Min Kompis Hoppspindeln

Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 40/2,8G
 
Sade till mamma igår att jag hade lagt ut bilderna på min lilla spindelkompis som jag fotade förra helgen när vi var i Mjällom och letade svamp.
Men se, det hade jag inte! Så här kommer de :D Denna lilla söta raring hittade jag i min blåbärshink när vi skulle lämna skogen för att bege oss ut till Norrfällsviken. Tittar man på första bilden så ser man hur liten den är, i jämförelse med ett blåbär. En pyttis med andra ord! Men tillräckligt stor för att fastna på bild ändå, trots att mitt makro är en lågbudget-variant.
 
Har alltid tyckt om hoppspindlar, de ser så söta ut med sina två större ögon och 6 mindre :p Och som namnet antyder så kan de hoppa, och de gör det med bravur! Så efter att jag knäppt bilderna lät jag den hoppa ut i friheten igen. Kom igen nu alla spindelrädda, är den inte iallafall liiiite söt? :D:D



Isabelle & Zeke

Nikon D90 + Nikkor AF 50/1,8D + Reflexskärm Silver
 
I förrgår efter jobbet bar det av mot Sälsten för att möta upp Isabelle, Becca och deras söta lilla hund Zeke.
Hela dagen hade det öst ner med regn men framåt eftermiddagen lugnade ovädret ner sig och molntäcket sprack upp så att solen kunde titta fram. Knappt en vindpust var det, en riktigt fin sen augustikväll med andra ord. Well, förutom myggen såklart. Och de var många!
 
Så här kommer några bilder som jag hunnit redigera mellan jobbpassen på Ica i Sörberge. Ville testfotografera i motljus för första gången och ovanstående bilder är resultatet av det :) Har många många fler fina bilder som jag ska ta mig an såfort jag får tid :D Men först blir det en stängning till på Ica, sista passet denna veckan innan en ledig dag imorgon. Ha de gott allihop ^.^



40-årigt Nystädat Kök

 
Min sista lediga dag på ett tag lider mot sitt slut, men jag har fått mycket nyttigt gjort idag!
Har rensat alla rabatter, så nu ser de åter igen fina ut, och så har jag städat hela radhuset. Det är nackdelen med att ha hus, det tar en jäkla lång tid att städa hela skiten om man vill göra ett bra jobb. Och pedant som jag är så nöjer jag mig inte förrän jag krälat runt längs hela golvet med dammtrasan och dammat av alla ytor inklusive golvlisterna. Så det tog lite tid, det här med att städa 125 kvadratmeter yta. Men nu är det klart!
 
Till och med diskbänken fick sig en rejäl omgång ikväll, så nu skiner den åter igen sådär vackert som man aldrig trodde att en 40 år gammal diskbänk kan göra. Frågan är bara hur länge det kommer hålla i sig, haha..
 
Nu har jag iallafall aktiverat lazymode resten av kvällen, och tänker inte lyfta ett finger till ikväll förrän det är dags att skalla kudden. Ni får ha en skön kväll allihop <3



Missan & Lilla Gumman <3

Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 40/2,8G
 
Även fast det har gått över ett år sedan mamma fick ta det hemska beslutet att avsluta Missans liv på grund av att hon akut fick sjukdomen FIP så saknar man henne fortfarande när man åker hem till mami.
Därför kommer här lite bilder på henne och Lilla Gumman som jag inte publicerat förut <3 Hittade dem när jag bläddrade igenom bilder i Lightroom igår :)
 
För övrigt njuter jag av mina tre lediga dagar och idag har vi umgåtts med Micke, Max & Ramona och åkt ut till Gammelviken i Mjällom där jag äntligen tog årets första (och kanske sista) dopp. Fin dag med underbart sällskap :D Tyvärr var detta kanske en av de sista riktigt fina dagarna men man kan ju hoppas att det håller i sig lite längre ^^ Kram på er!



Norrfällsviken <3

Nikon D90 + Nikkor 18-105/3,5-5,6 VR
 
En plats som alltid har legat mig varmt om hjärtat är Norrfällsviken.
Nästan varje dag när vi var yngre så cyklade jag och min lillasyster de 5 kilometrarna ut till denna plats där vi umgicks med vänner, jobbade på Minigolfen och åkte ut med båt från en av våra kompisars sjöbod. Vad man kan sakna de stunderna ibland, när man var "ung och dum" och inte hade några bekymmer alls förutom att man var tvungen att vara hemma till typ tio, eller att läxorna måste göras.
 
Varje år åker vi ut till Norrfällsviken i varje fall en gång, och i år har vi varit ut två gånger än så länge. Först med Madde & Marcus och sedan med mami, syster och hennes sambo Jonas. Och varje gång man siktar fiskeläget framför sig när man åker ut, med de vackra sjöbodarna och den stora marinan, så fylls man med lite nostalgi och funderar över vad otroligt vackert turisterna måste tycka att det är som ser det för första gången. Platsen är verkligen en av pärlorna som finns här i Höga Kusten, vårat eget världsarv och jag är så stolt över att ha vuxit upp här uppe!
 
Tyvärr lite dålig uppdatering här på senaste, men så jobbar jag i stort sett varje dag nu, både på Lidl och på Ica i Sörberge. Men idag har jag en ledig dag, den tredje denna månaden, och den ska jag njuta av till fullo kan jag lova! Sen är det bara på't igen :p Ha en fin dag allihop <3 :)



3 År <3

3 år har gått idag sedan vi stod där samlade allihop runt den säng där pappa tog sitt sista andetag.
Kan inte fatta att tiden har gått så fort och att det redan är så länge sedan du lämnade oss. Som min mami skrev, såret läker aldrig men skorpan hårdnar med tiden. Och vi saknar dig fortfarande lika mycket, allihopa.
 
Jag tror du sitter och ler i himlen dock, för äntligen har båda dina döttrar tagit sina examen och vi båda har två fina sambos och har nu köpt radhus. Med tiden kommer mami att bli mormor, och jag vet att du hade blivit den bästa morfar man kan tänka sig. Mitt hjärta brister när jag tänker på att vårt framtida barn aldrig kommer att få träffa sin morfar, men vi kommer vårda ditt minne ömt och berätta massor om dig och dina renoveringsupptåg samt lite roliga historier, som den gången då du fick kuta efter bilen som du skulle bogsera och som slet sig loss och skenade nerför backen med dig efter i full fart.
 
Vi saknar dig papi, kommer alltid göra, och vi älskar dig allihop <3
 
Bilderna är från min mammas blogg <3



Projekt: Min Nya Byrå

 
Som lovat kommer nu slutresultatet av över en veckas målande.
By far så är det här nog mitt mest ambitiösa målarprojekt hittils. Bortstuvad i ett plåtgarage stod denna skönheten, mitt ute på vischan, på en loppis som jag och Maddelutten besökte för några veckor sedan. Lite kantstött här och där var den, men ändå med en slags charm som gjorde att jag bara kände att jag ville ha den. Det var lite av en hatkärlek som uppstod på en gång, då jag dels älskade de vackra beslagen på byrån och formen, samtidigt som jag hatade de knubbiga benen som fick den att se lite otymplig ut. Men benen till trots kunde jag ändå inte låta bli att älska den! 150 kronor fattigare styrde vi kosan hemåt med byrån säkert fastspänd i baksätet. Och sedan följde många kvällars målande och slit innan den äntligen blev klar i förrgår.
 
Nu har den fått flytta in i sovrummet hos oss, och där trivs den nog som fisken i vattnet när den fick förgylla vår tills nu tomma vägg mitt emot sängen. Nu blir det inget mer möbelmålande på ett tag kan jag lova, haha :p



Kroatiska Krabbor

Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 40/2,8G
 
Rotade igenom Lightroom och vips så dök dessa bilderna upp och det var då jag kom på att jag ju inte har visat dessa godingar som jag fotade på ön Kolocêp när vi åkte till Kroatien och Dubrovnik förra året.
Översta bilden har ni sett, men de andra små krabaterna lurade under klipporna längs den steniga stranden och kikade fram efter att jag stått där en stund med kameran i högsta hugg. Så några fina bilder blev det på dem ändå, efter långt letande hela dagen :p Kommer ihåg hur överlycklig jag var när jag såg dem, hade lätt kunnat ta med mig en hem som husdjur, haha!
 
Idag åker vi upp till mami för att umgås, min lillasyster och hennes sambo kommer även de vara där så det ska bli skoj :D Mina nytatuerade ögonbryn är lite ömma, men tror resultatet kommer bli super när skorporna ramlat bort om sisådär en vecka :D Enda jobbiga är att jag absolut inte får tvätta dem, utan bara smörja med salva.. Så får använda mig av bomullspads om jag vill ta bort sminket, haha :p Samt tvätta håret är halvt en omöjlighet xD Ha en fin helg alla :)))



En Spindelkompis I Mammas Trädgård

Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 40/2,8G
 
Kom ju på att jag fotade den här "lilla" söta spindeln uppe hos mamma sist :D
Den bara satt där, som om den väntade på att bli fotad av mig. Men antagligen så satt den där för att den väntade på ett perfekt byte att käka upp. ;)
 
Det är mycket jobb nu för mig framöver, har redan avverkat tre dagar, varav 2 på Lidl och en (min första!) dag på Ica Sörberge. Och fler skall det bli :D Känns skönt att veta att man nu kommer att få jobba en hel del, så att man får in lite cash :)
 
Ikväll blir det ingen målning för mig, första kvällen på en vecka som jag inte målar haha! Men mitt projekt är nu strax klart iallafall, skönt som fasen kan jag lova. Orkar inte dra ett penseldrag till på det snart känns de som xD Ha en fin kväll nu alla :)



Blomrikt Här Hemma

Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 40/2,8G
 
Förutom att alla mina orkidéer står i full blom så har jag även börjat ta in mycket snittblommor till vårt hem.
Dessa två buketterna dock har inte jag själv köpt dock, utan det är blommor som kommit till oss på andra vägar.
 
Den översta buketten fick vi med oss hem från min fina kusins bröllop på St. Petrilogen i juli. Länge stod den på bordet, men när blommorna började nicka så sparade jag rosorna och torkade dem, och nu pryder de vardagsrumsbordet i torkad form. Den undre buketten fick jag när min bror Göran och hans sambo Nelum kom på besök hos oss i samband med bröllopet. Liljorna stod i nästan tre veckor så det var inte länge sedan jag slängde dem.
 
Båda buketterna var så vackra så jag ville visa dem här :D



Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)