Projekt: Gästtoalett - KLART!

 
Igår satte vi upp de sista möblerna på vår gästtoalett och därefter tände vi den nya lampan.
Förutom draperiet jag vill ha under handfatet så är nu toaletten färdigställd och redo att användas! Jämför man före- och efterbilden så ser man vilken enorm skillnad färgen har gjort för rummet ^^ Man blir lite mera sugen på att gå på dass nu här nere än innan om man säger så, haha :p
 
Sjukt nöjd är jag med resultatet av mitt slit :)))Mina Orkidéer I Blom

Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 40/2,8G
 
Mina gröna fingrar har verkligen börjat visa sig de senaste halvåret och framåt!
Förutom att mina inomhusväxter växer som ogräs rent ut sagt här inne så står även nästan alla mina orkidéer i blom nu, eller har knoppar påväg att slå ut.
 
Översta orkidéen har haft vilofas i över ett år nu, trodde aldrig den skulle blomma om ett tag. Den är från Nelum och Göran och var den första orkidéen jag fick, i januari 2014. ^^ Den har nu skjutit ny stängel + att den har 17 blomknoppar, varav första slog ut igår morse <3
 
Den magentafärgade orkidéen fick jag på min födelsedag förra året av mami, och den har varit min gladaste orkidé som jag haft och har, med nästan konstant blomning sen dess :D För tillfället har den 11 blommor <3
 
Den vita orkidén fick jag av älsklingen på alla hjärtans dag, och den blommar än :) Har till och med knoppat om nu längst ut med tre nya knoppar ^^
 
Förutom dessa har jag även min "blå" orkidé som kommer att blomma om med vita blommor snart, den har skjutit nya knoppar men än så länge är de bara knoppar så inte så skoj att fota. Och så har jag två till som är i vilofas för tillfället, en liten och en mellanstor :))
 
#orkidenörd är jag, men det är så roligt med blommor ^^ Tror jag tagit efter min bästaste mami där, hehe! Nu blir det ESC, ha en fin kväll alla :)Nystädat I Vårt Radhus <3

 
Vi gjorde ett riktigt städryck igår innan vi åkte till våra jobb, jag och mannen i mitt liv.
Så underbart det var att komma hem till ett städat radhus efter jobbet må jag säga. :) Har haft några dagar nu fulla med jobb, så nu är jag ledig till på fredag.
 
Idag fick vi upp några av badrumsmöblerna till gästtoan, men ännu saknas spegeln och en lampa där inne. Så ni får hålla ut lite till innan det kommer upp en efterbild! ;) Istället bjuder jag på en bild från vårt nystädade kök anno -75 ;) Kommer bli ännu finare i köket när väl den uttjänta diskbänksbelysningen byts ut, samt plåten under diskmaskinen kommer tillbaka där den ska vara. Vi skall installera skydd under diskmaskinen, så därför har vi inte satt tillbaka plåten än. 
 
Ska bege mig ut nu tror jag och rensa lite rabatter ^^ Kram på er!
 Projekt: Gästtoalett II!

 
Sorry för halvtaskiga bilder, ville bara kika in här och visa lite progress på gästtoan vår :D
Nu är allt målat och klart, förutom golvet, som jag nyss målade ett lager häftgrund på :D Så nu ska de torka, sen blir det ett lager till troligtvis, och därefter golvfärg på de :D
 
Kommer bli sjukt nice detta, och gjort för en väldigt liten peng oxå :) Fortsättning följer... ;)Den 15:e Juni Smäller Det!

 
Den 15:e juni är det äntligen dags för mig att kliva upp på scen på Högskolan Kristianstad för att ta min examen.
Efter flera år börjar jag äntligen se slutet på det här examensarbetet som jag slitit med så mycket. Förseningarna har varit många, dels på grund av den depression jag fick efter pappa gick bort, dels på grund av jobbet och allt annat som hänt runtomkring. Men nu äntligen!!!
 
Behöver jag säga att jag är sjuuuuukt nervös? Det är ju liksom bara mitt livs redovisning jag ska hålla hehe :P Ska redovisa några gånger på mina utvalda försökskaniner först dock, Josephine & Jocke från jobbet samt svärfamiljen :p Så kan jag göra bort mig inför dem istället men ha ett sjuhimlans bra föredrag att hålla när det verkligen gäller!Projekt: Gästtoalett!

Hann knappt bli färdig med mina badrumsmöbler förrän jag tog mig an mitt nästa projekt, som blir att göra iordning vår gästtoalett på nedervåningen.
De nymålade badrumsmöblerna måste ju få en fin omgivning ju! Så här nedan kommer en förebild som jag tog innan jag påbörjade projektet..
 
 
Väggarna är som ni ser i en väldigt vacker blå nyans, med diverse hål och missfärgningar. Golvet har gulnat med åren och ja, det ser helt enkelt inte så bra ut :P Här hade jag redan börjat maskera listerna som skulle bli vita.
 
Det jag tänkt göra med badrummet är:
- Måla listerna vita
- Måla tak
- Måla väggarna med den överblivna grå färgen från köket (budgetrenovering deluxe är detta!)
- Måla golvet högblankt vitt
- Byta ut kakeldekoren mot en dekor med marrakech mönster
- Sy ett skynke att hänga runt handfatet så man slipper se det fula under
- Byta spegeln (den som hänger där nu ska upp, den är gjord av ett gammalt fönster så rätt häftig!)
- Byta den hemska plastlampan som hänger på väggen
- Måla karmen vit, samt den andra karmen i hallen oxå i samma veva
 
Och såhär långt har jag kommit so far..
 
 
Färg/nyansskillnaderna mellan bilderna beror på att den undre är tagen i dagsljus medans den övre är tagen på kvällen i mörkret :D Ska iväg och fixa karmfärg nu idag så att karmen blir klar, sedan är det dags att maskera för takmålning ^^ Ha en mysig måndag alla! ^^Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)