Sakura II

Nikon D90 + Nikkor AF 50/1,8D + Nikkor AF-S DX 40/2,8G
 
Såg för ett litet tag sedan att de japanska körsbärsträden slagit ut i Stockholm.
Kunde inte låta bli att känna lite saknad över att det inte finns några sådana träd här uppe i Norrland. Men det hindrade mig inte heller i år från att rota reda på lite av mina gamla bilder bland raw-filerna som jag tog på körsbärsblommorna nere i Kristianstad!! Så här kommer några till som jag inte publicerat förut. Jag gjorde ett liknande inlägg förra året, och de bilderna kan ni se här.
 
Snart frisk från förkylningen är jag och jag har antagit ett nytt litet projekt här hemma nu som stavas gästtoalett :p Maskerade listerna igår, och idag ska jag måla första varvet tänkte jag. Har fortfarande inte bestämt mig om jag ska satsa på att använda upp färgen vi målade köket med och måla de skrikblåa väggarna också eller om jag ska nöja mig med listerna.. Vi får väl se vad jag bestämmer mig för att göra ^^
 
Ha en fin söndag alla :D



Restaurering Av Badrumsmöbler

 
Efter många lager färg och pyssel på köksgolvet är äntligen badrumsmöblerna jag budade hem från KBS färdiga!
Lite halvkass bild tagen nu ikväll, men man ser iallafall resultatet någorlunda ^^ Har tyvärr ingen riktig förebild, glömde bort att ta det, men i detta inlägget ser man lite av hur de såg ut innan. Gulblekta och med mörka botten/topplan.
 
Så, vad blir nästa projekt då? Ska nog ge mig i kast med listerna inne på gästtoan, plus karmen där för de är även de i... surprise surprise.. FURU! Så dem ska bli vita också är tanken, om jag kan komma på ett bra sätt att maskera så inte väggen också får vita färgstänk vill säga.. Får klura lite mer på de :D
 
För övrigt har jag världens dunderförkylning och som om inte det var nog en öroninflammation till råga på de. Ska även jobba imorgon, får se hur de går.. Är inne på tredje dagen nu som sjuk så man tycker ju att det borde vända snart.. Ha en mysig kväll allihop! :)



Ombonat I Badrummet

 
Tänk vad en fönsterbräda, lite blommor och en matta kan göra ändå :D
Igår kom mattan från Ellos äntligen som jag väntat på i en månads tid. Insynsskyddet är uppsatt för fönstret också, fönsterbrädan är uppskruvad sedan en tid tillbaka.. Nu är vårt badrum 100% klart :D Måste köpa lite nya handdukar och sånt sen bara, har för tillfället slängt alla i tvätten :p
 
Idag väntar slutmålningen av badrumsmöblerna vi budade hem från KBS, sedan blir det middag på Brunnshus (har dock lagat mat varje dag hela veckan, den ni!) och så ska vi mäta sovrummet för imorgon ska det beställas hem tapeter!
 
Blåser som fasen gör det ute också, låter som att taket ska flyga av vilken sekund som helst. Hoppas det är mer vindstilla imorgon! Ha en fortsatt mysig söndag alla :)



Lite Mer Renoveringsbestyr

 
Det går långsamt nu, men iallafall framåt med renoveringen här i radhuset.
Sambon har idag målat klart taket i vårt blivande sovrum, och jag har flängt omkring på stan och köpt tapeter. :) Färgen på väggarna kommer bli ljust ljust grå, och den vitlaserade träväggen kommer utgöra en bra brytningspunkt om allt blir som jag tänkt i huvudet ;)
 
Åkte på mer målning dessutom, oplanerad sådan skall tilläggas. Ack, jag som sade jag aldrig mer skulle hålla i en pensel efter jag färdigställt panelen nere i köket xD Tji fick jag. Budade nämligen hem några badrumsmöbler från KBS (auktionssida på facebook) och dessa möbler såg på bilderna väldigt fina ut, och beskrevs vara i bra skick. Men när jag väl såg dem på plats så visade det sig att dessa snarare var mer smörgula än vita. Men fina blir dem nu med lite färg! De ska hamna på vår gästtoa. Ska även passa på att måla om listerna därinne då, så allt blir vitt. :)
 
Ikväll blir det teparty här hemma på Furuvägen, för Maddelutt och Ramona ska komma hit och vi alla vet hur de slutar. Nämligen med att jag kommer vara uppe till typ ett inatt xD Har en tendens att bli så när vi tre ska surra, hehe ;) Får önska er alla en fortsatt mysig kväll :)



Vår I Luften!

Äntligen har värmen kommit för att stanna verkar det som.
Och vårens intåg innebär att här ska det vårstädas! Både bil och hem är tanken. Älsklingen skulle sätta på sommardäcken på bilen idag också, men när han kom ut till Saltvik var inte sommardäcken till Gunnsan där. Då kom vi på att dessa ju befinner sig hos mami i Kramfors :p Typiskt, haha. Ska försöka komma upp imorgon till henne och hämta hem dem :)
 
Vi hade Y-plåt här igår oxå. Vi har ju haft problem med att det vid nederbörd har droppat vatten från vårt taksprång ovanför köksfönstret och nu fick vi veta varför. Det var ett litet brott i plåten nedanför kupan, så plåtslagarna fick lägga en remsa med plåt så att de slutade droppa ner där. Känns så skönt att ha det löst oxå, för har suttit och tänkt på det varje gång det regnat.
 
 
Annars då? Har tränat med Ramona idag på Sportsgym, och känner att man nu börjar komma in i ett bra flow med träningen :D Man känner liksom att det är bra för kroppen om man säger så :D
 
Bjuder på en bild tagen i vår hall ^^ Ha en fin lördag allihop :D
 
 
 
 
 



Ett Fynd I Handblåst Glas

 
Gårdagens motion för oss utgjordes av en promenad på 2 timmar tillsammans med Maddelutten, Marcus & Viggo.
Hurtigt, eller hur! Dock så varade promenaden endast en halvtimme totalt av all denna tid. Marcus kom nämligen på idén att vi skulle gå och fönstershoppa hos Härnösands auktionsverk, för inte kunde de väl ha öppet en söndag? Sagt och gjort så gick vi dit, och det visade sig då att affären var öppen..
 
Om pojkarna då bara visste vilket misstag de gjorde som lät mig och Maddelutten äntra denna sagolika butik! Vi trodde nästan vi kommit till himmelen, för usch vad mycket fint det fanns där inne och vi gick runt båda två, helt lycksaliga. Och inte förrän över en timme senare kunde vi slita oss därifrån för att komma ut där våra pojkar otåligt väntade med barnvagnen. När jag var liten kommer jag ihåg de gånger mami ville gå runt i dessa loppisbutiker, medans man själv helst ryckte mamma i armen redan efter fem minuter och sade "Kan vi gå nu, mamma?". Då förstod man inte förtjusningen med dessa butiker men nu har man själv blivit likadan såhär på äldre dagar.
 
Och tomhänt gick vi inte därifrån såklart. En vacker handblåst vinkaraff från 30-talet fick följa med hem, samt en sockerskål av lite nyare slag. Utöver dessa två även en vacker bricka som ska få pryda köksväggen. Det kommer bli många fler besök på denna loppis kan jag lova..



Påsk På Furuvägen

 
Passar på att smyga in ett litet inlägg här innan jag beger mig upp till Maddelutten :D
Påskpyntade till och med litegrann jag oxå i år, hehe :D Den ni!
 
Glad påsk på er alla och hoppas ni har en mysig påsk :D



Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)