Vår Mysiga Helg & Mitt Nya Jobb

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
I lördags var jag ledig från jobbet och då passade vi på att bjuda hit Marcus, Madde & Viggo på middag.
Såfort vår lilla parvel kommit innanför dörren stöp han dock i sina byxor på vår matta och slog kinden rakt in i vår hallbyrå stackarn :( Massa tårar och tröstande senare var han dock lika glad igen som vanligt, men fick ett otäckt blåmärke på kinden som antagligen fortfarande syns på honom idag. Tur i oturen ändå att det inte var ögat han slog i! <3
 
Tortillas blev det till middag iallafall och senare framåt kvällen tog vi oss ett glas vin varpå vi vandrade upp till 136:an i kylan för att lägga Viggo och se film. Mysig lördag blev det med andra ord :)
 
Idag har jag gjort min första dag på mitt nya jobb här i stan, Coop Forum. Det har gått väldigt snabbt allting, var på intervju igår och då skulle en till tjej ha introduktion idag så de frågade om jag inte kunde haka på jag med. Så idag var det premiär för mig som medarbetare för Coop och det har gått väldigt bra. Väldigt annorlunda kassasystem mot för Ica men det är ju en vanesak. Likaså att merparten av PLU-koderna inte är samma och att jag febrilt försökte mata på kassabandet med fötterna, utan framgång haha :p Men tror det här kommer bli riktigt bra iallafall :D Anledningen att jag lämnar Ica är ju för att jag ska slippa pendla. Mycket tid och pengar kostar det ju att ligga och harva på E4:an, plus att Gunnsan har fått avlägga redan 1000 mil sedan augusti. Men nu har jag då promenadavstånd istället :D
 
Kommer sakna alla mina fina kollegor på Ica dock, började gråta i telefonen när jag pratade med Sara och Helena. Men det är ju så, speciellt när man är blödig såsom jag är (det har jag definitivt fått från pappsen!). Så på torsdag tänkte jag bjuda alla där nere på lite tårta och på fredag gör jag min sista dag. Kommer dock definitivt åka ner och hälsa på när man har vägarna förbi <3 :) Nu blir det att ta det lugnt ikväll iallafall och imorgon bär det av till Kramfors för besiktning av bilen samt ett besök hos mami :) Trevlig kväll på er alla :)
 
 



Snö, Snö.. & Mer Snö

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Jag är nog en av de få som faktiskt inte tycker om snön så himla mycket.
När jag bodde i Skåne var det så fantastiskt skönt att vinterhalvåret för det mesta innebar att marken fortfarande var bar. Jag tycker nämligen inte om att behöva skotta, att skotta fram bilen varenda gång jag ska åka någonstans, att bli blöt och dra med sig blötan in i bilen och inte heller tycker jag det är vidare kul att köra hem från jobbet i snöoväder som gör att man knappt ser två meter framför bilen.
 
Men visst är den fin, snön.. och mer verkar det som att vi ska få också, som om det inte vore nog med det vi redan har :p Nåja, man skall inte klaga, det finns dem som har det värre. Men det var sannerligen en skräckfärd hem från jobbet igår, ligga på E4:an i 60-70 hela vägen hem är det inte ofta man gör!
 
Nu hoppas jag ni får en fin kväll, och att snön ger med sig under natten så att det går att köra smärtfritt till jobbet imorgon :)



Anna & Marcus

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
För några veckor sedan mötte jag upp Anna och Marcus för en liten snabb fotosession i soluppgången.
Eller ja, det var iallafall tanken. Vi sladdade mot Nickebo i Marcus 240 men när vi kom dit insåg vi att vi var på fel sida älven. Typiskt! Solen lyste med sin frånvaro på vår sida men lyste upp staden på andra sidan så det blev till att snabbt hoppa in i bilen igen och jaga reda på den. Men när vi väl hittat en bra plats stod solen redan så högt upp att de tänkta motljusbilderna jag hade tänkt ta blev ett minne blott. Attans! Nåja, jag prövade lite ute på udden iallafall och fick till ett fåtal bilder.
 
Mitt 24-70 må vara ett väldigt bra allroundobjektiv, men en önskan om ett fast 85mm på 1,8 eller dylikt som jag kan använda mig av till porträtt har såklart dykt upp i bakhuvudet emellanåt. En motsvarighet till vad mitt fasta 50mm var på min D90 med andra ord. Men det får bli någon gång längre fram ;)



Projekt: Trapphusrenovering III - Nästan Färdigt nu <3

Det har hänt saker sedan sist jag uppdaterade om vår trapphusrenovering!
Och nu kan jag glatt säga att trapphuset och tillhörande hallen nästan är klar :D Det enda som återstår nu är montering av en list uppe i hallen, samt målandet av trappstegen som jag redan har påbörjat sedan några dagar tillbaka.
 
Det har varit en herrejäklans massa målande involverat i det här projektet. Målning av 6 karmar med tillhörande listverk samt golvlister, själva trappen på ovansida samt undersida samt mitt sidoprojekt med ledstängerna. Men nu är vi snart i mål, vilket känns fruktansvärt skönt. En hallampa samt lampa i trappen har vi även fått monterat, men dessa kom inte med på bild tyvärr då jag fotade hallen uppe innan monteringen. De är iallafall båda av märket Markslöjd och har kristaller som ger ett vackert sken i rummen. :)
 
Men såhär ser iallafall hallen uppe ut nu:
 
Ljust och fint! Såklart måste vi även ta en liten jämförelsebild på hur det såg ut när vi flyttade in också :)
Listverken i furu har målats vita med Beckers antikvita halvblanka lackfärg, dörrarna har blivit utbytta samt taket målat. Väggarna har tapetserats med blommig tapet från Fiona Living.
 
Och så har vi då trappen sedd nerifrån med de nyrenoverade ledstängerna på plats som sambon satt upp:
 
Jag kom på mig själv här med att jag aldrig tog någon direkt förebild av trappen tyvärr, den var så ful att jag aldrig kom mig för att fota. Så denna bild under får duga som "förebild":
Trappen samt ledstänger, som var helt i furu, är nu helt omgjorda till vit färg och den rosa glasfiberväven är ersatt av samma blommiga tapet från Fiona Living som uppe i hallen.
 
Trappen har gått från att vara ett mörkt hål som fick min svärmor att utbrista "det här är det fulaste ni har i erat hus!" till att bli en ljuspunkt och nu är det faktiskt till och med roligt att gå uppför trappen. Och bättre kommer det bli så fort jag är klar med målningen av sättstegen också samt trappmattorna som för tillfället ligger i min garderob och samlar damm.
 
Så, vad tycker ni nu då om resultatet? :D
 
 



2x Julfirande

 
Precis som förra året blev årets julfirande ett 2:dagars sådant.
Då mami jobbade julafton så firade vi först på Brunnshus här i Härnösand, varpå vi dagen därpå åkte upp till mamsen i Kramfors och firade där. På Brunnshus var mina svärfäldrar kattvakt till Jontes och Felicias katt Cleo, och man kan verkligen prata om bokstavligt talat kattVAKT, då Cleo tyckte att granen var bland det roligaste hon någonsin sett i hela sitt liv. Gnagandes och bitandes på både paket och sagda gran fick vi till slut ta till vattensprutan för att undvika att hon skulle riva den. Svärföräldrarnas katt Frodo såg även måttligt road ut över att ha fått en inkräktare på sitt revir, men tog det hela med ro förutom ett och annat fräs då den unga illbattingen kom för nära.
 
Efter Kalle Anka var det dags för mat, och efter maten åkte vi iväg hem för att byta om till Tomtemor och Tomtefar. Därefter begav vi oss bort mot Madde & Marcus på 136:an, och redan en lång bit från huset hörde vi barnens skrik i extas "tomten kommer!! Det är TVÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ tomtaaaaar!" Haha. Behöver jag säga att vi gjorde succé? ^^ Därefter bar det iväg tillbaka till Brunnshus för julklappsutdelning och fika :)
 
På Juldagen slutade mami jobbet klockan 13, så när hon kom hem hade Jonas, jag, älsklingen och min syster redan hunnit med att värma upp huset, samt gjort dessert och en hel del annat plock :D Min syster och jag begav oss även ut i skogen och klippte av lite granris för att göra bordsdekoration av. Vår bror dök upp lagom till maten och därefter blev det julklappsutdelning nummer två :D
 
Så fort julklapparna åkte fram hade vi även här en viss katt vid namn Lilla Gumman som begav sig mot granen som om hon var programmerad varpå hon förtjust började tugga på olika paket. Det komiska i det hela dock var att hon riktade nästan all sin fokus åt speciellt ett paket, nämligen det som hade en stor lapp där det stod "Inte tjuvkika!" på. Haha ;P Efter julklappsöppningen slöt även Tindra upp och båda katterna passade på att dyka ner i den stora sopsäcken med julklappspapper där de spenderade en bra stund med att prassla runt. Vad är det med katter och trånga utrymmen och papper egentligen? :p
 
Så ja, det var två väldigt mysiga julfiranden även detta år, även om en viss person var väääldigt saknad. Men pappsen fanns och finns med i våra tankar iallafall <3



Nyårsafton På Furuvägen 74

Nikon D750 + Nikkor AF-S 24-70/2,8G ED
 
Gott nytt år på er!
Så var detta året slut, och för tredje gången i rad firade vi tillsammans med våra bästa vänner, familjen Nyman-Rönnqvist och Andersson-Öberg :) Tidigare år har vi varit både nere på Furuvägen 11, och nu senast på Furuvägen 136, så i år var det dags att fira i mitten av smeten, hemma hos oss.
 
Då vårat kök är relativt litet och avsaknaden av matsalsbord gjorde sig väldigt påmind denna kväll, resulterade det i att vi fick bära ut vårat köksbord till vardagsrummet där middagen sedan fick intas. Lite provisoriskt fick jag duka upp för två vid vardagsrumsbordet till och med, haha :p Man tager vad man haver, som det heter.
 
Traditionen går som så att värdparet är de som gör varmrätten, medans de besökande gästerna gör förrätt respektive efterrätt och så blev det även detta år. Vi bjöds på förrätt a'la toast skagen minus räkor, då det är många som inte är speciellt förtjusta i denna havets läckerhet, varpå vi följde upp med varmrätten som blev ugnsstekt fläskytterfilé serverad tillsammans med potatisräfflor och min hemgjorda kantarell & trumpetsvampsås samt sallad. Därefter avslutade vi middagen med Ramonas utsökta ostkakeröra med blåbär och hallon :D YUM!
 
När tolvslaget närmade sig gick vi ut i blåsten för att skåla, se på fyrverkerierna och tända våra tomtebloss till champagnen. Trodde vi. Blåsten gjorde detta omöjligt, trots idoga försök till att antända dem bakom närmaste bil på parkeringen så vi fick kuta in igen i värmen och tända dem där, haha.
 
Blev iallafall en mycket lyckad kväll och natt och imorse vaknade jag upp utan baksmälla och kunde röja bort gårdagens festligheter som nu är blott ett fint minne :) Tack alla inblandade som gjorde vårat mysiga nyårsfirande fulländat <3
 



Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)