Min Minsta Kusin Wilma

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Så har påskhelgen lidit mot sitt slut och jag har avverkat 62h jobb sedan i söndags.
Idag är jag ledig, men vädret är såklart skit ute (som alltid när man väl blir ledig) så vad passar inte bättre då än att redigera lite bilder :D
 
Det här är min minsta kusin Wilma, som jag tog några snabba bilder på i soffan hemma hos min moster innan vi åkte hem. Hon var inte speciellt svårflörtad att få att le direkt, så det blev några riktigt fina bilder trots att jag bara fotade henne i någon minut. Längtar så tills vi kan åka ner och hälsa på vår fina släkt igen <3 :D
 
Förutom redigering så har vi även hunnit med att storhandla på min arbetsplats, samt klippt ner lite blommor ute. Blev inget större ingrepp i trädgården idag dock, snålblåst och regn är inte skoj arbetsväder. Men hoppas på att det klarnar upp tills imorgon så vi kan ta resten då! :) Kram på er, hoppas ni haft en mysig påsk :)
 
 



Lilla Gumman Bland Blommorna

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Lilla Gumman är som alltid en fröjd att fota.
Samma var det när de här bilderna togs och den lilla kattmodellen ställde glatt upp på bild där hon låg så sött på fönsterbrädan hemma hos mamma. Det som gör henne så perfekt att fota är att man kan prata med henne samtidigt, och då tittar hon rakt på en. Man kan även knäppa lite med fingrarna eller fladdra med något och då tittar hon dit och håller den posen tillräckligt länge för att man ska kunna ta iallafall en eller två bilder.
 
Detta får bli ett superkort inlägg tyvärr, för jag börjar jobbet kl 13 och jobbar till 22:25 ikväll. Är mitt inne i min 46h jobbvecka så det är därför jag inte haft så mycket tid till att sitta här och uppdatera. Ikväll när jag kommer hem blir det raka spåret i sängen nästan, för imorgon är det jobb 11-18 som väntar. Men sedan är jag ledig i en dag innan jag går på de två 10h passen i helgen :p Ha det så fint allesammans, ut och njut i solen :D



Jönköping & Första Mötet Med Släkten På Mammas Sida - Part II

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
När flygplanet stannade och motorerna slogs av såg vi plötsligt en man komma ombord på planet med en filmkamera.
Han ställde sig ner på huk vid ingången varpå vi fick lov att gå av. Nere på marken möttes vi av fler kameror men det var en person som inte hade någon kamera i handen. Denna var dock iklädd Jönköping Airport reflexväst, så först trodde jag att hon jobbade på flygplatsen. Men så tittade jag igen och såg att det var något bekant över henne. Mamma gick fram och omfamnade henne och det var då jag insåg att det är ju min moster!
 
En stor kram fick hon av oss alla, alltmedans kamerorna fångade ögonblicket på film. Därefter gick vi in till flygplatsen, med några obligatoriska fotograferingsstopp, och där väntade nästa överraskning. Alla mina fyra kusiner och min mosters man var där! :) Man hade ju sett alla på bild, men nu fick vi för första gången någonsin träffa våra släktingar på riktigt. En obeskrivlig känsla att ha fått släkt på mammas sida är det. Helt obeskrivlig, och jag är så glad att har fått träffa dessa underbara släktingar. Ett stort hål i släktträdet har nu äntligen fyllts igen.
 
Det blev ett intensivt dygn, eftersom vi skulle åka hem dagen därpå, så hela kvällen spenderades i min moster Kicki & hennes man Karis kök där vi åt lite sen kvällsmiddag och bara pratade. Och pratade. Det var skönt att vara ifrån kamerorna och bara kunna vara. Bara kunna umgås tillsammans som en stor familj. Och vips sa det bara och så var klockan efter ett, varpå vi försökte göra ett uppbrott för att sova. Det dröjde dock inte länge innan i varje fall jag befann mig inne i köket igen med min kusin Samantha och Kicki, haha! Till slut kom vi iallafall i säng, men sent blev det.
 
Dagen efter tog vi en promenad runt det lilla samhället, där det blev mycket fotande och ännu mer prat. Det fanns ju så mycket att prata om! Tiden gick superfort och vips var klockan tre och det var dags att bege sig tillbaka till flygplatsen. :(
 
Hade en underbar (om än alldeles för kort) tid i Jönköping och vi kommer definitivt att ses igen. (Förhoppningsvis snart!) Planer har redan börjat smidas att vi ska få besök upp hit i sommar, yay :D Det ser jag verkligen fram emot :)



Jönköping & Första Mötet Med Släkten På Mammas Sida - Part I

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Det var en spänd liten familj som samlades i tisdags hemma hos mamma.
Vi har ju vetat att vi haft släkt på mammas sida, men vi har aldrig träffat dem. Fosterbarn som mamma är, blev hon separerad tillsammans med de övriga syskonen från min mormor, så vi har aldrig haft någon släkt på hennes sida utöver min morfar som gick bort för ca 8 år sedan. De syskon som mamma hittat har inte velat ha någon kontakt, så mamma hade gett upp det hela efter ett tag och på den vägen har det varit.
 
Min kusin Samantha i Jönköping började släktforska då hon tyckte att släkten var så liten på sin fars sida, och det var så hon fann min mamma. Sedan dess har vi pratat på nätet, och då min moster Kicki vann en tävling "Träffa din drömgäst" så var det självklara valet min mamma och oss. Så vi visste att det skulle vara ett pressteam på plats när vi klev av, vilket gjorde det hela ännu pirrigare.
 
Efter att ha tagit bilen ut till flygplatsen i Kramfors, som för övrigt ligger mitt ute i ödemarken känns de som, fick vi gå ombord planet ner mot Stockholm. Med 2 timmars uppehåll på Arlanda tog vi oss tillsammans till Sky City där vi åt middag på East & West medan vi spanade på alla resenärer som stressigt gick förbi med resväskor mot terminal 5. Det var nog den dyraste sallad jag någonsin ätit, men fasen vad god den var :D
 
När vi kom tillbaka till terminal 3 hade klockan blivit lite över 8 på kvällen, och ett tag kändes de som att vi var de enda som skulle boarda det här planet till Jönköping, då terminalen i övrigt var helt öde. Vi satt och pratade en stund, tog lite bilder och diskuterade det faktum att det här var första gången någonsin som vi tre åkte iväg någonstans själva. Mamma, Millan & jag. Det har liksom bara varit vi på den här sidan släkten. Fram tills nu.
 
Terminalen fylldes så smått allteftersom, och till slut fick vi gå ombord på planet med destination Jönköping. Nervositeten började så smått komma. Tänk om dem inte alls var som vi hade tänkt oss och om vi inte skulle klicka? Det är ju trots allt människor vi aldrig träffat förut.
 
Efter en flight på cirka 45 minuter såg vi Vättern nedanför oss och planet gick ner för landning. När vi närmade oss på marken såg vi flertalet människor stå där ute, varav 5 fotografer.
 
Fortsättning följer...



Mina Sticklingar I Jord

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
I förrgår planterade jag mina första sticklingar någonsin i jord :D
Den ena är avklipp från min frisering av moderplantan som växt sig så lång att krukan ej längre var synlig (stort dags för frisering då hehe) och den andra är en stickling från min stora kalla som jag fick av mamsen. Kanske har man lite gröna fingrar ändå? ^^ Isåfall har jag definitivt fått de från mamsen!
 
Om ni undrar varför det står orkidestänglar i vatten så beror det på att jag klippt av alla stänglar från mina orkideer, för att främja bildandet av nya rötter och blad. De har tyvärr inte mått bra av att stå i drag i fönstren under denna vintern, så nu hoppas jag att de lägger energi på annat än blommor ett tag framöver :)
 
Imorgon bär det förresten av söderöver, ner till Jönköping! Kommer bli så himla kul att träffa nyvunna släkten, även om det bara är över en dag. Kameran följer självklart med! ^^



Höga Kusten Med Älskling

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Woop Woop!
Nu är man nyss hemkommen från en förvånansvärt lugn stängning på Coop. Så snart väntar sängen, för imorgon är det upp och jobba igen som gäller. Därefter har jag dock resten av helgen fri, vilket ska bli skönt ^^ Har ju jobbat de senaste helgerna så ;p
 
I tisdags hade älsklingen förberett en överraskning, nämligen ett besök på Hornöberget med middag och spapool. Varje gång man är därute kan man inte låta bli att imponeras av den vackra Höga kusten bron, som med sitt långa brospann lyser upp Ångermanälven. Dock blåste det riktigt kallt, så det blev bara att fyra av några snabba bilder innan kylan gjorde att vi satte oss i bilen och åkte hem. En mysig kväll var det dock, som alltid här ute :D
 
Nästa vecka händer det grejer, på onsdag åker vi ner till Jönköping för att träffa våra nyvunna släktingar som jag skrev om tidigare (här). Ska bli så kul att träffa dem!! Kameran följer självklart med :D Nu får ni ha en mysig fortsatt kväll allihop, själv ska jag skalla kudden snart :)



Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)