Ramona - Aprilväder Blev Vinterporträtt

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Imorse när vi vaknade och tittade ut trodde vi först att det var ett dåligt aprilskämt vi skådade.
Snön formligen vräkte ner och det gör den ännu. Så där sket det sig åter igen med att bege sig ut till rabatten och bygga rabattkant :p
 
Istället dök en tanke upp i huvudet - jag vill fota vinterporträtt! Smsade Ramona och hon var självklart på, så det blev till att stoppa ner kameran i en fryspåse så enbart linsen stack ut (professionell väderätning - I know) och sedan begav vi oss upp på Vårdkasen tillsammans i deras BMW där vi fyrade av lite snabba bilder innan Ramonas hår blev alldeles för blött.
 
Det komiska är att jag såg fasen inte alls vad jag pysslade med, för fryspåsen var inte helt genomskinlig, så kunde inte studera bilderna förrän sessionen var klar och vi åter satt i bilen. Kunde då även konstatera att min fryspåse fungerat galant som väderskydd för kameran var helt torr :D (well förutom på linsen då såklart, hehe).
 
Vem kunde tro att man skulle stå och ta vinterporträtt i slutet av april? haha :D Fick några riktigt riktigt fina bilder på vackra Ramona, detta är bara den första :) kram på er!Typiskt Aprilväder

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Förra veckan sade jag här på bloggen att nu jäklar, i helgen ska jag påbörja mitt projekt med att byta rabattkanten.
Helgen kom, och tror ni det blev så eller? Nope. Ledig var jag, och såklart spöregnade det hela helgen. Så det sket sig. 44 timmars jobbvecka denna vecka och jodå, nog fasen har det varit fint väder medans jag jobbat under dagen av vad jag sett från fikarumsfönstret. Helgen och ledigheten kom åter igen. Och vad möttes jag då av igår? Jo SNÖ. Och inte så lite heller, utan gigantiska flingor, största jag sett under hela vintern. Så det var bara att hugga tag i kameran och fotografera eländet.
 
Jag hoppas nu att detta var vinterns farväl och att det nu kan bli lite varmt, för just värme har det varit en stor bristvara på. Vinterjackan används flitigt än så fort man ska gå ut, och temperaturen har pendlat runt typ 2-6 plusgrader. Men nu hoppas jag på imorgon och att jag äntligen kan få gå ut i trädgården då!! Återstår att se dock, vädret har inte varit på min sida senaste veckorna, så vi får väl se om jag imorgon kan få liiiiite tur iallafall. Och med det får jag önska er en trevlig helg här från Furuvägen 74 :)Nya Projekt På G

Trevlig vårdag på er!
Idag har jag varit ledig och åkt till handelsträdgården för att införskaffa mursten till ena rabatten på baksidan. Där ligger just nu en murken stock som rabattkant, och nämnda stock har legat där i sisådär 30 år säkert och ruttnat, så nu är det äntligen dags att riva upp skiten (rent ut sagt) och göra nytt. Sambon var måttligt road av att bära all sten jag hade i bakluckan till baksidan kan jag lova, haha!
 
Kommer lägga upp lite förebilder sen, är nämligen tänkt att jag ska påbörja projektet i helgen. Kommer bli så skönt att få riva bort den där murkna stocken kan jag lova! Det kommer jag att göra med glääääädje. I framtiden har vi ju planer på att bygga däck på baksidan, men detta får ses som en allmän uppfräschning tills vidare. Tanken då är ju att flytta rabatten från nuvarande position till slänten, men som sagt så är det inte aktuellt än på bra länge eftersom vi har andra planer för i sommar för fasaden som i år ska målas om och fixas till. Nu får ni ha en underbar dag ute i solen, bjuder på en lite vårig bild trots att det är förbaskat kallt ute!
 
 Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 40/2,8GSnart 3 År!

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Tänka sig att snart fyller den här lilla rackarungen till gudson 3 hela år :D
Tiden går så fort! Kändes ju som att det var alldeles nyss som han var ett litet knyte som man knappt vågade hålla i famnen. Och nu har han vuxit upp till att bli en (mycket bestämd) ung liten herre. Treårstrotsen närmar sig, hehe! :p
 
Att fota honom nu är som natt och dag mot vad det var när han var liten. Nu går det ju att kommunicera med honom på ett helt annat sätt, när han var yngre fick man mer förlita sig på att själv hitta de där korta glimtarna av leenden när det kom till att fotografera. Dock så är det inte helt utan bekymmer när man fotar denne lille herre, för så fort man knäppt av en bild insisterar han på att låna kameran och fota mig tillbaka. Än så länge får det bli under skarp bevakning som han gör detta dock (jag eller Maddelutt håller i kameran, haha:P).
 
Nej, nu ska den här stolta gudmoren gå och plantera om lite blommor ^^ Kram på er sålänge :D
 
 Sussi & Dahlia

Nikon D750 +  Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
För några dagar sedan tog jag bilen ut i obygden, i riktning mot Hemsön.
Planen var att föreviga Sussi och hennes foderhäst Dahlia innan hon skulle skickas tillbaka till sina ägare för betäckning. Flera dagar hade vi fått ställa in på grund av det dåliga vädret och inte var det speciellt vackert just denna dag heller. Planen på fina motljusbilder gick upp i rök, men det blev ju en duglig fotosession ändå :D
 
Dahlia ville inte ha att göra med den förskräckliga reflexskärmen dock, så den fick vi helt utesluta. Det räckte med att den låg där i gräset för att hon skulle bli alldeles nervig, vilket hon behöll under första halvan av sessionen. När den åkt ner i väskan igen lugnade hon sig dock och jag kunde fyra av lite bilder där hon inte tittade på mig som om jag vore ett stort träskmonster som hade kommit för att äta upp henne.
 
Har varit på besök hos mami idag också, passade på eftersom vi båda var lediga idag. Fick låna dammsugaren och städa ur röda faran, så nu är vinterns indragna skräp och smuts borta invändigt. Nu väntar jag bara på varmare tider så att jag kan ta itu med utsidan :D
 
Vi var även en tur upp till pappas grav, då det idag är hans födelsedag. Idag skulle han ha blivit 77 år. Grattis, pappsen <3 We miss you!Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)