Året 2016

Året 2016 har varit ett mycket händelserikt år, minst sagt, så här kommer en liten årsresumé!
 
I slutet av januari bytte jag röda arbetskläder mot gröna, då jag fick ett nytt arbete på Coop Forum här i Härnösand. Äntligen tillbaka i stan och jag slapp pendlandet! En fin avskedspresent fick jag också.
 
Avskedspresent från Ica Anderssons i Sörberge
 
 
Mars var månaden då jag, mamsen och lillasyster åkte på vår första resa tillsammans på väldigt länge, ner till våra nyfunna släktingar på mammas sida som vi aldrig träffat förut. Tack vare min fina kusin Samanthas släktforskande fick vi efter alla dessa år äntligen lite släkt på mammas sida också <3 Det var ett känslosamt möte och ett intensivt dygn, men vi alla är så glada över att äntligen ha fått träffats <3
 
Lillasyster, kusin Samantha, mamma och moster Kicki <3
 
 
I maj fyllde min älskling 30 år och jag överraskade med en resa till Helsingfors med Silja Symphony. Vårt vackra grannland bjöd på spännande utflykter, massor av god mat och mycket kärlek tillsammans med min andra halva. Älskar dig gubben min!
 
Solnedgång över Östersjön och buffé på Silja Symphony.
 
 
Juni var månaden då jag blev moster för första gången åt underbara charmtrollet Sebastian Chai Nordin! Självklart åkte vi även upp och hälsade på och jag fick snusa på min systerson för första gången <3 Kärlek på högsta nivå :D
 
Mosters lilla charmtroll <3
 
 
I juni fick vi även storbesök då det var världspremiär för M/S Birka att besöka vår fina lilla stad. Nyfikenheten var stor och massor av människor hade samlats för att se hon angöra i djuphamnen. Självklart var vi på plats också.
 
M/S Birka & Ådalen III
 
 
Juli var månaden då vår stora födelsedagsfest gick av stapeln. I många månader hade jag, Madde och Ramona planerat en födelsedagsfest för våra tre grabbar som alla fyllde 30 i år. Och i mitten av juli blev den äntligen av! De överraskade grabbarna blev hämtade med buss här uppe på Furuvägen för att sedan tillsammans med oss alla åka ut till Norrfällsviken där vi hade pyntat Norrfällsvikens festlokal dagen innan. Många lekar, skratt och god mat blev det och en oförglömlig kväll för våra grabbar.
 
Finaste 30-åringarna <3
 
 
September blev en händelserik månad då vi åkte till Rhodos tillsammans med Jonathan, Martin och Felicia. Rhodos överraskade positivt och det blev en vecka full med sol och bad och roliga äventyr. <3
 
I väntan på bussen, solnedgång över Falirakis strand och vackra Symi <3
 
 
Sommaren och hösten 2016 var även månaderna då vi tog itu med målningen av vårat radhus, rev det gamla trallet på baksidan samt renoverade vår gavel. Har aldrig visat någon efterbild men den kommer äntligen här :D
 
Vår nyrenoverade gavel med två nya fönster.
 
 
November blev en chockerande månad då vi blev överrösta i snö så att vi trodde vi skulle drunkna i den. Aldrig förut har det snöat så mycket på så kort tid. Därefter följde ett intensivt töande och nu lyser snön med sin frånvaro igen.
 
Snökaos i November.
 
 
December har präglats av jobb, men nu väntar årets sista kväll och den kommer att spenderas ute i Saltvik tillsammans med Anna-Lena, Fredrik och Jocke med middag och massor av mys. Gott nytt år på er alla, tack för ett händelserikt och underbart år <3
 



Lite Ögonblick Från Julfirandet I Dagarna 2

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Gott nytt år på er :D
Har varit några intensiva dagar för mig med jobb och julfirande, men nu är jag äntligen ledig i två dagar. Så passade på att redigera lite bilder från vårat julfirande :)
 
Julafton började med jobb och avslutades på Brunnshus med svärfamiljen. Massor av god mat, mys och så traditionen där svärfar och svärmor försvinner och så helt plötsligt kommer tomtefar och tomtemor, haha. :P Helt sjukt att de ska lyckas missa varenda julklappsöppning (haha). Efter julklappsöppningen följde frågesport och kakfrossa deluxe och vi rullade sedan hem (bokstavligt talat).
 
Juldagen firades hos älskade mamsen i Kramfors tillsammans med systeryster, Jonas, älsklingen, mami, charmtrollet Sebastian och Thomas som kom och hälsade på en sväng. Lillebror var tyvärr jättesjuk i en hemsk förkylning, så vi packade en picknikkorg med julbord och efterrätt och åkte och hälsade på honom också eftersom han inte hade möjlighet att delta. En tur upp till pappas grav blev det också där vi tände ljus på graven <3 Sedan väntade julklappsöppning nummer två och mammas supergoda efterrätt som blivit lite av en tradition nu då vi har den för tredje året i rad. Sedan blev det såklart mys och surr och klockan var väldigt mycket när vi rullade hemöver mot Härnösand igen, åter igen proppfyllda av god julmat.
 
Har fått så mycket fint denna jul, tack allihop för alla fina presenter! <3 Och för dessa två underbara dagar som spenderats med de bästa <3 Är så lyckligt lottad att jag har så underbar familj <3 :)



God Jul! <3

 
Vaknade imorse av att den ilskna telefonen tjöt som fasen klockan 06:00.
Yrvaken klev jag upp och hörde smatter mot fönsterkuporna. Tittar ut och ja, mycket riktigt, det REGNAR.. massor. Inte direkt det man hade hoppats på att få höra när man läst att det skulle snöa idag. Sladdade iallafall ner med bilen till jobbet i regnet (det var verkligen isbana över hela vägen på vissa ställen) och avverkade mitt jobbpass som avslutades klockan 13. Därefter blev det hem, slänga på sig finkläder och fixa sig och sedan brassade jag iväg till Brunnshus där julbord väntade tillsammans med svärfamiljen.
 
Trots att jag varit så himlans trött i sinnet så har det varit en mycket underbar dag, och imorgon väntar julafton nummer två hemma hos mamma i Kramfors. Kommer bli så skoj :D Bilden ovan förresten är årets julklappshög, noga inslagen av mig där inte ett enda paket är det andra likt (förutom mina från Matte då hihi:P). Nu blir det till att skalla kudden stenhårt så att man orkar med morgondagen också. Ska bli så skönt att få sova nu efter en tung arbetsvecka. God jul på er! <3



Julfint Utanför Vår Dörr <3

Nikon D750 + NIkkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Snön lyser med sin frånvaro, likaså gör julkänslan.
Men trots avsaknaden av det vackra vita så har jag julpyntat lite utanför dörren. Det känns dock verkligen inte som att julafton är endast fyra dagar bort, och tiden har gått så sjukt fort. Det var ju alldeles nyss första advent, hallå?! Men så har jag ju i stort sett jobbat mig igenom hela december också, så det kan ju ha med saken att göra.
 
Idag har jag iallafall varit ledig, efter en 44h lång arbetsvecka. Stressnivån har varit hög, kundfrekvensen har varit skyhög och postkön har varit milslång. Men idag har jag iallafall fått slappna av lite och vi har hunnit med att handla de sista julklapparna, städat huset och lagat mat. Nu kommer jag inta positionen här framför datorn resten av kvällen med ett glas vin och invänta morgondagen då jag jobbar 11-22:25. Kommer bli jobbigt ja, men det kommer visa sig på lönespecen sen också ;) Ha nu en fin tisdagskväll allihop <3



Isig Lucia

 
13 december och lucia är här!
Julkänslan har infunnit sig och det är vitt och vackert ute. Eller inte! Det är minusgrader, men trots det så regnar det för fullt ute och vägen har förvandlats till en livsfarlig isbana. Rapporterna om olyckor strömmar in, och sambon åkte iväg på jobbet för en liten stund sedan. Men han hann inte ens komma ut ur stan innan det var stopp och han fick ringa till chefen och säga att nej, han kommer inte kunna ta sig till jobbet idag.
 
Jag gick ut för att inspektera statusen på Gunnsan och kan konstatera att det kommer krävas mycket slit för att skrapa denna bilens rutor ren från pansarisen som ligger som en tjock hinna över hela bilen. Men nu kan jag iallafall ta volvon till jobbet ikväll, så Gunnsan får förbli isig till imorgon. Ångrar grovt att jag inte gjorde ett försök att köra in bilen i garaget igår kväll! Kommer få lida för detta beslut imorgon, haha.
 
Hoppas att ni trots allt får en fin lucia ändå, även fast det regnar ute när det borde snöa. Ta hand om er och kör för fasen försiktigt om ni måste ge er ut på vägarna! Kram <3



Patric & Sofia Med Familj II

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Sista bilderna från familjefotograferingen fick bli på dessa två underbart söta barn :)
Inte lätt som sagt att fotografera barn, men plötsligt så händer det och man får några riktigt fina bilder. Det gäller att vara redo och fånga ögonblicket bara :D
 
Tyvärr så jobbar jag väldigt mycket nu kommande veckorna fram till jul, och dessutom så jobbar jag på julafton med till 16. Första gången någonsin som jag jobbar på julafton, känns lite konstigt. Men någon gång måste ju vara den första!
 
Igår var jag ledig och då tuffade jag och Gunnsan upp till Kramfors och bästaste mamsen där vi spenderade eftermiddagen med att fortsätta tapetsera hallen. Nu återstår det inte så mycket kvar, fast vi sparade nästan det värsta till sist haha xD Konstiga vinklar och vrår, men det ska nog gå det med ;) 6 dörröppningar i den lilla hallen, så det har blivit mycket mäta, tänka och kapa innan uppsättning av varje våd på väggen :p Men roligt som fasen har det varit, mamma och jag är ett riktigt bra team tillsammans ^.^ Kvällen nu kommer iallafall spenderas i lathetens tecken efter en lång dag på jobbet. Trevlig kväll på er allihop :)
 



Patric & Sofia Med Familj

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Fick äran för ett tag sedan att fota denna fina familjen i stadsparken :)
Det är ju så himla skoj att fota nya ansikten, men att få alla dessa ansikten att samarbeta exakt samtidigt för att få en perfekt bild är som alltid ett spännande projekt, haha :p Men till min hjälp hade jag bästaste Maddelutt, med reflexskärmen i högsta hugg :D Och trots det kassa och kalla vädret blev det flertalet fina bilder, mitt långa 24-70 objektiv till trots (dåligt ljusinsläpp plus långt objektiv = no funny). Högsta önskan just nu dock är ett 85mm porträttobjektiv som ger bättre bakgrundsoskärpa! Någon gång, snart så, då jäklar ska jag slå till :p
 
Hoppas ni har en fin kväll i det blöta vädret ute (från -12 till +2 på inte ens ett dygn är ganska galet!!) kram på er allihop :)
 



Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)