Första Advent

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Första advent idag.
Snön har lyst med sin frånvaro och vinden har tagit ordentliga tag i huset hela dagen, så någon speciell julstämning utomhus har det varit stor avsaknad på. Trotsade regnrusket gjorde vi dock, och åkte traditionsenligt till Brunnshus för att lyssna på julsånger, dricka glögg och äta pepparkakor med gräddädelost på. Även om det inte fanns någon julstämning utomhus så fanns den definitivt innanför väggarna iallafall! :)
 
Här hemma har vi pyntat upp också, så den rätta julkänslan finns nu även hemma hos oss för första gången. Tidigare har vi ju inte haft ett helt hus att pynta, så i år har vi fått införskaffa en hel del julpynt så att varje rum iallafall har fått någon form av juldekor. Jag köpte även en liten jul-en på Ica som vi klätt med en led-slinga, och den står nu fint placerad bredvid teven :)
 
Önskar er nu en fin advent <3



Projekt: Trapphusrenovering II

Trapp + Hall uppe progress so far :)
 
Tänk vad enbart lite färg och nya dörrar kan göra ändå för ett rum :D 
De senaste veckorna har jag slitit och slitit med att måla alla dessa 6 karmar med tillhörande foder samt den där jäkla trappen, och nu är målningen äntligen klar förutom trappstegen som ska göras efter målaren är färdig. Nyinköpta dörrar är även på plats, och rummet har blivit mycket ljusare.
 
Nu kommer även Westerlunds strax för att påbörja trappen! :D Vi har fått tänka helt om dock, då många vill utnyttja rotavdraget innan årsskiftet, så grundtanken med bröstpanel har vi fått kassera tyvärr, eftersom det inte finns någon snickare ledig. Istället kommer det bli tapet hela vägen ner till golvet, vilket gör att jag får ännu lite mer extrajobb nu med att måla golvlister! Tanken var ju att nya lister skulle upp i samband med att bröstpanelen sätts upp då de skulle smälta in med bröstpanelen, men med tapet på hela väggen skulle man tydligt se en svag färgskillnad och annan struktur på nya lister jämfört med om jag målar de gamla.. Så istället blir det ännu lite mer målande för mig ;P Ska dutta på lite färg också längst ner på alla foder, då det såklart är furufärg där golvlisterna satt. Ska se om jag kanske hinner göra detta innan jobbet idag, annars får det bli på söndag. :)
 
Nu längtar jag bara tills tapeten är på plats, taket är målat och jag får byta ut den där hiskeliga taklampan i hallen!! ;D Ska bara hitta någon snygg ersättare först bara ;)



Frostig Skymning

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Kameran fick efter lite acklimatisering ute i kameraväskan följa med på en kort promenad igår innan jag åkte iväg till jobbet.
Jobbar en lång 6-dagarsperiod just nu med enbart stängningar, så jag försöker hinna utnyttja det lilla dagsljus som finns på dagarna innan det är dags att sätta sig i bilen och bege sig ut på e4:an söderut så en promenad var helt perfekt i den kyliga novembersskymningen. Frosten ligger nu kvar permanent på backen under dagen där solen inte når med sina värmande strålar, och det är nu bara en tidsfråga innan den första snön faller. För min del hade snön gärna fått vänta med sitt intåg tills runt 20:e december, och sedan gärna försvinna efter nyår, men så lär det ju inte bli xD
 
Fotandet blev tyvärr väldigt begränsat igår under promenaden, då jag upptäckte att batteriet var på sista pinnen, för att sedan dö efter att dessa bilderna var tagna, men några bilder hann jag iallafall fyra av innan batteriet gav upp. ^^ Nej, nu blir det till att göra sig i ordning inför jobbet, kram på er! :)



Flyende Ljus Vid Smitingen

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Igår kom tillfället jag väntat på.
Äntligen fick jag pröva kameran lite! Blev en snabb tur ut till Smitingen tillsammans med älsklingen där vi vandrade över stranden bort till klipporna på andra sidan. Solen höll redan på att vandra nedanför trädtopparna, och skuggan jagade oss snabbt över klipporna så vi fick förflytta oss allt längre bort från stranden med jämna mellanrum. Hann iallafall ta ett antal testbilder innan solen försvann helt och det blev dags att åka hem igen. Nu väntar även tre dagars ledighet från jobb under helgen innan jag går på min 6dagars jobbvecka nästa vecka, så jag hoppas det kommer komma mer fototillfällen ^.^
 
Först dock blir det en liten powernap, varit vaken sedan 04:30 imorse och jobbat sen 6, så är lite schleten nu :p Ikväll blir det sista strykningen på sista karmen uppe också. Ska komma ihåg att fota ;)))) Kram på er!



Omtumlande Dag

Idag på jobbet fick jag ett telefonsamtal från mami precis när jag slutat.
Mami berättade att hon fått ett meddelande på facebook från en okänd person. Mamma är ju fosterbarn och har aldrig haft någon kontakt med sina biologiska syskon men det visade sig att denna tjejen på 24 år är hennes brorsbarn, och alltså min och min systers biologiska kusin. Vår nyblivna kusin berättade att hon sökt efter släkt på sin fars sida, och fått namnen på alla syskonen. Hon hittade min mamma på Facebook efter att ha sökt på personregistret och gav det en chans och skrev till henne.
 
Förutom min nyblivna kusin har jag även fått reda på att jag har en moster, och min mamma fick en biologisk syster idag <3 Omtumlande dag som sagt, men så himla roligt att kunna börja lägga familjepussel på mammas sida nu <3



Höstrusk

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Trotsade höstrusket igår och gick ut ändå för att fota några snabba bilder med kameran.
Älskar min nya kamera måste jag säga! Man märker verkligen skillnaden i kvalitet, även om dessa bilder bara är knäppta snabbt. Det främsta som jag märker är att jag behöver inte redigera bilderna lika mycket som jag fick göra med min D90. På dessa bilderna ovan har jag enbart ökat exponeringen lite samt lagt på lite mer kontrast. Den främsta skillnaden med denna kamera och objektiv dock i fråga om redigering är att jag inte längre behöver använda mig av brusreducering på oskärpan i bakgrunden. Med min D90 fick jag nästan alltid använda mig av det verktyget då bakgrundsoskärpan var väldigt brusig, men detta slipper jag alltså göra nu.
 
Eftersom grundbilderna i sig blir så pass bra med denna kamera till skillnad från min gamla förkortas redigeringstiden dramatiskt, vilket är väldigt skönt då jag slipper spendera massvis med tid på redigering för att uppnå ett bra resultat :D Så so far bara plus med nya kameran ^.^ Enda negativa om jag nu skall komma med något är att mitt 24-70 är väldigt tungt, så kameran är lite klumpig att ha med sig emellanåt. Kommer att köpa ett fast 35mm, 50mm eller 85mm att variera med senare för att jobba mig runt detta problem så att kameran kan hänga med jämt.
 
I eftermiddag väntar middag med svärfamiljen, så nu ska jag ta mig ett välbehövligt bad :) Kram på er!



Soluppgång I Guld

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Imorse fick jag kliva upp i ottan då jag hade ett tidigt pass på jobbet.
Solen hade precis kikat fram vid sidan av grannens hus, och köket badade i de tidiga solljuset, så jag kunde inte låta bli att ta tre snabba bilder med nya kameran. Så detta är alltså mina första bilder med min Nikon D750 som jag visar här :D
 
Tanken var att jag skulle fota lite mer när jag kom hem men se det blev det inget av, eftersom solen går ner så tidigt nu. Istället har jag suttit och krånglat med mitt Lightroom och Photoshop som inte fungerar riktigt som dem ska. Trycker jag på redigera i Adobe Photoshop CC i Lightroom så kommer photoshop upp men ingen bild... Och de gånger den kommer upp så är färgtonerna helt skeva, typ som att det saknas magentafärg. Allt blir liksom mer grönaktigt.. Så enda sättet just nu för mig att redigera är att ladda in bilden som en "redigera kopia" och då skapas en extra bild varenda gång jag gör detta. Sjukt irriterande. Måste försöka hitta en lösning på detta problem innan jag blir gråhårig och slänger ut datorn. Ikväll får det dock inte bli, för sängen kallar på mig. Godnatt :))



Min Nya Kamera <3

 
Idag damp smset ner i telefonen som jag väntat på.
Min nya kamera hade kommit!! Åkte ner till Coop och hämtade ut paketet snabbt som attans och väl hemma öppnade jag förväntansfullt paketet. Som jag har längtat efter denna uppgradering! Satt en bra lång stund efter jag monterat ihop den och bara tittade på min nya investering, har inte än fattat att den äntligen är här.
 
Provkörningen får dock vänta tills imorgon, för jag har ett jobbpass till tre först att avklara. Har iallafall hunnit sitta ner ikväll och justerat inställningarna på kameran så att den är redo för action imorgon. Min trotjänare D90:n ska få ett nytt hem hos min väninna Ramona, så den kommer inte ligga och skräpa heller :) Kommer vara en superbra kamera för henne att börja fotografera med :)
 
Man vet även att ens kamera är ny när man försöker importera provbilderna till Lightroom och får meddelandet "Detta format stöds inte blabla" haha. Så nu åkte jag på att installera senaste versionen av Lightroom oxå xD Nu blir det iallafall lite målande innan sängdags, natti på er! :)))



Allhelgona På Gudmundrå Kyrka <3

 
Igår åkte jag och älsklingen upp till mami i Kramfors för att umgås.
Min fina lillasyster var också där, så vi fick en mysig dag och kväll tillsammans allihop. När mörkret föll åkte vi upp till kyrkan och tände ljus på pappas, farmors och farfars grav. Lyste många ljus där denna kväll <3 Tiden flög iväg när vi sedan satt vi vardagsrumsbordet med lite gotta och kaffe, för helt plötsligt var klockan åtta och det blev dags att åka hem.
 
Tack för en underbar dag igår <3
 



Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)