Mot Nya Höjder!

Snart är den här.
Min nya kamera och mitt nya objektiv som jag efter månaders velande äntligen har klickat hem. Har aldrig någonsin lagt såhär mycket pengar på något som jag gjort idag i samråd med min älskling. Min Nikon D90 har varit mig mycket kär och trogen i flera år, men samtidigt har jag känt att det länge har varit dags för en uppgradering då jag inte kunnat få ut den kvalitet i bilderna som jag eftersträvat.
 
Tack vare arvet jag fick efter farmor (R.I.P <3) så fick jag oväntat loss de pengarna jag behövde för att uppgradera mig och idag så gjorde jag äntligen slag i saken. Innan beslutet idag har jag dock velat i flera månader mellan olika modeller och objektiv, men till slut så tog jag beslutet att köpa dessa:
 
Nikon D750 FX (Fullformat)
Nikon AF-S 24-70/2,8G ED + Skyddsfilter Hoya Protector HD 77m
 
Valet av kamerahuset var relativt enkelt. D750-huset är det nyaste av fullformatarna på marknaden och placerar sig i mellanklass mellan D610 och D810 som även de är fullformatkameror. Skillnaden är dock att denna har utvikbar skärm, samt bättre prestanda overall än D610, som är en ingångsfullformatare. Prisklivet upp till D810 från D750 var dock för högt och hade jag köpt den hade jag fått kompromissa med glaset till kameran vilket jag inte ville göra.
 
Objektivet jag valt är ett av de bästa på marknaden till den prisklassen det ligger i. Till min D90 har jag haft både porträttobjektiv, vidvinkel samt makro men jag har absolut inte råd att på en gång skaffa allt detta till min nya kamera och då är 24-70 ett väldigt bra allround/vardagsobjektiv att äga till fullformat. Kommer inte kunna ta några riktiga makrobilder med det, men någon gång i framtiden kommer jag såklart att komplettera med ett makro även till detta huset, när pengarna finns till det.
 
Är väldigt nöjd med mina val iallafall, och denna kameran kommer att hålla i många många år, tillsammans med den fina optiken <3 :D Nu längtar jag bara tills den kommer hem hit till mig så att jag får ta ut den på en provkörning! ^.^
 Vårat Radhus

 
God Kväll! :)
Vet ni, jag satt och backade upp mina bilder nu ikväll, och kom då på att jag har väl inte visat någon bild på vårat radhus såsom det ser ut från utsidan? Så här kommer en bild från i somras då clematisen stod i full blom.
 
Vårat radhus är ett av de få kvar på vår gata som fortfarande har originalaltanen kvar, såsom den sett ut sedan -76 då husen byggdes. Detta ska vi dock råda bot på inom de närmsta åren. Exakt hur vi vill att det ska se ut har vi inte bestämt än, är trots allt ett tag kvar till dess. Nästa år står även ommålning på schemat av huset, vilket kommer ta en hel del tid. Sedan vill vi ju även göra i ordning baksidan, som även den är original. Så vi har lite att spara ihop till om man säger så xD Men man får ta en sak i taget ^.^
 
Just nu har vi lite andra projekt här hemma som vi håller på med. Trappen är fortfarande inte klar, behövs en strykning till i taket och så är trappstegen ännu inte målade. Planerna är att vänta med dem tills Westerlunds har varit här och tapetserat. Målning pågår även för fullt i hallen uppe, där cirka hälften av all målning är gjord i detta nu på karmar och foder. Phew! Är lite svårt att få tid till att måla massa när man jobbar mycket, men jag försöker att hitta luckor till det :) Ska nog faktiskt bege mig uppåt nu på studs och måla lite till :D Kram på er!Flowers In October

Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 40/2,8G
 
Det blommar i oktober!
Upptäckte av en ren händelse när jag gick ut att en liten styvmorsviol vackert kämpade kvar i oktoberkylan utanför bron. Samma med ett fåtal blommor på vår clematis utanför dörren. Tror aldrig jag har sett en styvmorsviol såhär sent i oktober förut, men några frostnätter till kommer nog att göra att även den vissnar ner inför vintervilan såsom de flesta andra blommor redan gjort.
 
Känns trist att sommaren i år blev så kort, känns inte som att det blev någon riktig värme direkt. Ingen långvarig sådan iallafall. Får hoppas att nästa sommar blir bättre <3Projekt: Trapphusrenovering!

 
Hej på er :D
Ni får ursäkta den kassa uppdateringen, har varit fullt upp här hemma. Dels har jag jobbat mycket, men sedan har jag och sambon även ägnat mycket tid åt ovanstående projekt. Att renovera en trapp är inget man bara gör i en handvändning direkt, har vi insett ;p Självfallet var även trappen i furu (såklart, det heter ju fasen Furuvägen här uppe!) och denna var torr som fnöske även den, vilket resulterade i att vi målat 6 lager färg på neder delen, och lite mer på övre... Har räknat ihop att jag och sambon spenderat dryga 35 timmar totalt på detta, och ännu är den inte klar... Stegen var nämligen i någon form av linoleum, så vi fick maskera dem då vi måste lägga häftgrund först för att få färgen att fästa..
 
Sedan måste jag även påbörja (eller snarare fortsätta) målandet av karmarna och dörrfoderna på övervåningen, då även dessa är i furu. Vi hade besök idag av Westerlunds Måleri, och de ska tapetsera trappen och hallen uppe åt oss om några veckor. Det är en fördel då om målningen är klar, så man slipper maskera sedan när tapeten och panelen sitter på plats :p Istället för att slita loss fodrena så målar jag dem istället, då dessa foder inte finns att få tag på längre (väldigt profilierade och vackra). Så nu har jag att göra kan jag lova!! Vi har nämligen 6 dörröppningar i hallen uppe, varav en är klar... Förresten, visst har vi en urvacker färg på vår väv i trappen just nu!? Den är sådär äckligt rosa. verkligen tjusigt.. Not!
 
Återkommer med mer update snart såklart :D Ni får btw ursäkta den urkassa kvaliteten på bilderna, trappen är som ett mörkt hål i huset och dessutom fotad på kvällen ;P Ha nu en fortsatt mysig kväll allesammans :DProduktiv & Vacker Höstdag

Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 40/2,8G
 
Idag har det varit en superfin höstsöndag.
Ledig har jag varit också idag samt igår, så har hunnit få mycket gjort! Började med att städa undan lite efter att vi haft våra vänner Madde, Marcus, Micke & Ramona här på besök tills mitt i natten (supermysig kväll var det :D). Därefter satte jag ihop den lykta jag införskaffat i Birsta igår och höstpyntade framsidan, samt sopade bron. När jag kände mig nöjd med bron så var det Gunnsans tur att få lite kärlek så det bar iväg till OKQ8 där jag bokade både tvätthall samt dammsugning. Gick även lös på inventarierna i bilen med både trasa och tvättlappar, samt rengjorde dörrlisterna. Hon fick sig även en välförtjänt vaxning av huven, så nu är hon skinande ren igen :) Hon har sina skavanker, men för att vara 17 år gammal så är hon väldigt fräsch och fin, min lilla pärla <3
 
Bävar inför vintern, att jag måste köra henne längs den ursaltade E4:an. Har lyckats undvika att köra henne de senaste två vintrarna men nu är det oundvikligt eftersom jag behöver henne till jobbet. Kommer att bli många tvättar i vinter har jag en känsla av... Nu ska jag fortsätta min kväll i lathetens tecken, kram på er alla :)Lite Komik På Kvällskvisten

Alltså...
Vad är oddsen att det står en exakt likadan Audi bakom våran Aze här uppe hos oss? Och hur trött är man när man går till vad man tror är ens egna bil och frenetiskt försöker låsa upp, det går inte och man springer tillbaka in och hämtar andra nyckeln samtidigt som man ropar till sambon "det går inte att låsa upp bilen med min nyckel!! Vad fan! Tar din!" Sen kutar man ut igen, prövar åter igen med samma resultat. Rycker som en galning i handtaget, ringer till sambon och förklarar i halvt hysteri att det går inte att låsa upp bilen!! Sen sneglar man åt sidan... Och ser en kopia av samma bil man precis försökte att frenetiskt låsa upp.. Och inser att denna bilen var inte alls vår.... Skrattade ganska gott åt mig själv där faktiskt
 
//Något trött Cissi som strax ska gå och sova efter sitt 9-timmarspass på jobbet idag :P
 
De två tvillingarna på Furuvägen. (kass iphonebild :p)Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)