Helsingforskryssningen - Hemfärd

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Efter att vi klivit ombord på M/S Silja Symphony igen var det dags för buffé nere i stora matsalen.
Och vilken buffé det var! Det fanns verkligen något av allt. Allt från fläskfilé och pommes till redig kinamat, tacos och kallskuret. Tonvis av efterrätter, egen mjukglassmaskin, ostar & kex.. Behöver jag säga att vi åt så att vi inte kunde trycka ner en enda matbit till? :P
 
Mätta och belåtna gick vi sedan ner till promenaden och tog en liten tur in i butikerna. Därefter satte vi oss längst bak igen, i baren, där en trubadur underhöll oss. När solen var påväg ner gick vi upp på däck och tittade på den vackra solnedgången. Magiskt vackert var det! <3 Sedan hoppade vi båda i säng, väldigt nöjda efter vårat dagslånga äventyr i Helsingfors.
 
Dagen därpå när vi vaknade såg vi de välbekanta öarna och kobbarna i Stockholms skärgård igen. Gudomlig frukost intogs på restaurangen Tavolata medan vi studerade de många sommarstugorna och fritidshusen som långsamt passerades. Väl framme i hamn var det efter en stunds väntan dags att åter kliva på bussen som skulle ta oss hem till Norrland igen. När vi passerade Uppsala började det regna och då sade vi till varandra att fasen vilken tur vi haft med vädret. Och det hade vi ju verkligen haft, för dagarna därpå möttes vi ju av en regntung himmel varje gång på morgonen då vi drog upp persiennen.



Sakura @ Helsinki

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Som jag gjort tidigare vårar så postar jag även detta år lite vackra vårbilder på de japanska körsbärsträden i blom :D
Skillnaden är dock att tidigare år har de varit tagna i Kristianstad, denna gång är de tagna i Helsingfors ^^ Jag upptäckte även för ett tag sedan att de planterat körsbärsträd här i Härnösand också, vilket jag tycker är väldigt roligt! Dock är de ännu väldigt små, men det lilla rosa man ser runt resecentrum och rondellerna är himla fint :) Förhoppningsvis växer de på sig snabbt, dock lär de inte göra de just nu med tanke på det kassa vädret vi har haft de senaste dagarna. Regn, regn och mer regn. Tragiskt väder var bara förnamnet.
 
Det är dessutom värsta lervällingen delvis här på baksidan, för de har börjat gräva för fiber nu i vårat område och igår var de hos oss i regnet och grävde ett dike i vår gräsmatta (buhuuu) och efterlämnade sig en massa lervälling som jag nu måste så gräs i såfort det har torkat upp lite. Men jag misströstar inte, snart kan jag ladda upp bilder utan att behöva vänta tills sambon spelat klart sina jäkla CS-matcher, och det ska bli så himla skönt! Adsl via telejacket suger verkligen stenhårt. 1 juli ska allt vara klart iallafall, och som jag längtar! :D



En Dag I Helsingfors

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Vid klockan tio landsteg vi på Olympiaterminalen i Helsingfors och möttes av strålande klarblå himmel och dryga 20 grader ute.
Underbart härligt! Vi började vår upptäcksfärd med att besöka den gamla saluhallen, som verkligen var sjukt mysig med alla små minibutiker uppradade efter varandra. Därefter styrde vi kosan Uspenskijkatedralen, där vi även gick in och beundrade den vackert utsmyckade byggnaden från insidan. Efter att habeundrat den ett tag fortsatte vi mot den kanske mest kända byggnaden i Helsingfors, domkyrkan. Jag svor lite för mig själv dock att vädret var så förbaskat bra, hade önskat lite mer moln så att ljuset inte hade varit så himla hårt. Hade nog blivit fler fina bilder då, hehe. Menmen, man ska inte klaga när man har sån tur med vädret :p
 
Domkyrkan var riktigt mäktig, och efter att ha besökt den vandrade vi in på gallerian Esplanad, där vi tog oss en smoothie innan vi fortsatte vår upptäcksfärd. På gatorna utanför susade spårvagnarna fram, vilket gav staden en väldigt Göteborg-lik och mysig känsla.
 
Stockmann-varuhuset var nog det vi spenderade mest tid i faktiskt, haha :p Så många våningar med shopping! En med kosmetik, en med damkläder, en med herrkläder, en med underkläder, en med barngrejer, en med inredning.. Herregud, hade kunnat stanna där hela dagen xD Vi köpte med oss lite smått och gott, tog en fika på Starbucks coffee och bara vandrade runt. Därefter gick vi till observationsparken där det gamla observatoriet ligger, och bara njöt av lugnet, fågelkvittret och alla nyutslagna blommor. Jag fotade lite körsbärsträd oxkså, men tänkte posta dem i ett separat inlägg i sann Sakura-anda! :P
 
Efter parken gick vi ner en sväng till den ryska marknaden vid kajen där vi strosade runt ett tag, och därefter begav vi oss tillbaka till Silja Symphony. Supermysig dag i vår väldigt vackra grann-huvudstad var det iallafall! <3 Ps. Och fötterna ömmade lagom efter alla dessa timmars vandring kan jag lova :p Ds.



Helsingfors Kryssningen - Tallink Silja Symphony

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Åh vad vi har haft roligt i vårat vackra grannland denna veckan! :)
Min present var väldigt uppskattad, bussresan ner inte lika mycket dock ;P 7 timmar på en buss blir rätt långtråkigt i längden, men till slut kom vi fram till Värtahamnen och kunde kliva ombord på M/S Tallink Silja Symphony.
 
Det är ett imponerande fartyg som får konkurrenten Vikings Lines Cinderella att blekna i jämförelse. På Symphony och hennes systerfartyg Serenade finns det en gågata i mitten av fartyget på däck 7 med flertalet butiker, barer och restauranger, så vi hade att göra under vår färd mot Helsingfors :D De hade även en show med akrobater som vi såklart tittade på :)
 
På kvällen gick vi ner till baren längst bak i fartyget där vi köpte ett glas öl och vin samt lite nötter, och sedan satt vi där och bara tog det lugnt medans solen snabbt sjönk på himlen utanför. En magisk solnedgång visade sig innan solen försvann bakom horisonten och jag gick ut och tog ovanstående bild. Därefter blev det marsch hem till hytten för att försöka få lite sömn inför morgondagens äventyr i Helsingfors.
 
Återkommer med bilder senare från vårat äventyr i Helsinki :)
 
 



Ekorr'n Satt I Gra.. Tallen!

Pentax K-3 Mark II + Pentax DA 300/4.0 ED [IF] SDM
 
Hemma hos mamma för några dagar sedan hörde vi ett tjattrande ljud när vi satt ute på altanen och fikade.
Det var en ekorre som irriterat sig över vår närvaro och som tjattrande sprang upp och ner för tallen på granngården innan den till slut satte sig på en avhuggen gren för att studera oss.
 
Mamma hämtade sin kamera med teleobjektiv och räckte över den till mig, varpå jag fick fotografera med ett riktigt tele för första gången. Inte det lättaste att få fokus på 300mm brännvidd, men det gick till slut :D Och jäklar vad sugen jag blev på att införskaffa ett tele, men det kostar ju därefter. Mamsen var då så gullig så hon sa att om jag vill kan jag få låna hennes kamera och objektiv om jag blir sugen på att fota, så det är vad jag kommer att göra istället för att skaffa ett eget ^^ Gulligaste mami :D
 
Det har varit några händelserika dagar de senaste dagarna, Matte fyllde 30 igår och det firades i helgen genom att hela svärfamiljen åkte till Hallstaberget i Sollefteå där vi avnjöt spa och relax, tvårättersmiddag och såg på en show på kvällen. Övernattning på det, sedan hem och igår kom de alla över på fika och tårta. Idag har Matte satt in sin nya SSD disk i datorn som han fick av mamsen (han blev som ett barn på julafton) och så har vi packat inför imorgon. Imorgon ska vi nämligen sätta oss på en buss ner till Stockholm och Värtahamnen för att åka kryssning med Silja Symphony till Helsingfors (min födelsedagspresent till Matte) från onsdag-fredag :D Kommer bli superkul, och kameran kommer följa med såklart!



Ramona - Aprilväder Blev Vinterporträtt II

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Åh vad jag är glad över dessa bilder!
Ett spontant sms till Ramona när det helt plötsligt i slutet av april började vräka ner snö, och vips så befann vi oss uppe på Vårdkasen och tog ovanstående porträtt. Och än har jag inte ens redigerat klart allihop heller, so there's more to come :)
 
Snacka om kontraster, för nu bara ett fåtal veckor senare känns det som att vintern förbytts till sommar, och äntligen har värmen kommit! Gårdagen spenderades hos mamsen i Kramfors i det vackra vädret, där vi satt ute på altanen och drack kaffe och åt gott. Samt fotade en ettrig men ack så söt liten ekorre ^^ Och denna dagen är även den varm - helt perfekt att jag tagit ledigt tills nästa lördag :D
 
Ha en fin dag nu allesammans, det ska vi ha :D



Sussi & Dahlia II

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Oj vad mycket snö det låg kvar när de här bilderna togs :O
Vilken skillnad. Men nu har vårvärmen äntligen kommit, krokusarna och scillan har slagit ut på framsidan och solen har lyst de senaste dagarna. Tyvärr så har jag jobbat dagtid hela veckan, samt föregående vecka, så jag har inte hunnit vara ute och njuta så mycket förutom på lunchen. Idag börjar jag dock 16, så snart ska jag bege mig ut i trädgården och beskära rosorna samt flytta på lite jordgubbsplantor :D
 
Onsdag gör jag min sista dag innan lite ledighet, så det är tänkt att på torsdag ska bilen fixas med nytt avgasrör och fläktrem, och på fredag ska jag upp till mamsen i Kramfors. Ha en fin vårdag allihop :D



Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)