Ny Bloggdesign! :D

Äntligen har jag fått tummen ur och pysslat ihop min nya bloggdesign.
Fjärilarna har (efter över 5 år tror jag det är?) fått ge vika åt en mer neutral och stilren design som jag slitit med bra länge nu. Som ni ser har jag även breddat inläggssidan vilket gör att jag nu kan publicera bilder på bloggen i 900px storlek (upp från 780) och det kommer bli awesome :D 780 pix ger inte direkt den bästa detaljåtergivningen om man säger så :)
 
Finns säkert några små buggar här och där, jag är ju inget proffs, så finner ni något som verkar mysko så säg till :D Nu blir det sängen för mig, har varit uppe alldeles förlänge denna fredagskväll och slitit med detta xD Men känns så skönt att äntligen ha fått uppdatera min bloggdesign! Headern är förresten tagen av finaste Maddelutt, hihi <3 Kram på er nu!Anna III

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
Modell: Anna Höglin.
 
Ett litet avbrott i Rhodos blir det nu för nu är jag igång med porträttredigering igen ;D
Tyckte denna blev så fin i svartvitt. Gjorde den först i färg, men testade att konvertera den till svartvit, och det blev så fint så den fick bli det. Kommer mera i helgen för nu är jag ledig i tre dagar så nu jäklar ska det redigeras kan jag lova ^.^
 
Har precis kommit hem efter ett stängningspass på Coop, stängde kuntjänst ikväll. Lagom mör efter det i skallen, för man tror att man har glömt någonting hela tiden då det är rätt mycket stängningsrutiner. Så man är helt uppe i varv nu, haha. Men det gick bra iallafall. Nu får ni ha en underbar torsdagskväll allihop :DRhodos Dag 4 - Symi III

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Lite senare än tänkt, men sista delen kommer här :D
Inte lika färgglatt som det lilla samhället var det vid sydspetsen, men ändå vackert. När båten lagt till vid den lilla landgången ute i vattnet samlade Michael ihop oss alla för sista gången denna dag för att berätta för oss om den här lilla byns historia. Förut hade det funnits massor av munkar här vid klostret som fått namnet Archangel Michael Panormitis Monastery efter ärkeängelen St. Michael, men nu finns endast ett fåtal kvar. Tornet är det högsta av sin typ i världen (barock) och har en likadan klocka som den som återfinns i Big Ben i London. När vi gått genom portarna välkomnades vi av en kvinna som delade ut saronger som man kunde täcka benen med när man gick in i kyrkan. Det var strängt förbjudet att fotografera där inne, så det blev såklart inga bilder från insidan, men det var en riktigt häftig upplevelse att gå in i kyrkan och få se den vackra originalbilden av ärkeängeln St. Michael samt den väldigt vackra utsmyckningen på både väggar och tak.
 
Själva samhället ligger i "a bay in another bay" och var ur ett strategiskt perspektiv väldigt bra planerat då det i princip var omöjligt för fienden att hitta hit om man inte visste exakt var denna viken låg. Exakt när klostret byggdes är okänt, men gamla skrifter säger att det fanns här redan på 1400-talet, och att det byggdes ovanpå ruinerna av ett gammalt tempel tillägnat guden Apollo. Kyrkan och klostret genomgick även en stor renovering på 1700-talet för att uppnå den standarden som den har idag. Vackert var det iallafall och det var roligt att ha fått sett det live :)
 
Efter det korta besöket här väntade den långa båtresan hem och vi var tillbaka vid hotellet efter klockan sex någon gång, trötta och belåtna efter den dagslånga utflygkten till denna vackra ö :)Rhodos Dag 4 - Symi II

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Bildbomb vare här! :)))
Ursäkta att jag är så jäkla seg med att lägga upp bilder (cause I am) men det tar sin lilla tid att gå igenom allt och så har jag haft en ordentlig jobbvecka dessutom på det :p Men här kommer del två iallafall från vårat besök på ön Symi :)
 
Efter middagen beslutade vi oss för att hoppa ner i vattnet och bada. Jag badade endast fötterna dock, men mina kära reskamrater var inte direkt långsamma med att få av sig kläderna och hoppa i då värmen som jag skrev tidigare var riktigt tryckande. Vi hade sällskap av alla fiskarna i vattnet också, och de var många! Vår guide Michael förklarade att dessa fiskar som vi såg i vattnet var alla smarta fiskar, "the smart ones", som lyckats rymma från fiskodlingarna i närheten. Vackra var de att titta på iallafall, och det var fullt krig i vattnet om brödbitarna som turister kastade ner till dem. Inte gick de någon nöd på dem om man säger så :p
 
Efter doppet tog vi oss en liten snabbvandring tillbaka genom stan och passade på att titta lite i butiker. Vi stannade till vid en kryddaffär där vi blev visade massvis av grekiska kryddor och ägaren förklarade entusiastiskt hur man skulle använda dem. Han hade mängder av saffran som han höll fram för oss och sa "and this is safron.. Saffran!" Sedan tog han upp persilja och sa "and this is Parsley, Persilja!" Haha, vi skrattade gott åt att han kunde nästan alla kryddors svenska namn och Jonte och Felicia köpte även saffran av han till en bråkdel av vad det svenska priset är.
 
Lite mer fotograferande blev det innan vi klev ombord på vår båt igen för resans nästa stopp, vilket var vid olivodlingarna på öns sydligaste spets. Dessa bilder kommer imorgon eller i övermorgon:)Rhodos Dag 4 - Symi

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Fjärde dagen på Rhodos och för denna dag hade vi bokat in en resa till vad som sades vara den vackra ön Symi.
Efter frukosten gick vi ut till busshållsplatsen för att invänta bussen som skulle ta oss in till Rhodos stad och båten ut till Symi. Vår kontaktperson här nere hade sagt att den kunde dröja lite, så när det gått fem minuter över utsatt tid började vi bli lite nojiga att vi kanske missat den, men strax därefter kom den. När vi kom fram till hamnen i Rhodos så blev vi tilldelade varsin guide beroende på vilket land vi alla kom ifrån, och vi fick Mike "The guy with the red shirt and the handsome shorts" haha.
 
Båten vi skulle på var mycket större än vi trott, det var ju fasen en riktig färja. Vi satte oss först uppe på däck, men det blåste som fasen så vi beslutade snart att nej, vi går in och sätter oss är. Väl inne i "salongen" så upptäckte vi att folk var riktigt oförskämda, de låg och sov utsträckta över sofforna där inne så det fanns knappt någon plats. Vi fick sätta oss bland främlingar under den nästan 2h långa båtturen, men roade oss under tiden med att spela yatzy på telefonen och äta lite snacks.
 
Vid elvatiden uppenbarade sig Symi framför oss, och vi gick ut på däck där typ alla passagerare hade samlats. Det var verkligen så vackert som vi sett på bilder. Vilken fantastisk by/liten stad, det var som att kliva in i en saga då det var så stora kontraster mot för vad fastlandet hade att erbjuda. Färgglada hus utspridda uppe på kullen, och vår guide berättade för oss efter att vi landstigit om Symis historia, hur tvättsvampindustrin utvecklats och hur de placerat husen uppe på bergssidorna för det strategiska läget. Han sa att det var ungefär som att en jätte hade tagit flera nävar med färggranna svampar (aka husen) och helt random slängt iväg där dem sedan hamnat utspridda lite varstans.
 
Efter att vi fått gå till en tvättsvampshop (som passande nog hette Mike's Sponges) där vi fick berättat för oss skillnaderna mellan olika tvättsvampar och dess användning (vem visste t.ex. att en riktig tvättsvamp kan hålla livet ut bara man sköter den väl och ger den en "haircut" emellanåt?!) så fick vi lite fritid att utforska själva. Vi valde att gå till en restaurang vid ett vackert klocktorn, där vi tillsammans åt lunch. Mike hade även sagt att det var ovanligt varmt här för att vara september denna dag. Temperaturen låg på 40 grader, och det var helt vindstilla så solens hetta var tryckande. Det var riktigt skönt att få sätta sig under tak och avnjuta lunch tillsammans.
 
Fortsättning följer så fort resterande bilder är klara :)Aveline

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
Modell: Aveline Danielsson.
 
Imorse hade jag ställt väckaren på 06:45, då det var planerat en liten photoshoot med min fina kollega Aveline från jobbet.
Sagt och gjort, väckaren ringde och en något sömndrucken version av mig själv hasade sig ur sängen, mikrade lite kaffe och packade ner kameran. Kom ut till bilen och upptäckte att Winter indeed is coming, för det var frost på alla bilar, inklusive min. Happ, blev bara att leta reda på den jäkla skrapan och ställa sig och skrapa rutorna för första gången denna höst också denna kalla morgon.
 
Mötte upp Aveline utanför St Petrilogen och tillsammans begav vi oss iväg mot badhuset och den lilla strandpromenaden där. Temat för dagens fotografering var sportigt, något jag aldrig fotat förut, hehe. Helt novis inom denna genre så det blev en spännande upplevelse och premiär. Och vilka vackra bilder det blev i det fina morgonljuset oxå! Kommer såklart mer, i färg, men jag får ta det lite pö om pö för jag har massor av bilder från Rhodos som jag arbetar med än och sedan fler bilder från min och Annas photoshoot som jag också vill fortsätta på :p Men bilder kommer, det lovar jag :p
 Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)