Tunisien Revamp

Nikon D90 + Nikkor 18-105/3,5-5,6 VR + Nikkor AF-S DX 40/2,8G Micro
 
I brist på annat har jag den senaste veckan åtagit mig att gå igenom alla bilder från Tunisien, likt det jag gjorde med Kroatienbilderna.
Skillnaden mellan de två destinationerna är dock att i Kroatien hade vi ett perfekt väder, och en inte lika gassande irriterande sol som i Tunisien. Det hårda ljuset är svårt att få bukt med på många bilder då jag inte gärna hade kameran framme hur länge som helst i den 35+-gradiga hettan vilket har resulterat i att flertalet bilder fick en exponering som verkligen gav mig en utmaning i Lightroom och Photoshop. 
 
Det känns dock kul att redigera om bilderna med de nya teknikerna jag lärt mig som skapar lite mer dramatiska effekter och framhäver detaljer som jag annars aldrig hade funderat på att lyfta ^^
 
Annars så har jag jobbat rätt mycket den senaste veckan, därav avsaknaden på nya bilder. Snön har vräkt ner några dagar också, för att sedan töa bort vilket har resulterat i stora tunga snösjok som hänger ner från taket på baksidan. Är bara en tidsfråga innan dessa brakar i backen med ett dån. För plåttak som vi har gör att ljudet verkligen blir som ett dån, har blivit orolig emellanåt när det helt plötsligt smällt till så högt att det låtit som att taket åkt av kåken, haha :p men så har det ju givetvis inte varit, tack och lov för de :p
 
Nu får ni ha en skön och lat kväll allesammans, för det ska jag ha :D Har ju enda lediga dagen nu fram till söndag idag, så ska avnjuta den med att bara ta det lugnt. Är skönt att ha det så ibland också. Kram på er!Vinterpromenad På Alla Hjärtans Dag

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Har ådragit mig en hemsk förkylning de senaste dagarna, men igår trotsade jag den och vi gick en liten runda på bondsjöspåret innan älsklingen åkte på jobbet.
Det var riktigt behagligt ute faktiskt ändå, vindstilla som det var, och trots förkylningen så var det riktigt skönt att få komma ut :)
 
Är nu ledig fram tills onsdag så jag hoppas att min förkylning ger med sig till dess!! Hoppas ni får en mysig dag allesammans ute i solen :)Lite Renoveringsbestyr Senare

 
Det har hänt lite hemma sedan jag sist uppdaterade om renoveringsläget :)
Idag kom elektrikern och bytte vår gamla elcentral, så numera går detta hus på automatsäkringar :) Dessutom blev något gjort som vi väldigt länge velat göra, nämligen att byta den utslitna och trasiga belysningen ovanför diskbänken. Så nu är det fula lysröret äntligen väck, och ersatt med en fin spotlightramp. Tänka sig vilken skillnad det blev av bara den lilla detaljen, och att äntligen ha belysning ovanför diskbänken efter sisådär 9 månader utan känns underbart. Köket är nu 100% färdigt :D
 
Förutom ny elcentral har älsklingen tillsammans med sin bror även fått upp dörren till vinden, så man slipper kalldraget däruppifrån. Dörren var så bred (10x21) att vi fick specialbeställa den från XL Bygg och dessutom fick vi vänta i två veckor på den, men nu äntligen är den på plats :)
 
Trappen har fått sina mattor ditsatta, så nu är även det projektet klart, sånär som på lite småfix med en list som jag håller på att greja med (därav mina prylar på golvet, hehe).
 
Imorgon väntar jobb, 08-18, så det blir en tidig kväll för mig ikväll. men först blir det lite slipning. Ha en mysig kväll allesammans :DKroatien Revamp

Nikon D90 + Nikkor AF-S 18-105/3,5-5,6 VR
 
Februari.
Blött som om det vore april redan, och lite nu och då dånar det till i huset då de tunga snösjoken flyger av plåttaket med dunder och brak. Januari och februari är verkligen de två månaderna då jag själv känner att fotograferandet står i stiltje och då jag verkligen inte har någon motivation alls att ge mig ut och fota. Detta beror till stor del på min lathet, men även på allt förarbete innan jag kan ta ut kameran också, då den skall ligga i fotoväskan ute och acklimatisera sig i iallafall en timme innan man ger sig ut, samt likaså när man kommer in. Detta gör man för att förhindra att kondens bildas och tar sig in i kameran. Så nej, mycket fotograferande har det inte blivit, för utöver ovan nämnda anledningar har jag även börjat bli urbota less på denna gamingdatorskärm som jag har. Har kalibrerat den flertalet gånger, men detta hjälper inte, den visar fortfarande för mycket magentafärger och alltför hög ljusstyrka (trots att jag dragit ner det reglaget). Sedan är kontraståtergivningen inte heller tip-top alla gånger. Så jag funderar starkt på att investera i en bättre skärm snart, om jag får gubens medgivande vill säga.
 
Eftersom jag inte fotograferat mycket har jag istället ägnat tid åt att ögna igenom mina gamla bilder i dator dock, och då fastnade jag för mina bilder från vår resa till Kroatien och Dubrovnik i 2014. Har suttit och experimenterat en hel del i Photoshop de senaste dagarna med dessa, för att framhäva alla detaljer i bilderna. Tyvärr så ser man ganska tydligt min D90:s begränsning i dessa bilder om man jämför med min D750, då man inte riktigt får upp skärpan i de framhävda detaljerna, men jag tycker ändå att det har varit kul att öva på HDR med dessa. Vad tycker ni? Aningen bättre än de gamla bilderna ändå? :DMin Fina Avtackning

 
I fredags låste jag dörrarna till Ica för sista gången.
En korg väntade mig i personalrummet och jag kunde inte låta bli att skratta lite för mig själv när jag såg att de hade satt fast näsdukar på den. Detta då jag är så blödig för att jag kommer sakna alla mina fina kollegor där nere. Näsdukarna kom väl till hands då tårarna rullade nerför kinderna både, en, två, tre.. ja säkert tvåsiffriga gånger under kvällen allteftersom mina kollegor slutade och kom och sa hej då.
 
Till och med efter att vi låst om oss och gått till bilarna på parkeringen började jag gråta igen för då kom Elisabet för att få tillbaka nyckeln. Hon gav mig en kram och sa att jag är så välkommen tillbaka om jag inte trivs, vilket var ett bra kvitto på att man förhoppningsvis har gjort ett mycket bra jobb under sin tid där nere.
 
Kommer sakna er alla, men ska försöka ha vägarna förbi, det lovar jag ;)Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)