Kroatien Recap Part 4 - Tuesday

 
Här kommer fortsättningen av vår resa till Kroatien :)
Skall tilläggas att såhär många bilder har jag nog aldrig laddat upp förut i hela mitt liv i ett och samma inlägg! Tisdagen iallafall kom att tillbringas i Dubrovniks stad. Än fanns det mycket kvar att utforska, och idag var det fort Lovrijenac samt stadsmuren och akvariet som stod på tur. Allra först tog vi oss en tur upp till fortet, som även det medverkar i min favoritserie Game Of Thrones. 30 kuna kostade det att besöka slottet, och vyn från översta tornen var minst sagt magnifik.
 
Efter slottet var det dags att göra vandringen på Dubrovniks stadsmur, och då Lovrijenac ingår i City Walls tour, blev biljettpriset reducerat från 100 kuna till 70 mot uppvisande av biljett. Den drygt 2.5km långa stadsmuren som omgärdar gamla stan tar sin lilla tid att vandra runt, och längs vägen finns diverse glassbarer och små turistshopar. Och dessa kiosker behövs, för det är mer svettigt än man tror att vandra längs stadsmuren. Såfort solen visade sig så började man svettas ymnigt, och jag som hade på mig jeans kände redan efter en stunds vandrande att byxorna klibbade fast längs låren. Fåglarna flockades även runt dessa små kiosker, då de såklart hade lärt sig att här kunde man få gratis mat från turisterna. De var inte rädda alls av sig, och lät sig gladeligen matas direkt ur turisternas händer. Ställde upp snällt på bild gjorde de minsann oxå ^^
 
För att komma runt muren tar man sig upp och ner för många trappsteg och när man till slut närmar sig varvet runt väntar den längsta trappan upp, för att komma till det runda torn som ger bäst utsikt över staden. Väl där uppe passade jag på att byta om till shorts, vilket kändes som en befrielse då byxorna vid detta laget var fuktiga av svett efter all ansträngning och värme.
 
Nere i staden igen besökte vi Dubrovniks akvarium, där de har flertalet fula fiskar i en mörk slottsmiljö vid hamnen. Mörkt var det där inne, så speciellt mycket bilder blev det tyvärr inte. Muränorna gav mig dessutom rysningar och fick mig att tänka tillbaka på den muräna jag hade sett i frihet på stranden Sunj på Lopud bara dagen innan. :p
 
Slutligen blev det lunch/middag på en torgrestaurang inne i staden. Jag åt för övrigt den godaste pasta carbonara som jag någonsin smakat på denna dag :p När vi kom tillbaka till hotellet, trötta men nöjda med dagen, konstaterade vi att denna dag hade det varit roligt att ha haft en stegräknare. Den hade visat vääääldigt många steg och dagen därpå gjorde sig verkligen träningsvärken i benen påmind.
 

Leah / hael

Fina bilder , som vanligt☺️

Svar: Tack :D Och många bilder finns det ännu kvar att redigera, hehe :)
Cissi

Mamsen

Oj, så vackert! Jag gillar bilden med dig och truten. Den ser så lurig ut som om den tänker hitta på något hyss.
Kram

Svar: Ja, eller hur! Garvade som fasen när jag såg bilden för jag trodde inte att den glodde på mig sådär xD kram <3
Cissi

Japp, jag bor här!

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback

Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)