En Vit Julaftonsmorgon

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
På julaftonsmorgonen vaknade jag tidigt då sambon hade "råkat" ställa larmet några timmar fel. 
Men det gjorde ingenting, för då jag såg att solen var påväg upp och att ljuset ute var magiskt så fick jag genast energi varpå jag snabbt hoppade ur sängen och grabbade tag i kameran.
Det vita snötäcket som fallit natten innan låg fortfarande kvar och medan jag stod i köket och tittade ut på den vackra soluppgången kände jag att julkänslan äntligen började infinna sig. Men säg den lycka som varar, för tyvärr försvann det vackra vita under kvällen och ersattes av slask och plusgrader istället. Så marken ute är nu tyvärr åter grön. Som min bror sade, man skulle kunna gå ut och klippa gräsmattan nu.
 
Julafton spenderades i vanlig ordning på brunnshus, varpå juldagen spenderades uppe hos mamma tillsammans med min syster, bror och våra respektive :) Har haft en superfin jul, och än är den inte över för idag går den årliga julmiddagen av stapeln hos svärföräldrarna och jag måste därför nu börja göra mig i ordning. 
 
Tack allihop för en underbar fin jul och god fortsättning nu <3 :)4:e Advent På Furuvägen

 
Imorse tände vi sista ljuset i vår adventsljusstake här hemma.
Julkänslan infann sig på en gång. Eller nej, det gjorde den inte faktiskt. Saknaden av julkänsla är nämligen total för såfort man tittar ut genom fönstret ser man det gröna gräset på allmänningen istället för det vita vinterlandskap som hör julen till. Till och med en snöhatare som jag saknar nu snön och ogillar plusgrader och regn såhär dagarna innan jul. Och inte verkar det som att det ska bli bättre heller, så tyvärr får vi nog avnjuta årets jul utan det vackra vita snötäcket utanför huset.
 
Biolog som jag är, får denna decembervärme mig genast att tänka på den globala uppvärmningen och om den kan ha något att göra med det konstiga vädret vi har och har haft de senaste åren. Stormar, iskalla somrar, extrem värmebölja periodvis, varma vintrar... Ja man blir ju lite fundersam när man tänker tillbaka på hur vädret har varit de senaste åren. Men jag hoppas jag har fel :p
 
Iallafall vill jag önska er alla en fin 4:e advent :) Nu bär det av till Brunnshus en sväng och därefter väntar lite kvällsjobb på Ica :) Kram på er!Viggos Julporträtt 2015

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Förra året hade vi en liten pinne-slickande illbatting vid tidpunkten för det årliga julporträttet, men tack och lov har den trotsen varit borta bra länge nu hos vår lilla skrutt till gudson.
Eller liten och liten, såhär ett år senare har han utvecklats till att bli en helt unik liten individ som inte drar sig för att lätta på smilbanden (eller låta tårarna spruta för den delen när han inte får som han vill såklart).
 
Skillnaden detta året mot förra (som ni för övrigt kan läsa om häääär) är att i år, förutom att uppvisa ett mycket bättre humör samt låta bli att slicka på varenda pinne inom räckhåll, så kunde man även be honom att göra saker. Såsom att stå vid stubben, att se glad ut, att inte åla på reflexskärmen... :p Och vips så var årets julbild tagen :D Han är helt underbar vår lilla gudson :D <3 Frostbiten Växtlighet

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Innan regnet och slasket åter kom till Härnösand för några dagar sedan så tog jag och älsklingen en promenad runt slingan kring Bondsjön för att få lite välbehövlig motion och en dos d-vitamin.
Den kyliga luften hade fått all växtlighet att beläggas med iskristaller och naturen var riktigt magisk och vacker i det snabbt försvinnande solljuset. Gott om fotoobjekt fanns det med andra ord som ni kan se :)
 
Nu har plusgraderna varit här igen dock och allt det vita som föll i förrgår byttes snabbt mot slask och mörker, så nu återstår det att se om det blir ett vitt täcke på marken innan jul eller om nederbörden kommer fortsätta att falla i sin allra blötaste form.
 
Målaren är färdig med tapetseringen av vår trapp, så det enda som återstår nu är att måla golvlisterna, sättstegen samt sätta dit trappmattor innan renoveringen är färdig. Har inte kommit särskilt långt ännu på detta, är fortfarande fast med det förstnämnda, men räknar med att allt ska vara klart till slutet av nästa vecka om allt går som planerat. Längtar tills jag kan visa slutresultatet :D På tal om målning så är det dags att dra ännu ett varv nu på listerna uppe i hallen. Vill också passa på att tacka min fina mami för en mysig dag i Kramfors idag <3 :D 
 
Trevlig kväll på er allesammans :DHej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)