Min Systers Lilla Familj <3

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Förra veckan var vi på roadtrip upp till Umeå för att hälsa på min lillasyster och hennes Jonas samt för att träffa deras lille sötnos för första gången.
En månad gammal är han nu, och usch vad söt han är! Det var ju så att mostershjärtat bara smälte <3 Självklart så ville jag ju ta några bilder på den nyblivna lilla familjen, och ovanstående bild togs kvällen innan vi for hem. Jag meckade ihop en temporär reflexskärm av folie och kartong som mamma snällt fick stå och hålla när ovanstående bild togs i motljus mot den nedgående solen. Inte för att den var speciellt effektiv, men den gjorde ju lite verkan iallafall, haha. Efteråt begav vi oss ut på en kvällspromenad där vi halvt blev ihjälbitna av den ilskna myggen. Huva. 7 myggbett på en och samma gång, på samma ställe dessutom, axeln. Det var typ som att de alla gick ihop och bestämde sig att NU JÄKLAR SKA VI ATTACKERA! Så ja, det kändes, haha :p
 
Lille Sebastian har iallafall än så länge varit ett väldigt snällt tillskott vad det verkar. Sover, äter, bajsar. I den ordningen. Tänk att jag har blivit moster :D Kommer att lära grabben massvis med hyss i framtiden, de kan jag lova, hehe <3 ;)



30x3-Årsfest @ Norrfällan I

Nikon D750 + Nikkor Af-S 24-70/2,8G ED
 
Nu nästa helg,
så kommer något att hända.
Och mot detta så ska du veta
Har du inget att invända
 
I många tekoppar har vi skålat
Och än mer fjärilar vi har målat
Men nu snart är det klart,
vi tre tjejer lovar er att det
kommer att bli underbart.
 
Så löd första versen av de 5 lapparna vi skrev och gömde som en skattjakt här hemma för våra killar innan festen.
I ett halvår hade jag, Ramona och Madde planerat detta under våra "teapartys" och varje gång en nyfiken fråga kom från någon av grabbarna hade vi svarat att vi målat fjärilar. Haha. Skattjakten på lapparna ledde grabbarna från tangentbordet upp till badrumsskåpet, vidare in i garderoben och slutligen till sängen, där ett inslaget paket väntade tillsammans med sista lappen. Den instruerade dem att de skulle infinna sig vid busshållsplatsen klockan 12:15, och att de skulle ta på sig kläderna som vi lagt fram åt dem. (vit skjorta, blå slips och byxor). Haha fasen vad de måste sett förvånade ut då de alla tre kom ut till busshållsplatsen med samma kläder och med varsitt paket i händerna xD Typ va fasen är de som händer?! :P
 
Vi hade bokat en buss för oss allihop ut till festlokalen (som vi spenderat hela fredagen med att pynta) i Norrfällsviken och hem dagen efter, och på den hade vi satt ett plakat där det stod Partybussen. Tog tyvärr ingen bild på det dock D: Men ni får tänka er en färgglad och stor skylt :p
 
Iallafall så for jag iväg till Coop i all hast medan Matte gjorde sig redo hemma. Hämtade våra beställda smörgåstårtor, in i bilen, sedan upp till Högslätten där bussen och alla de andra väntade. Sedan bar det iväg till Furuvägen. När vi närmade oss så gömde vi oss alla så att grabbarna skulle tro att det var en tom buss som kom, så gissa om deras förvåning när bussen stannar, de kommer in och vi alla hoppar fram och sjunger "Ja må dem leva" hehe :D Fy fasen så jäkla lyckat det var. De var i typ chock över att de kom en stor partybuss och hämtade dem, och att vi alla var där :D Så jäkla roligt var de att se deras miner xD
 
Väl ute så fixade vi våra stugor och gjorde en tipsrunda med frågor som alla fått skicka in om sig själva innan det var dags för mat. Jonathan och Felicia bestämde sig för att komponera en liten låt till Matte oxå som de sedan sjöng för oss. Så fint <3 Efter maten fick grabbarna sedan öppna sina paket... De skrattade rakt ut när de såg vad som var i dem. Peruker, tights, smink och tröjor som vi låtit trycka upp med "vackra" motiv på dem haha :P Därefter hade vi en tävling där de fick sätta på sig kläderna och sminka varandra och gå catwalk. xD
 
Fortsättning följer.. ;)



Status @ Framsidan Av Huset

 
Vad är väl en semester utan lite renovering :p
Den hade ju varit fruktansvärt, och tråkigt och.. Och alldeles.. alldeles underbart. Haha skämt åsido, men nog känns det som att semestern rinner iväg fruktansvärt snabbt när man har så mycket att göra på hemmaplan som man vill hinna klart med innan semestern är över.
 
Mycket av förra veckan försvann ju åt planering av grabbarnas 30-årsfest, och fredagen, lördagen och delar av söndagen tillbringades ute i Norrfällsviken åt detta. Festen blev en stor succé dock, och vi alla var hemma runt middagstid här i Härnösand igen på söndagen. Kommer posta lite bilder från den såklart oxå :D
 
Har iallafall äntligen kommit en bra bit på vägen med målningen nu idag och har gett mig på väggen på framsidan efter målartvätt, skrapning, lite spackling och slipning. Mitt största hinder har varit den stora klematisen på framsidan som hann ge mig bra mycket huvudbry innan jag kom på hur jag skulle binda upp den för att frilägga väggen den satt på. Upptäckte nämligen en väldigt bra placerad krok på takfoten och bestämde mig för att skruva loss spaljen och binda fast den i kroken. Målningen av väggen vid klematisen var även den ett eget litet projekt för sig, där jag delvis fick stå på en stol då trappstegen inte gick in emellan, sedan stod jag uppe på räcket vid sidan av dörren, och sist på marken där jag fick pressa in penseln bakom klematisen. Men till slut så ;D Nu återstår bara lite mer målning längst upp mot taket där klematisen har suttit, men om jag räknat rätt så kommer jag kunna sätta upp den imorgon igen innan jag fortsätter mitt målande där.
 
Herregud vilken skillnad färgen gör, man tror de inte från början, men när man väl satt penseln mot väggen och målat lite så ser man verkligen skillnaden. Jag satsar på att måla klart imorgon ^^
 
Vi har även blivit hundvakt till på torsdag åt Madde & Marcus hund Jacko, och i skrivande stund ligger han i sin säng är bredvid oss och sussar så sött och snarkar, haha :p Madde, Marcus och Viggo är på semester i Furuvik, och då deras hundvakt plötsligt fick förhinder bestämde vi oss för att rycka in istället. Och än så länge går det som en dans på rosor :)
 
Nu väntar sängen för mig, och imorgon är det upp i ottan som gäller och måla måla måla :p Kommer måla det vita imorgon på morgonen innan solen gassar alltför starkt, och därefter slutföra målningen av väggen på eftermiddagen när framsidan hamnat i skugga. Ska bli väldigt skönt att bli klar med detta kan jag lova :p Sov så gott nu allihop :)



Grabbarna Har Jobbat På Bra Idag.. ^^

 
Semestern är ju kanske egentligen till för att man ska ta det lugnt och bara njuta.
Men inte på Furuvägen 74 inte! Här har det varit full fart ända sedan klockan 9 imorse. Jag på framsidan och bröderna Åström tillsammans med svärfar på baksidan. Jag har slipat, målat och jäklats där, de har skruvat, svurit och jäklats här.
 
Det hela tog fart för någon vecka sedan när jag kom hem från jobbet. Då hade Matte fått en idé. Det gamla trallet skulle bort! Och han hade redan hunnit riva bort första planket så det fanns ingen återvändo, haha. Och nu någon vecka och x antal trallskruvar senare ligger det nya och vackra trallet på plats. Grabbarna har tillochmed hunnit med att sätta upp första bjälken till den framtida inglasade delen av altanen. Stolt man blir över dem ^.^ Kommer komma fler bilder sedan när allt är klart :)
 
Nu har vi iallafall intagit soffläge, och så kommer det förbli resten av kvällen. Ni får ha en fin kväll allihop :D



En Trevlig Överraskning

 
Idag när jag satt och sminkade mig som bäst så såg jag en av våra gulliga grannar utanför.
Öppnade dörren och då stod hon där med en vinflaska som hon ville ge mig som tack för att jag vattnat hennes blommor medans de varit bortrest. Haha, så himla gulliga de är! <3 Gav hon en stor kram och sa att det var så lite så :)
 
Det är bland det bästa med att bo på Furuvägen, vi har nämligen så himla mysiga grannar! Trivs som fisken i vattnet jag, även fast man bor "tätt inpå" varandra och vinkar när man ser dem gå förbi utanför köksfönstret när man sitter där på morgonen och dricker sitt kaffe. Skulle aldrig vilja bo på annat sätt känns de som just nu. Lägenhet var helt fel för mig, uppvuxen i villa som man är. Att enbart ha en dörr och ingen riktig ingång, ingen entré.. Nej, jag lessnade snabbt på det.
 
Nu har vi ju massor att stå i här hemma med renoveringar, men jag tycker det är kul att hålla på och pyssla :D Imorgon t.ex. blir det målning av fodren runt fönstren på baksidan, innan jobbet. Efter passet imorgon har jag också SEMESTER! Ska bli så himla skönt, kanske man kan hinna klart med en del av grejerna på vår to-do-list för sommaren :) 



Kvällssol I Vår Färdigställda Hall

 
Något jag verkligen älskar med sommaren är de sena solnedgångarna.
Kvällssolen dröjer sig kvar länge, och vår övervåning badar i solljus varje kväll. Det är riktigt vackert, och ger en sån där mysig känsla. Jag kom ju på också att jag inte visat slutresultatet på trapprenoveringen, inte sedan den blev 100% klar och inredd i varje fall. Så när hallen badade i kvällsljus nu tog jag med mig kameran upp och fyrade av några snabba bilder. Stängde dock dörren in till sovrummet, för vi har inte bäddat sängen idag, haha ;)
 
Har haft en sjukt tung jobbvecka på jobbet, men efter passet på lördag har jag välförtjänt semester i två veckor. Känns så himla skönt, för då kommer vi att hinna med en hel del här hemma (även om det såklart ska bli lite slappande oxå!). Baksidan av huset är ju färdigmålad, förutom runt fönstren och under taket. Matte har även börjat slita loss det gamla trallet på baksidan så nu ser det verkligen ut som en krigszon där bak, haha! Imorgon ska jag börja färdigstryka planket in mot grannen som vi bytt också och på lördag är tanken att jag tar fönstren. Sedan när målningen är klar här bak ska jag ge mig i kast med framsidan. Gaveln kommer vi att ta sist och den kommer vi att få hjälp med av en snickare som vi hyrt in. Mycket som händer nu :P
 
Tyvärr har jag ju ingen förebild på baksidan såvitt jag vet, men jag ska ta och rota lite i arkiven och se om jag kan hitta någon ^^ Fortsatt trevlig kväll på er nu :D



Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)