeligt, för många av de som sitter i SD är riktiga stolpskott som jag aldrig skulle vilja ge ansvaret att styra Sverige.
 
Frågan är vad som händer nu? Blev riktigt förbannad att Stefan Löfven nobbade Vänsterpartiet som ju annars är en naturlig partner på den rödgröna sidan. Istället vill han söka stöd av FP och C?.. Tror inte det var det som folket ville som röstade på S. jag ville det inte iallafall. Jaja. Vi får se vad som händer. Finns folk som redan pratar om nyval. Frågan är hur ett nyval skulle te sig..
 
Nej usch, irriterad och ledsen är jag över valresultatet och att det blev som det blev. Det är bara att hoppas att det löser sig på något magiskt vis.
 Tunisien - Hotellet Vincci Taj Sultan

 
Vårt hotell i Tunisien hette Vincci Taj Sultan och är ett femstjärnigt hotell som ligger några kilometer söder om Hammamets centrum vid havet.
Hotellet är byggt i en båge med en stor pool i centrum samt massor av solplatser och några små restauranger samt barer inom området. Fast när vi kom till hotellet vid cirka halv fem på morgonen var det helt mörkt ute, så då såg man inte direkt så mycket av hur det såg ut. Dessutom var vi så trötta efter flygresan att vi hade svårt att hålla ögonen öppna :P
 
Första natten sov vi i ett rum på bottenvåningen, men efter att jag hade hittat en kackerlacka (juförsej halvdöd, men ändå!) så fick vi byta rum till ett på övervåningen istället ^^ Fattar för övrigt inte hur fasen den kackerlackan hade lyckats komma in, för jag hittade inga skrymslen eller hål :p Iallafall blev vi uppgraderade så att vi fick ett bättre rum med en vacker utsikt :D Vår resa var även all inclusive, vilket betydde att vi hade fri tillgång på allt. Drinkar, mat, snacks.. Ja allt ^.^ Väldigt skönt faktiskt måste jag säga (jepp, var min första all inclusive resa detta hehe). Hotellet hade även väldigt mycket aktiviteter såsom vattengympa, vattenpolo, volleyboll, bingo, bågskytte osv, om man kände för att göra något annat än att bara ligga och lata sig i solen ^^ (vi ville dock bara lata oss, så det gick inte så bra för dem att ragga upp oss till aktiviteterna, trots idoga försök :P)
 
Hotellet hade även en populär spa-avdelning som jag och älsklingen prövade på :) Ångbad med lermask och sedan helkroppsmassage blev det. Och fy fasen vad underbart det var. Alla knutor jag hade i ryggen masserade min massös bort så att jag kände mig som en ny människa efteråt. Det var LÄTT värt varenda krona kan jag lova. ^.^
 
Efter att ha sett i stort sett hela Tunisien under vår tvådagarstur kan jag såhär i efterhand även konstatera att hotellet och hotellområdet är det finaste vi sett under resan. Innanför grindarna har hotellen verkligen sin egna lilla sagovärld, men såfort man kliver utanför portarna så möts man av en helt annan verklighet. Mycket ruffigare kvarter, ödehus, fattigdom. You name it. Men allt det där kommer jag att berätta mer om sedan, i inläggen som återger vår tvådagarstur :D Kram på er sålänge :)
 
 
 Sälsten I Solnedgång

Nikon D90 + Nikkor 18-105/3,5-5,6 VR
 
Tittade igenom Lightroom igår ikväll och hittade dessa bilder från en tidig augustidag då jag och älsklingen gick ut till Sälsten :)
Hade tagit med mig stativet oxådenna kväll, vilket oftast är ett måste om man vill fota kvällsbilder. Slutartiderna i dåligt ljus blir långa vilket många gånger resulterar i en oskarp bild om man inte har stativ, trots skakreducering på objektivet. Var väldigt glad att jag tog med stativet denna kväll iaf ;D
 
Utomlandsfotografi i all ära, men Norrland och Höga Kusten brinner mitt hjärta lite extra för måste jag säga när det kommer till landskapsfoto <3Tunisien - Up Up & Away!

 
29 Augusti klockan 12:30 var det då dags.
Vi hade rendezvous ute i Saltvik hos Jocke, och då bilarna var packade bar det av. Mot Arlanda och vidare ner till Afrika! Då planet gick 22:15 var vi ute i väldigt god tid, och kunde spendera cirka två timmar i en av de många barerna efter säkerhetskontrollen. Som synes på bilderna var vi väldigt pigga och glada, haha :p
 
Eftersom det var fredag och semester passade vi på att ta varsitt glas vin och öl innan vi satte oss på planet. Tydligen var vi inte ensamma om den idéen, och väl på planet blev det ett himla liv till slut då några längst bak även hade tagit med sig taxfree sprit ombord som de drack upp under flygturen. "Boskapsflyg" och "Noaks ark" var de ord som Jocke valde för att vidare referera till vår flygtur ner.
 
När vi närmade oss Afrikas kust efter att ha flugit över Medelhavet kunde vi se kustremsan lysas upp av alla lampor där nere. Becksvart var det ute, men när vi närmade oss landning såg man palmerna som sköt upp ur marken och det var ungefär då vi insåg att "fasen, vi är i Afrika!!" När flygplanet väl var nere och dörrarna öppnades blev detta ännu mera ett faktum då vi kände den varma och fuktiga luften som slog emot oss när vi klev ur. 28 grader var det närmare bestämt och då var klockan cirka 2 på natten lokal tid.
 
Efter att ha genomgått en kontroll av papper samt hämtat vårt bagage så tog vi oss ut till bussarna som väntade på oss från Detur, och därefter började en något skakig resa till hotellet. Vi insåg snart att Hammamet låg en bra bit från Monastirs flygplats. Trots idoga försök till att somna lyckades jag dock inte, då bussen skakade riktigt ordentligt varenda gång busschauförren körde över ett farthinder. Och det var många farthinder under resan!
 
Till slut anlände vi dock till hotellet strax innan fem på morgonen, och stupade i säng på direkten. Nästa dag vaknade vi till ett soligt Hammamet <3Tillbaka På Svensk Mark

Så var man hemma igen i Sverige efter en mycket händelserik resa till Tunisien.
Har massor (japp, jag menar MASSOR) av bilder att visa kan jag lova. Flygresan hem gick bättre än resan ner, även fast älsklingen trodde att vi skulle dö samt att vi blev beskjutna av missiler haha :P Bilresan hem från Arlanda kändes även som en baggis eftersom vi dagarna innan avverkat 135 (!) mil i en buss under vår 2dagars-tur runt Tunisien.
 
Väl hemma möttes vi av ett smärre kaos här hemma, då de har bytt fönster samt balkongdörr medans vi varit borta. Dammet låg som ett tjockt lager på varenda möbel, och när vi gick sprätte det betongpartiklar runt våra fötter. Grovstädat har vi dock gjort nu, och eftersom de inte hann klart allting medans vi var borta, kommer de att vara här även nu på måndag. Förhoppningsvis blir arbetet klart då, så att vi kan städa undan kaoset här.
 
Sammanfattningsvis vill jag säga att jag har haft det underbart under vår semester och att jag har fått sett sjukt mycket. Lite bränna fick jag även med mig hem! ;) Bilder kommer som sagt, men nu är det godnatt för idag. Kram på er! :)
 
 Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)