Sälsten I Solnedgång II

Nikon D90 + Nikkor 18-105/3,5-5,6 VR
 
För en tid sedan åkte jag och älsklingen ut till Sälsten en sväng.
Kameran följde såklart med och jag ångrar inte en sekund att jag lät den göra det! En magisk solnedgång visade sig nämligen och jag var tvungen att föreviga det vackra ljuset som uppenbarade sig när solen hade gått ner bakom horisonten. Dock hade jag tyvärr inget stativ med mig, men det gick relativt okej ändå. :) Vi var på en annan del av stranden denna gång, till skillnad från förra gången då jag fotade denna serien. Kommer bli fler turer ut dit nu i sommar kan jag lova, med stativet denna gång ;)
 
Ikväll har jag och älsklingen gjort något vi aldrig gjort förut oxå! Vi har bakat tårtor! Imorgon kommer nämligen lite släkt och vänner hit och vi ska fira att jag äntligen har tagit min magisterexamen i biologi. Kommer bli superskoj! :D Har även jobbat idag, handlat, handlat lite blommor samt städat lite så är rätt slutkörd nu om man säger så :p Dock tänkte jag ändå ge mig på sista karmen här nere, behövs bara ett lager med färg till och sen så är den klar. Ni får ha en fin kväll allihop :)



Min Garagerabatt

 
Ett litet sidoprojekt som jag haft har varit att fixa till rabatten utanför vårt hus, vid garaget.
Rabatten tillhör gården egentligen men jag har tagit på mig att fixa den, och den blev klar för ett tag sedan. Det har gått åt mycket blod, svett och tårar att fixa all sten till den, så vill rikta ett tack till min sambo, till Maddelutten samt till Marcus som hjälpt till att bära sten :p
 
Eftersom rabatten enbart har lite morgonsol och sedan ligger i skugga krävdes det att jag planterade skuggtåliga växter, så det fick bli funkior, lite klippstånds samt något buskliknande som jag glömt namnet på (hjälp mig mami!) Är iallafall sjukt nöjd med resultatet, blev ju aningen bättre än det var innan om man säger så xD
 
Idag väntar renoveringsbestyr i form av inflytt till vårt nya sovrum som nästan är klart, målning av lite väv över elementen samt taklister är det enda som saknas. Men den officiella inflytten sker iallafall idag!! Taklisterna ska vi fixa när vi har lite mer pengar senare. Jag vet att jag inte skrivit så mycket om sovrummet, tänkte att det får bli en överraskning den här gången istället för att jag lägger ut alla steg. Så en sådan uppdatering kommer att komma senare också ;D Ha nu en fin dag allihop :)



En Ny Biolog Är Född

 
Det har gått några dagar nu sedan jag lämnade skåneland och åkte hem till Norrland igen.
Har ännu inte förstått eller insett att mina studier nu är klara. Det är en konstig känsla, och den tunga stenen som legat över mina axlar de senaste två åren är nu borta.
 
Allting gick bra, faktiskt kunde det inte ha gått så mycket bättre. Victor var där som mitt stöd och trots att opponenten (professor i växtfysiologi) verkligen hade hittat vartenda litet kryphål i mitt arbete så gick det hur bra som helst att besvara hans frågor. Efter en lång överläggning kom de alla ut, min handledare Ola, opponenten Hans-Olov och så min examinator Magnus. Hans-Olov sträckte fram handen, log och sade grattis och det var då jag insåg att jag blivit godkänd :D En sån underbar känsla. Jag fick även mycket mindre kompletteringar än jag trodde jag skulle få, vilka jag ska fixa i helgen nu.
 
Det var lite ledsamt att lämna alla lärarna, jag ska inte ljuga, och en del tårar fälldes. Men som min programansvarige Gunnar sa, så finns det ju distanskurser där man åker ner på studieträffar, och säkerligen kommer jag att ta någon sådan kurs för att bredda mig lite mer i min utbildning. Så vi sa inte hej då, vi sa på återseende. :)
 
Jag lovade både mami och pappa att avsluta mina studier, och nu äntligen kom det avslutet. Jag är säker på att pappa sitter där uppe i himmelen och ler nu. <3
 
 



Sundsvall -> Kristianstad

Så var det äntligen dags, efter all denna tid som jag arbetat med mitt examensarbete.
Jag sitter nu på tåget ner till Kristianstad och vi har nyligen passerat Hudiksvall. Känns lite konstigt att åka ner till Skåne igen, har ju inte varit där nere sedan jag flyttade hem till Norrland. Börjar bli väldigt nervös också inför min examensarbetesredovsning. Usch och fy vad jag hatar att stå inför folk! Men jag hoppas att det ska gå bra...
 
Ska träffa min handledare på måndag och på tisdag klockan 10:30 är det alltså dags.. Wish me luck :p
 
 



När Korna Sprang Ut I Friheten

Nikon D90 + Nikkor 18-105/3,5-5,6 VR + Nikkor AF-S DX 40/2,8G
 
I slutet av maj åkte jag och Familjen Rönnqvist-Nyman ut till Älandsbro för att bevittna årets kosläpp på en av Norrmejeriers gårdar.
Korna var väldigt lyckliga över att få komma ut i det fria efter den långa vintern inomhus och det var väldigt många som hade samlats för att bevittna deras glädjetjut och utsprång.
 
Vår käre gudson tyckte även han att detta var väldigt roligt, liksom kossorna, som var väldigt nyfikna av sig på folkmassan som samlats vid deras hage. En väldigt lyckad dag blev det, kort och gott :)



Gråzon @ Mats & Karin Älandsbro

 
I fredags åkte vi ut till Älandsbro för att lyssna till min käre svågers band Gråzon samt för att avnjuta lite mat ^^
Stora delar av den enorma Åström-släkten var såklart på plats för att titta på bandet och de genomförde en väldigt lyckad spelning. Superduktiga är dem verkligen, allihop! Paparazzi no 1 var såklart jag och jag passade även på att ta en bild av hela bandet innan det var dags för hemgång.
 
Summeringen får bli; en riktigt riktigt bra och trevlig fredag med nya bekantskaper och den härliga svärfamiljen :)



Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)