Födelsedagspresenter

 
Så idag blir man då 24.
Haha, I wish! Nej, jag blir faktiskt hela 28 år idag, fy fasen. Kan någon stanna klockan snälla? :p Vaknade inte med några nya rynkor idag iallafall, det är alltid positivt. Och födelsedagspresenter har jag fått oxå!
 
Av älsklingen fick jag ett presentkort hos Hemtex (yaaaay, min favoritbutik! ;P) och av mami fick jag den fina kameraväskan som ni ser på bild. En stor kameraväska är något jag längtat efter länge, och nu äntligen får jag plats med all min utrustning på ett och samma ställe. Polfilter, kablar, objektiv, blåsbälg, motljusskydd.. Allt får fasen plats! Så himla skönt. Tack för de fina presenterna!! <3
 
Vi åkte upp till mami en sväng och umgicks innan min älskade sambo skulle åka på jobbet, så man har lyckats avverka både wienerbröd, kakor och tårta idag. Sockerkicken var inte nådig, haha :p Fast middagen här hemma stabiliserade ut det litegrann iallafall och nu kommer resterande dagen att spenderas i lathetens tecken, för nästa vecka börjar jag på mitt nya jobb! Japp, ni hörde rätt! De ringde från Ica i Sörberge och erbjöd mig jobb på 50-100% så jag tackade ja :D Kommer bli tråkigt att lämna alla fina kollegor på Lidl men samtidigt kommer det att bli skönt med lite mer pengar i plånboken. Så den 28 augusti gör jag min sista dag på Lidl, men redan nästa vecka börjar som sagt inlärningen på Ica. Så kommer jobba nu 6 dagar i veckan hela augusti ^^
 
De hade fått in över 200 ansökningar, så att kunna knipa en plats var väldigt skoj :D Inte illa pinkat direkt ^^ Nu får ni ha en underbar dag allihop :) kram på er och tack för alla födelsedagshälsningar :)



Målarprojekt: Hallskåp

 
 
Ett litet projekt jag haft har varit att måla hallskåpets dörr.
Tog upp dörren till gästrummet som har kommit att bli mitt lilla målarrum. Högtalare, plugga in telefonen och sätta på Spotify och sen måla måla måla. :p 4 lager färg på varje sida blev det innan det var helt vitt, så det har tagit lite tid. Efterbilden är lite halvtaskig, men jag orkar inte fota om så den får vara de :p
 
Ännu en furudetalj är nu minnet blott :p Och fler ska det bli!! ^^ Har redan nu påbörjat ett nytt målarprojekt, som nog är det svåraste jag tagit mig an hittils. Kommer skriva mer om det senare, hehe..



Victoria, David & Julia

Nikon D90 + Nikkor AF 50/1,8D
 
Här kommer några bilder från i fredags då vi fick besök av Victoria, David och deras underbara dotter Julia :)
Victoria och jag gick i samma klass under högstadiet, men har inte träffats på år och dagar. Dock har vi följt varandra på våra bloggar så när de var uppe här i Norrland på semester passade vi på att bjuda över dem hit för lite fika och prat :D Passade då även på att fotografera några snabba porträttbilder på dem ute på vår gräsmatta :)
 
Var superkul att ha dem här på besök och det blir till att umgås massa mer när de flyttar hem till Norrland igen inom en (förhoppningsvis) snar framtid :D Det är ju tyvärr inte lätt att få varken jobb eller bostad idag, men jag håller tummarna för dem :) Underbart fin familj är de iallafall och det är så roligt att kunna få ge dem fina bilder också, då detta var något de saknade :)



Snytbaggen Som Flög Sin Kos

Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 40/2,8G
 
Hade helt glömt att lägga upp dessa bilder!
Bilderna föreställer en liten snytbagge som jag hittade ute vid Hemsö Fästning, dit vi åkte på en tur tillsammans med mami, Thomas, Madde & Marcus efter examensfirandet här hemma. Som den tvättäkta biolog jag är så var jag tvungen att plocka upp den lille parveln såklart och fota :p Men den ville inte bli fotad länge, för efter en liten stund på mitt finger sträckte den ut ett av sina ben som om den sade "Dit ska jag!!" och sen vecklade den ut sina vingar och flög iväg. Skulle ju precis fota så lyckades fånga spektaklet på bild dessutom haha.
 
Igår fick vi finbesök från Karlstad av en gammal klasskamrat till mig med familj, Victoria, tillsammans med hennes sambo David och deras underbart söta lilla tjej Julia :) Pratade massor och tog lite familjefoton på dem som kommer att läggas upp när de är färdiga.Så himla roligt att ses igen! Det var verkligen inte igår om man säger så :D
 
Men nu ska vi strax dra iväg, vi ska nämligen ut till finaste Norrfällsviken jag, sambon, Madde & Marcus, för att tillbringa en kväll och en natt därute. Så återkommer när jag kommer hem :D ha en fin helg alla ^.^



Johanna & Martin

Det var nog årets varmaste dag just denna dagen, faktiskt kändes det inte som att vi ens befann oss i Sverige.
Det skulle lika gärna ha kunnat varit Spanien för hettan utomhus var riktigt tryckande och solen sken för fullt. Vädret var med andra ord riktigt vackert denna dagen i Nyköping och svetten började pärla i pannan redan innan vi stigit på bussen som skulle ta oss ut till det forna sädesmagasinet ute på landet.
 
Väl på plats tyckte jag riktigt synd om alla karlar, då de alla bar kostym med tillhörande byxor och skjorta. Om vi tyckte det var varmt i våra klänningar, vad tyckte då inte dem? Nej nu ska vi inte klaga, tänkte jag, nu när värmen äntligen är här. Det fick bli ett glas vatten, och en stund senare tog vi plats på de uppställda bänkarna nere på gräset vid de vackra träden och de kringliggande ängarna.
 
Min svåger Jonathan och min käre man hade redan tagit plats längst fram vid sina gitarrer. Jag såg på Mattias att han var riktigt nervös, och med all rätt. Han och Jonathan skulle nämligen spela brudparets ingångsmelodi, Valborg, av Håkan Hellström. I flera månader hade de övat på denna låt, och jag kunde den innan och utan då jag fått höra den iallafall en gång varje dag de senaste månaderna.
 
När de tog ton kom Johanna och Martin fram från de bakomliggande buskarna vid sädesmagasinet. Vad vackra de var! En liten rysning fick jag längs ryggraden, för det var så fint. Låter bilderna nu tala för sig själva.
 
 
Tack för att jag fick vara med och fira med er på ert sagolika bröllop! :)



Gräva Fram Bortglömda Rabatter

Det är ett himla gissel det!
Tar sin lilla tid om jag säger så. Min senaste rabatt på baksidan är den som ni ser under, som efter många år utan kärlek äntligen har fått komma till liv igen. Tidigare ägarna till radhuset var så gamla och skröpliga att de inte orkade hålla på med dem, så därför hade de börjat växa igen ordentligt. Var bara att ta fram spaden och hugga i för att gräva fram nya rabattkanter samt att försöka rensa rabatten på all vicker, kvickrot och annat ogräs som fått fäste.
 
Har tyvärr ingen förebild på denna rabatten, den enda bilden jag har är en hårt beskuren bild från examensfirandet där man ser lite av hur rabatten såg ut som. Fanns ingen jord kvar på ytan i rabatten alls i princip, allt var övervuxet med gräs vilket gjorde att det inte var lätt att få loss blommorna helt.
 
 
Såhär såg den alltså ut, helt igenväxt och jäklig :p Och nedan ser ni blev slutresultatet.. (gräset runt omkring är lite oklippt just nu bara, haha;p)
 
 
Rabatten är inte perfekt än dock, och så har jag två stubbar mitt i som försvårar det hela oxå.. men bra mycket bättre än innan iallafall :D
 
 
Och slutligen så ser ni resterna av den gamla pallkragen ovan. Jag säger resterna för den var så genomrutten att den var helt nedbruten på många ställen till jord då den antagligen suttit där sedan -76 då husen byggdes.
 
Och ni kanske undrar vad tidsåtgången var för allt detta då? Inklusive rensning, grävning, bortförsel av torv/ogräs och montering av ny pallkrage tog det allt som allt cirka fem timmar effektiv tid.. Väl värt det i slutänden, men slitigt som fasen :p 
 
Nu blir det en vända upp till mitt målarrum för att fortsätta måla hallskåpet :D ha en fin kväll allihop! :)



Härnösands Stadsfest & Måns Zelmerlöw

Samsung S6 Edge
 
Igår gjorde allas vår Eurovisionvinnare Måns Zelmerlöw sin enda spelning i Norrland på Härnösands stadsfest.
Vädret hade varit dåligt hela dagen med störtskurar, så festivalhumöret var ju inte på sin absoluta topp då vi förväntade oss att få stå i det dyvåta gräset med regnet strilandes över oss. Nu blev det inte så, för precis som arrangören klev fram på scenen och presenterade herr Zelmerlöw så sprack himlen upp och solstrålarna lyste upp publikhavet och scenen. Väldigt passande då att Måns första låt hette Kingdom in the Sky, haha. Vilken röst den mannen har alltså! Han fick med sig hela publiken i allsång och såklart avslutades hela konsterten med hans Eurovisionlåt Heroes. Tack Måns för ikväll!!! <3
 
Hade kvällen till ära fått låna Marcus Samsung S6 Edge (Tack!!!) då systemkameror var bannade på området. Ett förbud jag inte förstår mig på, då mobilkameror idag tar bilder som nästan når upp till systemkamerors klass.. Samsung S6 Edge t.ex. har 16 megapixlar inmatade under skalet, och dem levererade som ni ser ovan.
 
En superkväll blev det iallafall, och nöjda och belåtna var vi åter hemma innan klockan hade slagit två. Dessutom vaknade vi idag upp utan baksmälla, inte helt illa.. ;) Tack alla för en underbar helg!! :)
 
 



Promenad I Åhus & Absolut Vodka

Nikon D90 + Nikkor 18-105/3,5-5,6 VR
 
Sista kvällen i Åhus innan hemfärden från Kristianstad tog jag och Victor en liten promenad runt staden.
Vackert är bara förnamnet för Åhus :) Små gulliga gamla villor med lummiga små trädgårdar, omgärdade av murar och staket som ramar in de små idyllerna. En tur förbi Absolut Vodka fabriken var ju obligatoriskt också såklart. Samt hamnen. Nej, man skulle fasiken haft massa cash och haft sommarhus här nere, haha :p
 
Här hemma i Norrland har jag hunnit med både kusinbröllop i helgen här i Härnösand domkyrka, samt arbetat massa i trädgården. Har grävt fram andra rabatten nu, vilken inte hade fått någon kärlek på många år. Kvickroten, vickern och röllikan hade slagit rot lite överallt bland blommorna, och det slutade med att jag fick gräva nya rabattkanter runt hela alltet. Började runt elvatiden, men var inte klar förrän in på kvällstimmarna, med endast ett litet uppbrott för mat på Brunnshus. Såhär i efterhand ångrar jag riktigt hårt att jag inte tog en förebild innan jag påbörjade allt arbete, men jag lyckades hitta en bild där rabatten är med som jag tog vid examensfirandet här hemma med släkt och vänner. Så kommer att kunna visa resultatet något sånär iallafall :D
 
Mami kan vara stolt nu att hennes dotter har fått samma trädgårdsintresse som hon, hihi :p Men så har jag ju lärt mig av den bästa oxå ;) <3



Åhus Strand, Victor & Trutarna

Nikon D90 + Nikkor 18-105/3,5-5,6 VR
 
Andra kvällen i Kristianstad gick Victor och jag ner till Åhus strand en sväng, då jag aldrig varit där trots mina 4 år i staden.
Det var lite kyligt i luften, och trutarna hade samlats på den långa gångbryggan för att äta något som såg ut att en gång ha varit glass. De var inte ett dugg rädda för oss, så kameran flög upp ur väskan och jag lyckades fyra iväg några riktigt bra bilder på dem när de gjorde uppbrott i sitt kivande om glassen. Inte för att trutar är några speciellt spektakulära fåglar så, men det var ändå kul att kunna få några riktigt bra bilder :) Om man tittade ner på trädäcket längsmed bryggan också så såg man namnen på alla familjer och företag som varit med och sponsrat bygget inkarvade.
 
Kan definitivt rekommendera ett besök till Åhus om man vill se en vacker sandstrand :D
 
Edit: Har lite beslutsångest över vilken bild på trutarna som jag ska lägga upp på min portfolio! Hjälp mig välja :P



Vårat Sovrum - Före & Efter

 
Äntligen kan jag visa er vårat sovrum efter renoveringen :)
Det har tagit sin lilla tid eftersom vi haft så mycket projekt vid sidan av, men äntligen så är det i princip färdigställt! Det enda som saknas nu är taklister, som vi ska leja bort till en snickare då det är så mycket girande iochmed snedtaket vid kuporna. Men vilken skillnad det blev! Vi har gjort allt själva denna gången oxå, sambon har lagt golvet och målat taket själv och sedan har vi tapetserat och fått upp träpanelen tillsammans. Fönsterbrädan och konsolerna har jag målat om samt den vita väggen vid elementen (som var i princip gul innan). Den orangefärgade tapeten är nu ett minne blott och vi är väldigt nöjda med resultatet :) En taklampa skall ordnas också såklart.
 
Mitt nästa projekt nu är det jag håller på med för tillfället, nämligen att måla om hallskåpet, som även det är i furu (Furuvägen you know, haha...) Och nu har jag SEMESTER i tre veckor så självklart skall det bli lite pysslande med det då :D



Högskolan Kristianstad & Mitt Näsby Fält

Nikon D90 + NIkkor 18-105/3,5-5,6 VR
 
Ni som följt mig under en tid vet att jag spenderade mycket tid ute i Näsby fält naturreservat då jag tog mina motionsrundor.
När jag då återsåg Kristianstad i samband med att jag tog min examen så valde jag såklart att ta min klassiska runda i naturreservatet medans Victor avverkade sitt pass på naturum. Och nog var det sig likt alltid. Dock är jag säker på att det inte var sista gången jag gick min runda där, men trots det så var det allt lite vemodigt ändå. Men det kanske får bli en liten semester ner nästa sommar med älsklingen, vi får se ;D
 
I helgen har vi varit nere i Nyköping för att fira Johanna & Martin som gifte sig! Det blev ett storslaget vackert bröllop ute på vischan, kommer att komma upp bilder därifrån med. :) Ska försöka beta igenom alla bilder från Kristianstad snarast oxå!
 
 



Midsommar I Saltvik 2015

Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 40/2,8G & Nikkor 18-105/3,5-5,6 VR
 
Jag vet jag är segast i hela världen när det kommer till att redigera och lägga upp bilder, men min ursäkt denna gången är att jag har jobbat 7 dagar av de senaste 8 :p
Här kommer iallafall lite bilder från vårt midsommarfirande ute i Saltvik! Börjar bli en tradition detta, haha. Vädret var verkligen på vår sida denna dag, då det verkade som att enbart Norrland var skonat från spöregn.
 
Låter bilderna tala lite för sig själva tror jag, finns inte så mycket mer att säga än awesome sällskap, supergod mat och blå himmel och sol :D
 



Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)