Flyende Ljus Vid Smitingen

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Igår kom tillfället jag väntat på.
Äntligen fick jag pröva kameran lite! Blev en snabb tur ut till Smitingen tillsammans med älsklingen där vi vandrade över stranden bort till klipporna på andra sidan. Solen höll redan på att vandra nedanför trädtopparna, och skuggan jagade oss snabbt över klipporna så vi fick förflytta oss allt längre bort från stranden med jämna mellanrum. Hann iallafall ta ett antal testbilder innan solen försvann helt och det blev dags att åka hem igen. Nu väntar även tre dagars ledighet från jobb under helgen innan jag går på min 6dagars jobbvecka nästa vecka, så jag hoppas det kommer komma mer fototillfällen ^.^
 
Först dock blir det en liten powernap, varit vaken sedan 04:30 imorse och jobbat sen 6, så är lite schleten nu :p Ikväll blir det sista strykningen på sista karmen uppe också. Ska komma ihåg att fota ;)))) Kram på er!

Mamsen

Vad härligt att du äntligen fick prova kameran. Bilderna är jättefina men sorry - jag ser ingen större skillnad mot din gamla Nikon. Fast du hann kanske inte testa allt och sedan så hänger en hel del på objektiven men helt klart så släpper du iväg en superbra kamera. Passar inte objektiven på din nya? Är det annan fattning? Går det inte att använda konverter i så fall? Ja det blev några frågor att svara på där.......
Skönt att du får vara ledig hela helgen. Själv har jag jobbhelg + fyra dagar till på nästa vecka.
Ha det skönt nu. Förresten, vad du är flitig med penseln. Gör ett ryck här också. tack, hihi.
Kram

Svar: Jo, de passar, men de är mellanformatsobjektiv och dessutom billiga sådana så de kommer inte göra speciellt bra ifrån sig om man monterar dem på nya kameran, eftersom de inte är anpassade för fullformat. Detta var ju bara lite testbilder ;P Och jag ser en enorm skillnad själv, främst i detaljerna och skärpan ^.^ Sedan är denna kamera så pass bra att jag slipper använda brusreducering, vilket jag alltid fick göra innan då bakgrundsoskärpan alltid innehöll brus med gamla. Och bilderna blir så pass bra redan i kameran att jag har halverat redigeringstiden i photoshop och lightroom :D Så det är mycket värt ^^

ska fota lite jämförelsebilder sedan med min D90 också så ska du allt få se :p Blir ett helt annat djup i bilderna med nya kameran oxå, som jag inte kunde få med gamla. Ska visa vad jag menar sedan xD Haha, målat så mycket så just nu är jag ganska less på att måla xD Men bara trappen kvar nu!!! Så jag kämpar på ;P kram!
Cissi

Angela

Låter som en riktigt mysig promenad på stranden (där har jag förövrigt jobbat en sommar) och bilderna håller verkligen toppkvalité. Nån gång när jag inte är fattig student längre ska jag invistera i någon slags kamera. Det verkar så värt det.

Kram! :-)

Svar: Aww tack :D Ja jag ser verkligen skillnaden mellan dessa bilderna med nya kameran och gamla, kvalitetsskillnaden är helt enorm och redigeringsarbetet är mycket mindre nu ^^ Plus att bruset i bakgrundsoskärpan är obefintligt så nu behöver jag inte använda brusreducering i photoshop längre heller :D Du får göra så, det är så värt det!! :) kram :)
Cissi

Japp, jag bor här!

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback

Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)