Kroatien Recap Part 6 - Thursday

 
Äntligen har jag fått tid till att redigera nästa del av kroatienbilderna :)
Vår näst sista dag i Dubrovnik hade vi siktet inställt på ön Lokrum. Lokrum är den ö som ligger alldeles utanför gamla stan i Dubrovnik, och hela ön är utnämnt till naturreservat. Varje halvtimme gick en turbåt ut till ön från gamla hamnen, så vid lunchtid var det vår tur att hoppa på den.
 
När vi kom till ön var det första vi hörde ett konstigt fågelläte och sekunderna därefter landade en stor fågel alldeles intill. Denna fågel visade sig vara en påfågelhona, som det på ön fanns massvis av! Flertalet hanar spatserade även över vägarna samt på de öppna ytorna och en visade upp sig för oss. Detta var även första gången vi fick uppleva påfåglar i "det fria" :) Väldigt skoj! Runt ön gick det flertalet vandringsstigar, och det tog oss cirka 3.5 timmar att ta oss runt till de "viktigaste" ställena. Vi råkade även hamna på en nudiststrand av misstag, haha! Vid bilden nedanför den enorma gräshoppan har vi iaf hittat till vad som kallades för "The Dead Sea", där vi tog en välbehövd paus samt såg på när en galen asiat hoppade ner från de höga klipporna som omgärdade oasen. Skulle jag aldrig våga göra kan tilläggas.. :p Avslutningsvis besteg vi även högsta toppen på ön, till fort Royal, där man hade utsikt över hela ön åt alla håll. När vi nådde toppen var vi helt genomsvettiga! Kan säga att efter detta kommer Högklinten vara en baggis! :)
 
Det var klarblå himmel och högt stående sol när vi var på Lokrum, vilket tyvärr är den sämsta ljussättningen när man tar landskapsbilder. Har försökt att reducera det hårda ljuset, men jag inser såhär i efterhand att jag skulle satt inställningarna i kameran lite annorlunda redan när vi var på Lokrum. Nåväl, inget jag kan göra något åt nu iaf ^^
 
När vi kom tillbaka till Gamla stan satte vi oss på restaurangen Dubravka, där vi serverades underbar mat. Det var väldigt skönt att få sätta sig ner efter att ha vandrat runt hela dagen kan jag lova. :) Lite stenplockande hann jag även med, och därefter åkte vi hem till Babin Kuk där älsklingen tog sig ett kvällsdopp. Sedan såg vi på solnedgången tillsammans på Cava Beach för att därefter bege oss tillbaka till hotellet efter ännu en supermysig dag <3





Diana

Åh så fint! Har velat åka till Kroatien i flera år och nu blir jag ännu mer sugen :)

Svar: Ja, det tycker jag du ska göra :) Värt varenda krona! ^^
Cissi

Japp, jag bor här!

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback

Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)