Icy



Nikon D90 + Tamron AF Aspherical LD 28-200/3,8-5,6 IF

Var ute och fotade idag :D

Blev lite isigt ;)

Nöjd =)



Sundays

Söndagar är både sköna men samtidigt jobbiga.
Man är fortfarande ledig men samtidigt så bävar man inför morgondagen då man måste kliva upp tidigt igen och ställa klockan :P Det är alltid lika jobbigt!
Vad har hänt idag då, jo jag har läst en rapport om metallföroreningar i amerikanska floder som vi ska redovisa imorgon, och sedan bara tagit det lugnt. Inget speciellt med andra ord

Igår var det fest här, och det hela inleddes med tortilla- och tacos middag med hela gänget. Fruktansvärt gott som vanligt! Planen var att vi skulle dragit ut till Bånken sedan men jag hade ont i magen efter all mat och efterrätt och älskling var inte sugen heller. Så vi sparade våra slantar och såg på en serie istället innan sängen. Det funkade ju det med! =)

Skulle just till att ta min kamera och bege mig ut i solen och fota lite, men upptäckte då att jag lämnat kameran på av misstag så batteriet var helt urladdat. Typiskt. Blir nog inget fotande idag för det tar ett tag att ladda de där batterierna tyvärr och då kommer solen nog hunnit gå ner =/ Får hoppas på sol imorgon istället!

Over and out =)



Mission Impossible 4 With Victor!

Igår bjöd Victor mig på bio!
Så vi var och såg den nya Mission Impossible filmen efter några drinkar hemma hos honom. Vet inte hur han gör det, men han gör så jukt goda drinkar trots att det är massa alkohol i, så på 3 rätt små glas drinkar blev man helt rund om fötterna. Haha, har typ aldrig hänt förut :P

Iallafall, bion var proppfull med folk och med kö ända till trapporna för att köpa snacks, så vi kom in precis som filmen hade börjat :P Den var riktigt bra faktiskt, har aldrig varit speciellt förtjust i såna här actionfilmer men denna var riktigt bra :D Sedan att svenska skådespelare är med oxå och snackar svenska är ju ännu mer najs haha :P

Blev en sväng till Hässle sen oxå med Victor där vi satt och tog oss en cider och öl och var sociala med lite folk, innan det blev att gå till bussen och åka hem!

Riktigt nöjd med kvällen =)




The Evening At Max's Place




I onsdags kväll var vi ju hos Max och Ida och blev bjudna på mat :D
Det var riktigt gott, dem hade lagt ner en del tid på den ;) Efter maten satte vi oss ner i vardagsrummet och spelade spel ända tills sen kväll då vi knallade hem och sov, hade ju trots allt skola dagen efter :P

Skoldagen igår bjöd på goda nyheter iallafall, jag klarade nämligen tentan :D /glad!

Ikväll ska jag och Victor gå på stan en sväng och sedan se på bio, den nya Mission Impossible filmen. Kommer nog bli skoj det med :D

Älsklingen är i Ronneby och kommer hem imorgon, så blir en till ensam natt i sängen tyvärr =/ Nu: Duschen!



--> Max & Ida

Ska strax byta brallor och sedan dra hem till Max och Ida med pojken min!
Vi är nämligen bjudna på middag hos dem och sedan blir det nog lite spel och annat myspys resten av kvällen! Ska bli mysigt att göra något annat än sitta här hemma och bara glo framför datorn :D

Nu måste jag dra! Hörs sen :D



New Course And New Week

Ny vecka, ny kurs.
Idag började vi statistik kursen på högskolan. Ser inte fram emot denna kursen tyvärr då den innehåller massor av jobbig excel och sånt dataskräp =/ Jaja. Dagens lektion var iallafall en tillbakablick i biologins historia så den spenderades med att jobba på en bild till skrivblocket.. Här nedan är en liten sneakpeak (efter original av Lena Furberg). Är inte nöjd med den, har fel sorts pennor för sånt här :P

Sedan pajade ljuset från fönstret de gråa så de ser helt skevt ut, menmen ^^ Det är de inte i verkligheten iaf!







Cozy In My Room :3




Fotade några bilder lite snabbt i mörkret här, hehe.

Har tillbringat hela eftermiddagen med att städa mitt rum.
Dammsugit, dammtorkat, spikat upp 3 tavlor som min syster ritat, städat toan.. Yeah you name it. Mitt rum är nu jättemysigt och rent, tände tillochmed lyktorna i fönstret med jordgubbsljus, så hela rummet luktar jordgubb nu.. =) Myspys! Lär inte göra något vettigt nu under resten av dagen, så blir väl bara till att slappa lite =) Sjukt skönt att ha ett städat rum iaf måste jag säga!

Nu blir det nog att göra lite mat.. =)



Weekend =)

Tentan är gjord och det kändes rätt bra när jag skrev den.
Förhoppningsvis har jag klarat den iaf! :D Nu väntar en helg med att vila upp sig, sova länge och bara njuta av livet ^^

Ska försöka ta med mig kameran ut i helgen och fota lite fina bilder iaf ^^



Exam Tomorrow!!

Är helt slut.
Har pluggat hela dagen sedan 09:30 imorse. Jag hoppas jag kan klara tentan nu för jag orkar seriöst inte plugga något mer. Har ett stort fett svidande rött märke på långfingret oxå från pennan, haha! Nej, usch nu ska jag ta och slappa resten av dagen och inte tänka på tenta alls, bara ta det lugnt, se serier och mysa. =)

Det har jag fan förtjänat :D



Oh These Studies..

Mitt liv just nu består av plugg!
Vaknade imorse, läste ett kapitel i boken, åt frukost och sedan duschade, nu ska jag läsa lite mer. Har ca 150 sidor att ta mig igenom idag för att bli klar med den ena boken till klimat- och naturhistorietentan på fredag, har sedan utöver den kapitel ur 2 böcker till att läsa. Stressigt! Självklart så sitter man här igen med bara några dagar kvar till tenta och har samlat på sig hur mkt plugg som helst. Jag lyckas då alltid med det. Dålig planering kallas det! Jaja, är bara att kämpa på..

I helgen var det födelsedagsfest hos Jonas iaf i Ronneby, vi blev väl en 16 pers eller så, sedan drog vi ut till Puls i Ronneby och sov sedan över hos Lenny. Rolig kväll, får vi göra om! Ingen baksmälla heller, thank god. Blev en kebebtallrik och pizza på Katrins igår innan vi tog tåget hem hit.

And that pretty much concludes this weekend. Nu blir det back to studies! Åh, vill inte ...



National Museum, Denmark


































Nikon D90 + Nikkor 18-105/3,5-5,6 VR

Idag har det varit en rolig dag!

Klassen åkte nämligen ner till nationalmuseet i Köpenhamn! Det är en rätt sjuk känsla att bara man sitter 2 timmar på ett tåg så är man helt plötsligt i ett annat land där de pratar helt annorlunda och använder annorlunda valuta..

Det blev många bilder, har valt ut ett fåtal (japp, knäppte massor!) som jag redigerat i lite olika stilar efter tycke och smak. Ville göra dem lite mer konstnärliga än vanligtvis så svärtan är förhöjd och ljussättningen är lite olika ;) Vissa bilder passade nämligen bättre i svartvitt, några smycken blev snyggare i "70-talston", vissa i varm ton osv.. :D Så blev en salig blandning! Kan lova det inte var lätt att knäppa genom glaset där.. Skulle haft ett polariseringsfilter! Fast är rätt nöjd ändå. Det var mycket intressant kan jag lova :D

Blev lunch tillsammans efteråt, en liten runda på stan och sedan hem!

Är döslut nu, ska typ bara slappa hela kvällen..



Sick.. =(

Har gått och blivit rejält förkyld.
Inte skoj alls faktiskt. Ont i näsan, öronen, halsen.. Trött i hela kroppen =( Fan, det är ingen bra timing alls detta. Speciellt inte eftersom jag har en exkursion till Köpenhamn i Danmark på fredag. Måste försöka bli frisk tills dess.. Usch. Blir att bara ta det lugnt idag, skulle dragit till gymmet men inte en chans att jag gör det nu.

Tur man har en älskling som tar hand om en. =)



Frosty


Nikon D90 + Nikkor 18-105/3,5-5,6 VR

Inte blivit så mycket uppdaterande på senaste tiden.
Dels har jag pluggat en hel massa och således inte haft tid att gå ut och fota, sedan har jag även saknat lite inspiration. Finns lixom inget vackert ute att fota nu typ, det är bara grått och trist allting.

Men jag bjuder iaf på en frostig bild tagen för några dagar sedan :D



The Girl With The Dragon Tattoo

Eller ska jag säga "Män som hatar kvinnor" - engelska versionen?
Igår fick amerikanerna visa vad de gick för iallafall med sin version av Stieg Larssons bok. Och nog var filmen bra. Förvånansvärt bra gjort som det ofta blir med filmer med hög budget. Lite roligt dock med Rooney Maras dialekt som lät som ryska medan Mikael Blomqvist aka Daniel Craig inte hade någon accent alls.

Amerikanerna målade upp det norrländska landskapet som världens ödemark där man inte fick någon täckning på telefonen, och det var snöstorm varje dag. Haha, det fick mig att le litegrann. Sedan deras uttal på våra svenska städer var lite roliga oxå, men.. I det stora hela en mycket bra film! Tror dock att den svenska väger lite tyngre då den trots allt är originalet. Men denna är helt klart sevärd!

Fyra av fem brödrostar får den av mig iaf, som min pojkvän skulle säga :P




Back To Gym ;)

Äntligen har man tagit tag i träningen igen!
Idag gjorde jag och älsklingen nämligen comeback på gymmet efter ca 3 månaders uppehåll. Det gick relativt bra, man känner dock att konditionen har försämrats enormt, hehe. Men de ordnar vi! Lär bli träningsvärk deluxe imorrn oxå.. :P

Men ja nu jäklar ska man ändra på alla dåliga vanor och komma i form igen :D ser fram emot detta!



2012

Nu är det 2012 och året då jorden ska gå under enligt mayaindianerna.
2011 Har gått fruktansvärt fort faktiskt, känns ju som att det inte alls var länge sedan man satt där på nyårsafton 2010 och väntade in det nya året.

Årets nyårsafton spenderades iallafall hos Jonas med tortillas, mys och trevligt umgänge. Blev en städad nyår för vår del åter igen, så ingen baksmälla hade man dagen efter. Jag kom hem till Kristianstad igår och fick äntligen sova i min sköna säng igen :D Sebastian är iväg på lan med grabbarna så han kommer ner imorgon eller i övermorgon till mig =)

Tog en del bilder på nyår, ska ta fram kameran snart och se om det blev något dugligt ;) Har ju iaf min egna dator nu och skärm så lite lättare med redigeringen hehe ;)

EDIT: Verkar som de mesta blev flumbilder, haha skulle kunna göra en hel compilation med Jonas och hans roliga miner.. :P Men här kommer 2 bilder iaf, en på mig och älskling och den andra på vår fattigmansraket, haha!


Puss! Fattigmansraket---->



Hej!
Cecilia heter jag och jag är en tjej på 29 år, bosatt i ett rött radhus i Härnösand där jag bor tillsammans med min sambo Mattias.

Mina inlägg här kommer till stor del att förmedlas genom bilder då fotograferingen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Kameran följer mig i stort sett överallt! :)