Mammas Busfrön

 
Efter solförmörkelsen åkte jag upp en sväng till finaste mamsen i Kramfors och umgicks lite.
Såklart togs kameran med, för där det finns söta kissar finns det oxå bra fototillfällen. Så lyckades åter igen fånga mammas sötnosar på bild :)) Längtan efter en ny systemkamera är verkligen stor nu, haha.. Men den som väntar på något gott.. ^^
 
Visst ser man verkligen hur sugen Tindra är på kattgodiset, haha xD Så himla söt. Och så kan hon apportera oxå :p Nej, det kommer verkligen bli tillökning hos oss inom sinom tid med katt oxå kan jag lova ^^När Dag Blir Till Kväll - Solförmörkelsen

Nikon D90 + Nikkor 18-105/3,5-5,6 VR + Polarisationsfilter
 
Senaste gången jag upplevde en solförmörkelse bodde vi i Mjällom i vårt vita stora hus.
Den dagen gick vi alla ut och pappa och mamma hade fixat mörkt glas som vi kunde titta igenom. Igår var det dags igen för dag att bli kväll och jag var riktigt lyckligt lottad när jag på Ica till slut lyckades haffa det sista exemplaret av Illustrerad Vetenskap där det ingick ett par skyddsglasögon som man kunde beskåda himlens skådespel igenom.
 
I sällskap med Ramona satte vi oss i bilen och åkte ut till hennes sambos arbetsplats så att han oxå fick se solförmörkelsen. Det dröjer ju trots allt 24 år tills nästa gång. När solen täcktes av ett moln passade jag på att lyfta kameran och fyra iväg några bilder som tack vare mitt polfilter blev riktigt bra. Och så en bild på Ramona med de vackra glasögonen oxå såklart, hehe. Min kära sambo var påväg till England så han kunde inte vara med oss igår tyvärr :(
 
Efter solförmörkelsen blev det en liten utflykt upp till Kramfors och finaste mami samt ett besök hos pappa där vi tände ljus. <3Norrsken I Härnösand

 
Tack vare den solstorm som för tillfället slår mot jorden så har i princip hela Sverige haft möjligheten att skåda norrsken natten till idag.
Självklart passade då också havet på att bryta sig fritt från vinterns is just denna dag vilket medfört att hela staden legat i dimma av kondens under kvällen. Typiskt! Varför just denna dag av alla årets dagar liksom :P
 
Men i jakt på norrskenet valde vi att runt midnatt lämna Furuvägen och bege oss ut mot Viksjö och Säbrå kyrka. Och där fann vi det! Tyvärr var det inte helt stjärnklart så bilderna blev ju inte så spektakulära som jag hoppats men.. Man ser det iaf :D En förbipasserande bil valde att "förgylla" min ena bild oxå mitt i en exponering med sina strålkastare..
 
Två sista bilderna visar hur läget var här på Furuvägen.. Som ni ser så var det hopplöst att lyckas se norrsken från vår gata vid fototillfället :p
 
Det är andra gången jag ser ett riktigt norrsken i mitt liv iallafall, och det var en lika vacker och mäktig upplevelse denna gång som det var första gången. Då såg jag norrskenet tillsammans med min älskade syster och pappa påväg hem till Mjällom där vi bodde då. <3Före & Efter - Vårt Nya Badrum!

 
Då kan jag äntligen deklarera att vår badrumsrenovering efter 6 långa veckor äntligen är KLAR :D
Lycka var det att kunna ta första badet i vårt alldeles nya badrum kan jag lova. Nu ska det bara in en badrumsmatta, handduksstången ska upp och lite annat småfix, såsom fönsterbräda, gardiner, avloppssilen osv ^^ Kan säga att jag är sjukt nöjd!
 
Vi valde att flytta både toaletten och golvbrunnen när stambytet gjordes, så nu blev badrummet mycket mer luftigt, med toaletten rakt fram sett från ingången istället. ^^ Nej usch vad nöjda vi är, både jag och sambon. Nu blir det att invänta fakturorna som är kvar bara ^^ Hälften är betalt redan dock, vilket är väldigt skönt!
 
Blir inge mer renovering nu på ett litet tag utan nu ska vi bara bo in oss och njuta av vårt nya kök och badrum :)
Kram på er!Som Natt & Dag Med Nya Beslag (I Vårt Kök)

 
Och härmed förklarar jag vår budgetrenovering av köket KLAAAAAAAAAAAAR!
Idag köpte vi nya beslag från XL Bygg Fresks och jag har spenderat den senaste timmen med att skruva upp dessa. Herregud vilken skillnad det gjorde, det var pricken över i:et att få nya handtag! Från de fula gamla sletna furuträhandtagen till de nya fina som jag nyss monterat. Min älskade sambo har även satt upp våra fina Markslöjd lampor i taket (tidigare hallampa på Strengbergsgatan) och dessa blev även dem pricken över i:et :)
 
Nu är det bara badrummet kvar då. Imorgon ska vi få vatten och sedan ska jag städa ur det och då kommer jag fota :D Men kan säga redan nu att det blir sjuuuukt bra :D Kram på er!
 
Ps. Om ni undrar över blommorna i vasken så är det mina kallor som får duscha lite bara ;PVårt "Nya" Kök <3

 
Nu är vårt kök i princip klaaaaart! :)
Det enda som återstår nu är att byta ut beslagen, vilket vi kommer göra så fort vi hittar några som passar in. :) Ja, och sätta upp taklamporna såklart ^^ Hålet i kaklet bakom diskhon är redan täckt;)
 
Tänk att det enda som använts för att åstadkomma denna förändringen (förutom bänkskivorna då) är färg.. Det är lite galet :D Vi har dessutom blivit mästare på att foga med silikon också skall tilläggas! Och målningen.. Har nog spenderat närmare 15 timmar bara på att måla om allt furu i detta kök. Krävdes 6 (!!!) lager på panelen för att göra den ordentligt vit då den var torr som fnöske och sög åt sig all färg så fort man strök med penseln på den de första varven.
 
Och kostnaden för allt detta då? Sisådär en 2000:- totalt :D Och för jämförelsens skull så lägger jag upp en före-efter bild också här nedan ^^
 
 Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)